Hypotéka na dom a s.r.o konateľ

1. jan 2022

Ahojte , chcem sa opýtať od leta 2021 mám otvorenú živnosť (upratovacia firma ) príjem mám slušný ale chceme tento rok 2022 kúpiť dom teraz sme v podnájme. Máme s priateľom 3 deti. Priateľ pracuje na TPP. Chcem od januára založiť S.r.o ale každý hovorí že ako konateľ firmy že banka to ťažšie posudzuje neviem zatiaľ blížšie nič viete mi poradiť ako je lepšie získať hypotéku na dom ? Pezinok (bratislavsky kraj ). Ako živnostník nemám šancu .ďakujem a všetko dobre Do nového roka prajem 🥳🎉🤗

ivkazba
1. jan 2022

Ak bude živnosť pokračovať aj v roku 2022 a urobíš si normálne daňové (nie optimalizované), tak môžeš žiadať o hypo s príjmom živnostníka. SLSP vie akceptovať ak živnosť v roku 2021 trvala iba 6 mesiacov. Vychádzam z toho, že píšeš že výška príjmu je okej.

Čo sa týka s.r.o., ak bude založená v roku 2022, tak nemáš v tomto roku na predloženie žiadny príjem z s.r.o.

Prípadne, ak na hypo postačuje príjem manžela, môžeš vystupovať ako spoludlžník bez príjmu.

autor
1. jan 2022

@ivkazba Prave že nestačí jeho príjem preto chceme skombinovať aby vyšlo ... A je to od augusta čiže asi nevyjde 🤔

stela01
1. jan 2022

Tak to ťažko tiež ak bude sro tvoja a aj si sama urobíš príjem , ak chceš brat hypo na firmu tak tam sú vysoké úroky , a ako živnostníčka a pri 3 deťoch ? To si asi ani socialku nezačala platiť ? Tam tiež šanca asi nič moc . Skôr asi až v roku 2023 žiadať

autor
1. jan 2022

@stela01 nie na firmu ale pre seba ale sama seba musím zamestat , len neviem či to banka takto akceptuje na živnosť Šancu nemám v tomto roku

stela01
1. jan 2022

Banka to spochybňuje ak sama u seba si sa zamestnala . Škoda .
Snáď o rok . Skús aj tento rok mat krásny príjem , odporučila by som ti navštíviť osobu ktorá sa tomuto venuje aby ti poradila aký príjem potrebuješ dosiahnuť ako živnostník .

stela01
1. jan 2022

A samozrejme treba odlozit € na daňové priznanie pri krásnom zárobku . Aby si zaplatila tomuto štátu .

stela01
1. jan 2022

Asi by som sa zamestnala na 6m , najrýchlejšia možnosť ‘

autor
1. jan 2022

@stela01 áno budem ti riešiť s finančným teraz po 10.1 len toho sa presne bojím že potom také dane dať štátu keď človek chce len úver brať na vlastné bývanie 😏škoda že skôr sa nám nepodarilo ale boli iné problémy

stela01
1. jan 2022

Neviem čo myslíš tým že si mala slušný príjem ?

aduskatt
1. jan 2022

@stela01 banka nespochybňuje, ak má jednoosobovú s.r.o a zamestná sa tam, je to úplne v poriadku

viki_lv
1. jan 2022

@ivkazba ak by sme chceli refinancovať hypo a spotrebak do slsp, manžel má dostačujúci príjem, ale ja som zamestnaná ešte len 3 mesiace, bolo by to pre slsp postačujúce?

stela01
1. jan 2022

@aduskatt stretla som sa s opačnou skúsenosťou , ale všetko je možné . 😉

jakubvojcik
1. jan 2022

@viki_lv v slsp stačí 3 mesiace čiže Ano.

ivkazba
1. jan 2022

@stela01 banky bežne akceptujú, ak je majiteľ s.r.o. zamestnaný vo vlastnej firme.
@viki_lv už odpovedal Jakub.

jakubvojcik
1. jan 2022

Či v prípade s.r.o., alebo szčo, tak či tak by ste mohli brať hypotéku pri tomto tejto pracovnej činnosti až v 2023 po podaní DP. Rozdiel medzi szčo a sro bude hlavne v tom, koľko vám banky z toho príjmu budú akceptovať. Nie je to rovnako.

aduskatt
1. jan 2022

@stela01 ja to píšem ako človek, ktorý sa tým zaoberá profesne🙂