Hypotéka na dom

pupa12
19. júl 2024

Zdravim, chcela by som sa spýtať keď si idem s partnerom kupovať dom ale ja nemám príjem iba on tak iba jemu dajú hypotéku? Či by nám dali obom na meno aj keď ja nemám príjem ale on ano? Pretože by som chcela byt chránená že predsa budem mať nejaký podiel v dome. Pretože ak on zoberie hypotéku tak asi celý dom musí byt iba jeho.

katusiik
19. júl 2024

@pupa12 a platiť ju budeš s čoho?

klarissa25
19. júl 2024

Ako môžeš ty brat hypotéku keď nemáš príjem? Asi najvyšší čas začať pracovať

stanulienkat
19. júl 2024

@klarissa25 ale ona chce byt iba majitelka😂 Nie ju platit.

klarissa25
19. júl 2024

@stanulienkat ahaa 🤣🤣🤦‍♀️ to je nejaké zvláštne zmýšľanie

zuzanka.zuzu
19. júl 2024

❤️ toto bude krásny vzťah....

veronka1996
19. júl 2024

Čisto teoreticky Ťa môže uviesť na hypotéke ako spolužiadateľa, ale nemá to žiaden význam. Skôr vám to zhorší situáciu, lebo vám to zníži disponibilný príjem o životné minimum a záväzky pre spolužiadateľa, čiže Teba. Ak nie ste manželia, dom nespadá do BSM. Takže musiš partnera presvedčiť, aby si na dome mala podielové vlastníctvo, ak teda chceš byť "chránená".

Pre ostatné diskutujúce: nevieme nič o situácii dotyčnej. Moja známa nemala príjem, lebo bola študentka VŠ, ale rodičia jej darovali 80000 EUR na dom, ktorý kúpili s priateľom a na zvyšok si on vzal hypotéku. Dohodli sa tak, že na ňu bola napísana 1/3 domu a zvyšné 2/3 na jej priateľa.

melanta
19. júl 2024

Čiže investuješ do kúpy hotovosť, predpokladám. Na kúpnej zmluve budete obaja, aj keď hypo si berie on. On bude platiť hypo, ty dáš svoj vklad v hotovosti. Teda predpokladám, že investuješ hotovosť, ak chceš byť spolumajiteľka ale hypo platiť nebudeš.

doriiis
19. júl 2024

Ale ak dobre viem,to,že budeš spoludlznicka na hypotéke z teba ešte majiteľku nehnuteľnosti nerobí.Kym nie si na LV zapísaná ako spojumajitel nehnuteľnosti tak ti pripísanie k hypotéke nepomôže nič.
A fakt neviem,čo by si chcela bez príjmu.

medda_beda
19. júl 2024

Nie.Preveruje sa príjem oboch dlžníkov.

lenvam
19. júl 2024

@pupa12 keď nemáš príjem nemôžeš byť ani spoludlžník na hypo. Ja som spoludlžník a z domu mam aj tak prd. Takže ak chceš byť spolumajiteľka jedine po kúpe smer kataster

alickapusinka
19. júl 2024

Pochybujem že TI polku domu napíše a ON to cele prerobí kúpi bude platiť a po rozchode TI len tak polku dal hlúpy by bol.

la_dolce_vita
19. júl 2024

Mozes figurovat ako spoluziadatel/solidar a to aj bez prijmu, ale ide o to, ze musis byt aj v kupnej zmluve .

niggaballs
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
19. júl 2024

@pupa12 Daju ju vam obom, ale zhorsi to vasu bonitu. Ak budes na kupno-predajnej zmluve ako spolukupujuca, tak ta aj zapisu na kataster. Budes podielova vlastnicka domu.

vkatush
19. júl 2024

@veronka1996 myslím, že autorka by to spomenula v úvode, že ona nemá príjem, ale prispeje na dom. Kto vie.

Ale tiež teraz kamoši, ešte len frajeri (žiadne zásnuby, svadba). Idú brať hypo na byt, no berie len on, keďže ona ešte študuje. Byt však bude na oboch, lebo ona dáva svoje úspory a bude prispievať z brigád popri škole.
Takže súhlasím, nemusí byť autorka automaticky vychcaná.

purple_wolf
19. júl 2024

co znamena nemas prijem??? si na materskej?? na urade prace?? na incvaludnom dochodku??? ano vtedy ta tam zapisu lebo nejaky prijem mas... si dobrovolne nezamestnana?? tvoja blbost a ani si nezasluzis byt napisana na liste vlastnictva

sisska96
19. júl 2024

Dá sa. Môžeš byť spoludlžník. Keď zase vybavujete list vlastníctva, tam môžeš byť aj ty na 50%-50%, nemá nič spoločné s príjmom

maroskovac999
21. júl 2024

@pupa12 chybaju tu podstatne info, ci ste manzelia alebo nie ci mate deti alebo nie, aky mate prijem kolko mate hotovosti aku vysku hypoteky beriete. Ak ste manzelia banka vas automaticky posudzuje oboch t.j. vas spolocny prijem minus zivotne minimum jeho a vase minus ak mate nejaky uver atd atd. Ak nie ste manzelia tak on zaziada hypo a do katastra zapisete vlastnictvo 50:50 + tarcha banka