Hypotéka Fio Banka

5. okt 2023

Poradkyňa nám odmieta spraviť ponuku od Fio Banky vraj oni sú samostatná jednotka.
Môže to byť tým že by Fio nespolupracovala s poradcami, resp. nevyplácala im provízie? Je tu nejaký poradca čo mi vie povedať úprimný názor alebo skúsenosť ako to je?

jarka_black
5. okt 2023

Poradkyňa je z akej spoločnosti? Je možné, že ide o spoločnosť, ktorý s Fio nespolupracuje...

autor
5. okt 2023

@jarka_black zo žiadnej, je na volnej nohe

jarka_black
5. okt 2023

Každý sprostredkovateľ má nejaké zaradenie v systéme. Všetci sú na voľnej nohe - buď ako viazaní agenti alebo podriadení agenti. Nad sebou však majú garanta - buď banku / poisťovňu, alebo samostatného finančného agenta (spoločnosť, ktorá robí pre viac bánk a poisťovní). Existuje aj pojem poradca, ale tých je v SR iba pár (hoci všetci agenti si dávajú titul poradca). Aby ste ju vedeli zaradiť, dajte si do https://regfap.nbs.sk/search.php jej meno a priezvisko. Takto sa dopracujete k pozadiu.
Ak však povedala, že Fio nie, choďte do Fio sama a dajte si vypracovať ponuku priamo. Zvlášť ak tam máte účet.

aaaa1111
5. okt 2023

fio nevyplaca provizie sprostredkovatelom, preto sprostredkovatelia velmi tuto banku neodporucaju. ja som vybavoval hypoteku vo fio v juli/auguste. vsetko som riesil mailom, osobne som bol podpisat akurat ziadost o hypo, potom hypotekarne zmluvy a ziadost o cerpanie

aaaa1111
5. okt 2023

skusenosti s fio hypotekou, sadzbu ti daju taku, aka je zverejnena na stranke. cca tyzden od skompletizovania dokumentov trva posudenie. ak vsetko vyhovuje, dalsi tyzden trva priprava hypotekarnych zmluv. fio je najlacnejsia, resp. druha najlacnejsia na trhu a ma obrovsku vyhodu vo forme bezplatneho hyposporiaceho konta. na to konto si mozes dat uspory a znizuje sa ti potom urok, tieto peniaze su k dispozicii ihned. ja mam napriklad na hyposporiacom konte celu vysku hypoteky, takze splacam len istinu bez urokov a kedykolvek mam k dispozicii peniaze, preto som tu hypo vlastne vzal

vratislav_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patrik_chrappa
13. okt 2023

@aaaa1111 Naozaj skvelý produkt, ALE, vždy je nejaké ALE, čo si myslíte keď je niečo také chrumkavé zarobíte vy alebo banka?

Ak máte celu výšku hypotéky na sporiacom účte vo FIO banke je pravda že zaplatíte iba istinu. Nič nie je ale zadarmo, Fio Banka zoberie vaše peniaze, otočí ich na trhu a vám dá z toho omrvinky. Omrvinky v podobe odpustenia úrokov na hypotéke a malé zhodnotenie na sporiacom účte.

Na konci dňa Banka zarobila viac na vás ako ste vy ušetrili.
Banky to robia pre to aby zarobili, to vie každý. Existuje aj možnosť kedy vy viete na tom zarobiť ako tá banka. Klient vždy ťahá za kratší koniec.

Len pre predstavu, ako to funguje, ilustračne video.

https://www.youtube.com/watch?v=_vdH23k5JeE

Príklad, ak dokážete splácať hypotéku tak svoje peniaze radšej zainvestujte a o 10 rokov môžete premeniť svojich 50 000€ na 100 000€ a vyplatíte si zostatok hypotéky a budete mať viac ako ste mali na začiatku, a zarobených 50 000€ rozhodne neušetrite na úroku vo FIO banke.

Pre autora:
Na 99% vaša poradkyňa, nemá s nimi uzavretú spoluprácu a preto vám s tým neporadí, nemá tam províziu, možno by som rozmýšľal vymeniť poradkyňu, lebo ponuku vám spraviť môže ak si to vy želáte.