Ahoj. Zaujimal by ma vas nazor na moj problem. S manzelom sme spolu viac rokov. Brali sme hypo na byt, ktory bol uz jeho. Kupoval sa od rodicov. Pred casom sme mali krizu a vyzeralo to, ze pojdeme od seba... Nestalo sa... Hypo sme ale presunuli na manzela a byt je uz len jeho. Problem je v tom, ze nie je to medzi nami uplne ok... Moze sa stat, ze skratka pojdeme od seba. Uvazujem nad tym, ze sme spolu kopu rokov, investujem do bytu nemale peniaze, aj viac ako on. Raz si moze zmysliet a posle ma do prdele a ja budem musiet ist s jednou igelitkou. Uvazujem nad vlastnym bytom.,hypotekou.
@sasa1310 to ano, viem. Rozvadzat sa nechcem. Zatial. Ale chcela by som mat nejaku istotu aj ja.
ak nemáš rozdelené BSM do bytu neinvestuješ ty alebo on viac ale úplne rovnako .
Máš istotu. Byt je rovnako tvoj ako jeho. Je tam par výnimiek, ako vyššie spomínané BSM, alebo ak to nadobudol darovacou zmluvou. Inak mate všetko spoločne
@21oktober to je pekna teoria, prax je trosku ina...
tak jedine zrušiť BSM a potom kúpiť byt
ale to nie je teória , to je prax rokmi overená . Pokiaľ nerobíš investície z darov alebo dedičstva platí to čo som povedala.
ak spĺňaš zákonné podmienky na zrušenie BSM podaj návrh na súd o zrušenie . Zruší sa BSM a môžeš ísť do toho .
ja ale nechapem, ked nemate zuzene BSM ako ste hypoteku presunuli len na neho? a byt je iba jeho = ty nie si na LV ale hypoteku si brala s nim? nechapem
Staci ist k notarovi a zuzit bsmko na byt, kt si kupis sama a bude LEN tvoj.
Podľa mňa sa treba v prvom rade porozprávať s manželom. Nie robiť veci poza chrbát. Normálne mu povedať, že ak teda máš aj ty splácať hypo, chceš na byte podiel a mat to zaručene. V opačnom prípade sa zbaviť splácania. Teda neviem ci mate spoločne financie, alebo akým štýlom ty prispievas na hypo, respektíve ako investujes do bytu peniaze
počas manželstva nemôžeš kúpiť iba vlastný byt ani vlastnú hypotéku mať. Jedine, že by ste mali zúžené BSM resp. zrušené BSM
Ale rozmýšľaš správne, do prdele ťa môže poslať.