Hypotéka, keď sa chcú mladí osamostatniť

3. nov 2024

Ahojte ženy aky mate nazor na hypo,ak sa chcu mlady osamostatniť?🙂

petteri
3. nov 2024

Že bez toho to nejde

janai1
3. nov 2024

z núdze cnosť... nemyslím, že 99% ľudí má na to kúpiť si bývanie bez hypo

doriiis
3. nov 2024

Štastny ten,čo ju nemá.

gribka1
3. nov 2024

Nemajú na výber pravdepodobne. Bývať sa musí. Akurát tak, aby dokázali v pohode splácať.

pribinak
3. nov 2024

Že 1000x radšej budem platiť hypo ako sa tlačiť v so svokrou či rodičmi v jednom dome a potom plakať, že “ mi vychovávajú dieťa” , starajú sa mi do vzťahu s muzom, zasahujú do konfliktov, ….kontorluju čo robím, …

Pokial sa dá splácať, tak je to stále lepšie rieisenie ako sa držať mamkinej sukne

veklipo
3. nov 2024

Moja vlastná skúsenosť a rada: výška splátky musí byt taká, aby bol schopný všetko zvládnuť jeden z páru. Teda výpadok príjmu u druhej osoby nie je stresujúci. A predčasne splácať, keď maju príjem obaja.
My sme brali na 20r s týmto modelom, splatili sme ju po 10r.

gab1sol
3. nov 2024

Úplná blbosť, alebo veľmi dobrý nápad. Málo informácii, aby sa dalo na to správne pozrieť. Ak mladí na to nemajú, tak ísť do hypotéky “len aby sme sa osamostatnili” je zlý nápad. Ak sú si mladí vedomí, o aký záväzok ide, vedia hospodáriť, majú to poriadne premyslené (aj ostatné veci s tým súvisiace) a vychádza im to, hurá do toho.

sante81
3. nov 2024

Buď bývať u rodičov a šetriť na byt, neskôr zobrať hypotéku, alebo platiť podnájom a neušetrit nič. Prípadne skúsiť zarobiť do zahraničia. Viac možností nieje

andaluzia12
3. nov 2024

Hypotéka moze predstavovať “slučku na krku” alebo aj “úplnú slobodu a súkromie”. Pre mňa prestavuje neobmedzenú slobodu a súkromie. Čo i len predstava spoločnej domácnosti s mamou alebo svokrou ma prichádza do šialenstva…. Treba si zavážiť čo ta to síce bude stať, ale aj to, čo ti prinesie …

adabise683
4. nov 2024

Pokial maju na to prijem tak je to ok, cim skor zacnu, tym lepsie ... ja som brala 1.hypo kratko po skonceni vysky bo najom platit mi prislo zbytocne

hellwant
4. nov 2024

@sante81 je este jedna, nepopularna ale velmi vyuzivana- nadstavit rodicovsky dom, ci prerobit uz existujuci vrch na samostatnu jednotku.
A nie nie je to o tlaceni ako tu jedna pisala, v dome kde mad vrch pre seba sa netlacis, je to ale o vztahoch. Môzu sa pokazit.

banalu
4. nov 2024

Isla by som do toho. Urcite by som nebyvala ani s nasimi ani so svokrou aby som popritom setrila. Rovno hypo a svoje ak by to neslo tak podnajom.
Rodinny pokoj a harmonia sa totizto da kupit - na tu hypo alebo za ten najom 😉
Poznam len velmi male % ludi, ktory aj po rokoch maju dobre vzahy v dvojgeneracnych domoch so samostatnymi vchodmi. Rodicia sa proste budu miesat, aj ked tvrdia, ze nie... potom pridu deti a dobre cielene rady a navstevovanie v nevhodne chvile... podpali to vatru, ktora bude sice najprv tliet ale o 5-10 rokov vybuchne...

hellwant
4. nov 2024

@banalu no ale ked teraz uz potrebujes cca. 20% tazko môzes urobit hop do noveho ako kedysi. Ak zoberies na tych 20% spotrebak, no tak to ta zderie z koze este viac. Musis cakat kym nestupne tvoja nehnutelnost aby si to refinancovala vsetko jednou hypo.
Cize ak ste dvaja( vtedy je to lahsie) treba nasetrit - ak vam rodicia nedali 20-40 tisic v zavislosti od lokality a velkosti bytu- bud pri rodicoch, alebo v podnajme.

andaluzia12
4. nov 2024

@hellwant je to rozhodne náročnejšie ako “kedysi”. Ešte cca 6 rokov dozadu som sama ako priemerne zarábajúca osoba dostala 100%nú hypoteku na byt v okresnom meste … nepotrebovala som ani cent z vlastného…

banalu
Včera o 10:11

@hellwant preto som napisala - ze este je tu podnajom.
Ja si plne uvedomujem ako to funguje. Tiez som si brala hypo, ked uz sa nedavalo 100%. Mala som aj moznost ostat v rodicovskom a prerobit. Ale este raz - podla mna je len male % ludi, ktorym toto fungovanie naozaj funguje...