Hypotéka - koniec fixu

martina7578
3. jún 2023

Ahojte. Na konci novembra mi končí fixácia a v práci mi ponúkali odstupné, že by som skončila k 15.6. Práca ma nebaví a mám nárok na pol roka na podporu v nezamestnanosti. Mohla by som si aspoň nájsť lepšiu prácu a finančne som do konca roka zahojená.

Je to problém, že mi končí fixácia na hypotéke a budú mi dávať nový úrok a ja vtedy akurát budem na úrade práce? Aký to má vplyv u banky ak budem nezamestnaná ale paradoxne s podporou a odstupným budem na tom finančne ešte lepšie ako keby som pracovala?

Ďakujem za rady.

wade
3. jún 2023

Pri úprave fixu banka neskúma tvoj príjem. Príde ti len list domov s novou utorkovou mierou. Väčšinou skočím do inej banky pre protiponuku na refinanc a tou sa povyhrazam v mojej banke a trošku mi znížia úrokovú mieru 🙂

marhulka13
3. jún 2023

@martina7578 presne ako píše Wade, aj keď teraz sú všade tie úroky už značne zvysene

dzanuella
3. jún 2023

@martina7578 ja odporucam ak este stihate dat si rychly refinanc kym mate potvrdenie o prijme, pretoze tam je sanca ze si vyrepujete lepsi urok ako ten ktory vam nasucho oznamia na jesen.

martina7578
autor
3. jún 2023

Presne toho sa aj bojím že budem v nevýhodnej pozícií pri výške úroku. Momentálne si môžem vybrať banku, ktorá mi dá najnižší úrok. Potom si už tak vyskakovať nebudem môcť. Kebyže sa teraz rozhodnem ísť predschváliť si úver do inej banky, budem musieť dokladovať potvrdenie o príjme?

Refinanc jedine tak, že prebehne ku novembru, ináč je poplatok banke 1% z istiny čo je hodne.

ewelin121
3. jún 2023

@martina7578 no niektoré banky pri refinančné preplácajú pokutu v tvojej banke tak vyskusaj

ida23
Odpoveď bola odstránená
Zobraz