Hypotéka na nešpecifikovanú nehnuteľnosť v ČSOB - máte s ňou skúsenosti?

daster333
8. apr 2019

Ahojte, rada by som sa opýtala, či ste niekto riešili bývanie formou hypotéky na nešpecifikovanú nehnuteľnosť v ČSOB? Boli sme sa informovať v banke a tam nám povedali, že predložíme doklady, banka nám vypočíta výšku hypo, schvália a následne máme 6 mesiacov aby sme vybrali nehnuteľnosť. Keď vyberieme, prinesieme do banky kúpno-predajnú zmluvu a vtedy banka poskytne čerpanie úveru. Pokiaľ nehnuteľnosť do 6 mesiacov nevyberieme, nič sa nedeje, len nám zrušia schválený úver. Zaujíma ma, či to naozaj takto jednoducho funguje a či vás naozaj už potom nanovo nepreverovali pred čerpaním úveru (teda je jedno či v čase tých 6 mesiacov jeden zo žiadateľov príde o prácu, narodí sa dieťatko a pod.). Vopred ďakujem za odpoveď.

evka_s
8. apr 2019

@daster333 My jsme to tak měli, ale ve VÚB. Po předložení potřebných dokladů nám schválili hypotéku v určité výši, platné to bylo 3 měsíce. Jakmile jsme našli dům, jen jsme dodali znalecký posudek, smlouvy apod., a v bance jen schválili kolik % z ceny nám dají. Neprověřovali znovu nic (taky jsem už byla těhotná potom).

daster333
autor
8. apr 2019

@evka_s dakujem krasne za odpoved 🙂

jana19877
9. apr 2019

Je celkom fajn, že sa to dá teraz aj takto riešiť. Mnohým ľuďom to dosť uľahčí život a výber nehnuteľnosti

truthy
12. apr 2019

@daster333 to čo už je schválené sa ďalej nerieši ďalším overovacím procesom 🙂

sivana09
12. apr 2019

@daster333 jasne, kym mate platný certifikát, tak uz banka posudzuje iba nehnuteľnosť, to ale znamena ze miesto slubenych 80% vám teoreticky mozu poskytnut cokolvek menej.. napr aj 40% ceny nehnutelnosti. V pripade bytu alebo novostavby domu ale taketo problemy byvaju len málokedy

zania
12. apr 2019

My mame predschvaleny u CSOB od septembra,do konca juna musime specifikovat. Je to fajn,bude sa nim platit posledna splatka za dom. Ked developer posle fa,uz sa len zaplati,nemusime cakat na schavelnie hypo

daster333
autor
13. apr 2019

@sivana09 ahoj,prosim ta preco myslis ze by mali schvalit potom menej?ked by znalecky posudok ohodnotil nehnutelnost na taku vysku ktora by nam vyhovovala?planujeme kupovat touto formou dom.

veronikaszabova
13. apr 2019

@daster333 ak bude znalecky posudok nadhodnoteny, banka si posle svojho znalca a ten vypracuje novy znalecky posudok.

sivana09
13. apr 2019

@daster333 ja si to nemyslim, viem to. Ak je dom novostavba v dobrom stave a dobrej lokalite, tak to problem nebude. Problém moze nastat pri kupe starsieho domu, ktory síce vratane pozemku bude mat dostatocnu hodnotu, ale banke sa to páčiť nebude a daju menej percent.

daster333
autor
9. máj 2019

@veronikaszabova nehovorim o nadhodnotenom znaleckom posudku ale o standardnom

daster333
autor
9. máj 2019

@sivana09 tk je skusenost priamo s tymto typpm uveri v CSOB alebo len osobna skusenost s beznym uverom?oka vsak aj keby vzdy sa to da zabezpecit inou nehnitlnostou ktoru vlastnime.mna hlavne zaujima skusenost priamo s tymto typom uveru ci ti,ktori to absolvovali nemali problem uz potom.

ariana32
8. jún 2020

@truthy V decembri som mala schvalene a podpisane zmluvy hypo na nespecifikovanu nehnutelnost v CSOB. O 4 mesiace na to som si nasla nehnutelnost a chcela nacerpat uver, vyziadali si odo mna pracovnu zmluvu plus min. 3 mesiace prijem potvrdenie, ze ci stale pracujem - neni to standard, ale schvalovatel zevraj ma na to pravo. Nakoniec mi rodinny dom neschvalili, ze nevyhovujuca nehnutelnost (pritom RD na liste vlastnictva, za socializmu robeny, zachod ,kupelka, nachadzajuci sa v obci, oproti hned zastavka, ziadne bremeno na LV...) ani sa nechcela so mnou bavit, ze preco je nevyhovujuci na zalozenie. Len mi dala moznost najst inu nehnutelnost na predmet zabezpecenia. Stalo ma to akurat cas a peniaze a nic z toho. O CSOB banke nechcem nikdy viac ani pocut!!! Mam pocit ze tam pracuje kopec nekompetentnych hlupakov.

janka_266
26. jan 2022

Je tu niekto kto má čerstvejšie skúsenosti s týmto úverom v ČSOB?