Ahojte, hľadám rôzne stránky, aj banky som pozerala podmienky,ale konkrétne som nenašla odpoveď, či môže dostať hypotéku,ak mám TPP na dobu určitú.
Vedel by mi niekto odpovedať?
Ďakujem
@mable123 no lebo mám zatiaľ na pol roka, a potom by som mala mať už ja dobu neurčitú 🤷 no radi by sme si ju s priateľom vzali čo najskôr, len teda skrz moje tpp som si nebola istá
Ak vám nekončí doba určitá do 3 mesiacov od podania žiadosti je to v poriadku. Ak by ste boli pred koncom, potrebovali by ste potvrdenie od zamestnávateľa že po konci doby určitej sa bude zmluva predlžovať na dobu neurčitú. Ideálne je to mať tak či tak keď máte tú možnosť a príjem vám budú akceptovať na isto (ak nebude samozrejme problém aj niekde inde).
Ako môže byť TPP na dobu určitú? TPP je predsa na dobu neurčitú.
@lilianka28 keď si to človek prečíta, tak vie čo myslel autor... netreba zase sa chytať každého slovka 🙂
riesim tento isty problem momentalne tiez si chceme ziadat v maji a september mi konci zmluva, priatel sa radil s financnym poradcom a ten mu povedal to iste co jakubvojcik ze tie tri mesiace pred koncom sa neda ziadat inak sa da
@lilianka28 je uplne bezne, ze dostanes kontrakt na rok a tym padom mas TPP na dobu urcitu 🤷♀️ ci ja nieco nechapem?
My sme dostali hypo minulý rok v máji a v auguste mi končila zmluva na dobu určitú (bola som na zástup) a nikto to neriešil a manžel bol živnostník.. od septembra som potom dostala zmluvu na neurčito, ale dopredu som o tom nevedela (učiteľka)
musíš požiadať o ňu minimálne pol roka pred koncom prac. pomeru tak nejak by to malo byť... záleží od banky