Ahojte,zaujimalo by ma ci pri vypocte hypoteky beru do uvahy aj rodicovsky prispevok ako prijem? Dakujem.
Áno. Avšak nemôže to byť jediný príjem domácnosti. Ak má napríklad manžel/partner príjem z TPP alebo podnikania, ktorý je akceptovateľný pre banku a vy máte príjem z rodičovského, tak vám to zoberú. Ak by ste chceli žiadať sama o hypotéku iba s týmto príjmom, resp. v by ste boli na rodičovskej a manžel napríklad na otcovskej, tak tento príjem by vám nezobrali (otcovskú dokonca neakceptujú v žiadnom prípade).
@mariet24
@jakubvojcik
Dakujem. Samozrejme,bol by tam aj prijem z tpp k tomu.
Ak mozem este doplnujucu otazku, v pripade ze je zena na rodicovskom ale znovu otehotnie a prejde na matersku, tak aj matersku zapocitavaju v plnej vyske alebo tam sa rata rovno iba s rodičovskym, kedze je jasne ze zena prejde po par mesiacoch na rodičak?
Nemal som presne takýto prípad, ale banka ráta stále s aktuálnym príjmom a napríklad pri rodičáku či materskej nerieši, kedy to končí. Takže aj keď by rodičák mal celkovo skončiť o 4 mesiace, tak banka aj napriek tomu tento príjem akceptuje. Myslím si preto, že by vám vedela zobrať príjem z materskej počas jej poberania, aj keby ten príjem za nejaký čas končil. Každopádne by som si to pre istotu ešte určite overil.
My sme vybavovali hypotéku vo VÚB počas mojej materskej. Žiadosť sme mali vo VÚB a SLSP, povedali nám že príjem bude akceptovaný len vo výške rodičovského príspevku, materskú som mala 800€. Hypotéku sme vybavovali v októbri minulého roku.
Dobrý deň.
Žiadna banka neakceptuje materskú. V prípade mamičky na materskej dovolenke vždy berú do úvahy budúci rodičovský príspevok.
Odkiaľ ste? Máte už aj vybratú nehnuteľnosť, ktorá by mala byť financovaná hypotékou?
Nám brali ČSOB