Dobry den, chcem sa spytat ak 2 ludia ziadaju o hypoteku tak musia byt obidvaja zamestanany na dobu neurcitu alebo ako to je momentalne? Priatelka je zamestnana zarobi cca 1000 v cistom ja som momentalne druhy mesiac na podpore cca 900 je to brane do uvahy alebo nie? Dakujem za kazdu normalnu odpoved 😉
Obaja žiadatelia musia byť zamestnaní, banka berie do úvahy príjem za posledných 6 mesiacov.
Takže ty môžeš žiadať o hypotéku najskôr 6 mesiacov, potom ako sa zamestnáš.
@patka06 a akceptuje banka aj pomer na dohodu? Teda priatelka ma tpp a ja dohodu tak to myslim?
niektoré áno ak je to bočný príjem, ten hlavný by mal byť napr. z tpp alebo živnosti (potom niektoré prirátajú aj dohody v 100% výške, niekde v 50% výške či koľko a niekde nič)
Dohoda sa akceptuje ako doplnok k hlavnému príjmu, ak má priateľka TPP a Ty dohodu, dalo by sa to niekde akceptovať
Píšeš, že druhý mesiac si na podpore. A potom že robíš na dohodu. Dohodu popri evidencii na upsvar môžeš mať len 40 dní za rok. Takže to bude dohoda, ktorá ti pri hypotéke príliš nepomôže.
@melanta nepochopila si to, nechaj tak 😉
Dohodu môže a nemusí banka akceptovať, ideálne bude ak si nájdeš dobrého finančného poradcu a detailne mu popíšeš situáciu, keďže nám to tu nie je jasné.
Nie, dávka v nezamestnanosti nie je akceptovateľná, rovnako tak nie je možné brat do úvahy ani príjem z dohody.
Nie, nie je. Podpora nie je prijem