Ahoj.Vie mi niekto poradit ci sa da zobrat hypoteka a k tomu uver na rekonstrukciu?Ma niekto skusenost?Dakujem za pripadnu odpoved
@dasenka1203 a bude to jedna splatka alebo osobitne?ak viete
@natalkasimonka asi budu dve splatky, jedna hypo a druha uver, ale to zalezi od banky, aka je hodnota bytu, ci Vam vojde hypoteka aj uver do 100% hodnoty v znaleckom posudku... ak mate dostatocny prijem, mozu Vam dat aj zvlast uver, aj v inej banke, resp. stavebke, treba pozerat aj na urok aky Vam kde ponukaju
@natalkasimonka sú to dva odlišné produkty, jasné, že budú dve splátky, aj dve zmluvy, ak vám to vôbec vydá a dostanete aj úver
@natalkasimonka Hypotéku je možné zobrať aj na rekonštrukciu. Aký je presne Tvoj zámer, čo ideš robiť? Ideš kúpiť nehnuteľnosť, ktorú chceš potom rekonštruovať, alebo čo presne ideš robiť? Nenapísala si to totiž dosť jasne.
Ak ideš kupovať niečo a chceš to prerábať, tak áno, je možné zobrať jednu hypotéku, kde budú dva účely, tzn. kúpa nehnuteľnosti a rekonštrukcia.
Všetko to ale závisí od toho, či bude hodnota zakladanej nehnuteľnosti dostatočná.
@natalkasimonka prosím ťa, už si vyriešila hypo a uver na rekonstrukciu?
nás pravdepodobne čaká to isté, chceme kúpiť neprerobený byt, čiže potrebujeme hypo na byt+uver na rekonštrukciu, len sa bojím, či nám to výjde.
@zuzanat dám vedieť ďalší týždeň.už sa na tomto pracuje 🙂 keby som sa neozvala napíš mi
Treba si pozrieť webovú stránku https://www.financnykompas.sk/hypoteka, kde sú všetky akcie bánk na hypotékach aj pôžičkách 🙂
Tak ako pisala sandria, urok je len jeden z parametrov uveru. Najdolezitejsie pri uveroch je aby celkova preplatenost bola co najnizsia. Jednoducho povedane, moze sa stat, ze v banke A vam daju nizsiu sadzbu oproti banke B, ale na konci fixacie (napr. po 3 alebo 5 rokoch) budete mat v banke A podstatne vyssi zostatok uveru. A to znamena vyssiu splatku v dalsom obdobi.
Su tam mnohe dalsie parametre ktore treba pri uveroch zohladnit - dlzka fixu, poplatky, podmienky uveru, ...
Specificky napriklad pri uveroch so statnou podporou pre mladych, je velmi dolezite zvazit v ktorej banke uver zoberiete. Z dovodu rozneho sposobu uplatnovania statneho prispevku moze byt rozdiel v zostatku uveru po 5tich rokov aj niekolko tisic eur. Toto vam vsak v bankach asi sami nepovedia ...
A nezabudat aj na to, ze dostat uver je jedna vec, je to vsak zavazok na dlhe roky. A preto by v rodinnom rozpocte mala splatka uveru tvorit rozumnu cast celkovych vydavkov, kedze otazka neznie ci pridu horsie casy, ale kedy pridu ...
jasne ze sa da, ak Vam vyjde z prijmu 🙂