Ahojte, máte niekto súsenosti s hypo od ČSOB. Čo všetko zoľadňujú pri schvalovaní ? Koľko mesiacov treba zdokladovať príjem ?
Najdite si financneho sproatredkovatela ("poradcu"). On vam poradi, ktora banka je pre vas pripad najvhodnejsia.
@patressko zohľadňovali vek, príjem, rodinný stav, oblasť v ktorom sme zamestnaní, či už sme mali alebo máme niekde nejakú pôžičku atď. Ako v každej banke 🤷♀️ príjem tuším 6 mesiacov. Najlepšie ísť ale cez poradcu a porovnať si čo vám dané banky ponúkajú
@rikarika ako zaplatiť finančného poradcu u nás sa za také neplatí iba ak sa na niečom dohodneme napr na hypotéke ako teraz my že refinancujeme všetko za nás vybavuje a ma províziu z banky takú ako ma aj bankár....
@michalka4193 financny poradca poskytuje svoje sluzby zadarmo? Ak nieco vybavi, berie peniaze, proviziu, percenta, cash...akokolvek to nazves. Ak nevybavi nic, nic neinkasuje...ako pri kupe/predaji akejkolvek inej sluzby/tovaru.
@rikarika my sme nikomu nič neplatili. To sú veci medzi poradcom a bankami alebo inštitúciou pod ktorú spadajú. Seriózny poradca nezoberie ani korunu. Ste sa nechali oklamať ak od vás niekto niečo také pýtal
@aduskatt
@kkovacovak ale dievcata....prosim vas....
Naco tu pisete ze ste od klienta nezobrali ani euro...ved samozrejme ze nie z rucky do rucky...ale kto zaplati komplet vsetko? KLIENT...a je jedno v akom obale, poplatky, provizie,uroky....ved nikto nepracuje zadarmo, ani sprostredkovatel ani banka.
@kkovacovak nikto odo mna nic nepytal, nevyuzivam taketo sluzby.
@rikarika čo máte za problém 😄 Normálne vám tu hovoríme že za to neplatíte. Ja nie som poradca ale využívam jeho služieb. To máte to isté ako keď kupujete cez net oblečenie bez dopravy. Jasné že si tam obchod zahrnie náklady ale za dopravu neplatíte. Ale čo s tým akože?
@rikarika áno inkasuje ale ma to s bankou ale nie ze ja mu platím z vlastného vrecka
@rikarika prečo trepeš tuposti? Finančného sprostredkovateľa platí banka ak sa obchod zrealizuje. Na cenu hypotéky pre klienta to nemá ABSOLÚTNE ŽIADNY vplyv. Banka zaplatí províziu sprostredkovateľovi alebo odmeny pobočkám. A ak klient do určitého obdobia hypotéku prenesie do inej banky, tak tu províziu musí sprostredkovateľ vrátiť. Ale reálne klienta stojí hypotéka úplne rovnako či je cez sprostredkovateľa alebo priamo cez pobočku banky. A že to nie je zadarmo? Že banka nerobí nič zadarmo? Ty chodíš do práce zadarmo? Kaderníčka ťa ostrihá a zafarbí zadarmo? Asi si chcela byť veľmi múdra, ale vypálilo to úplne naopak. Alebo to je možno len závisť či komplex tento štýl komunikácie.
@rikarika dobre evidentne máte osobný problém s finančnými poradcami takže je to zbytočné vysvetľovať že osoba ktorá využíva jeho služby nič naviac neplatí. Máte svoju pravdu a myslíte že to viete najlepšie....aj keď nie. Takže zbytočná strata času
chodte do banky a vsetko vam povedia