Hypotéka a stávkovanie

hanka5215
7. júl 2024

Mam otázku, ak si kamarát podava cez účet na stávky (hazard) tak 2x,3× do mesiaca, po 5€. Je riziko zamietnutia hypotéky? Účet v minuse nikdy nemall

e1i
7. júl 2024

@hanka5215 ozaj ide o 5e iba? Za kazde dobitie hazardu je poplatok 7e..

hanka5215
autor
7. júl 2024

@e1i áno 5€

hanka5215
autor
7. júl 2024

@e1i ma raiffeisen a tam tusim je. 2,50€

13uzivatelka11
8. júl 2024

@e1i nie je poplatok 7€ za každé dobitie. Tuším poplatok môže byť až do 7€. Záleží koľko si dobije. Ja som si tiež občas stavila tipos zreby a nikdy som taky vysoký poplatok nemala

dadis
8. júl 2024

@hanka5215 Ano, moze to ohrozit hypoteku v banke, v ktorej transakcie vykonaval. V inej banke by o tom nemali ako vediet.

sajmi
8. júl 2024

@hanka5215 áno, v niektorých bankách na to prihliadajú.

spanielka44
8. júl 2024

Ano každá stávka či už za 10€ alebo za 1€ robí z človeka hazardného hráča v banke mu odmietnu dať akúkoľvek hypotéku, myslím že aj úver mu nedajú… ja by som tiež takému človeku nepožičala zo svojho 🤷🏽‍♀️😁

alienkami
8. júl 2024

Spýtaj sa vo finančnej poradni
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/financn...
Budeš to mať priamo od odborníka.

jaroslav81
8. júl 2024

@hanka5215 bolo by dobré aby aspoň pár mesiacov pred žiadosťou už žiadne také stávky nerobil...aj keď 5e ich asi nebude tak trápiť...

sajmi
8. júl 2024

@spanielka44 nie vo všetkých bankách

hellwant
8. júl 2024

@e1i si si ista, ze poplatok je vzdy? Neviem ako ine banky, ale VUB ma poplatok iba za dobitie z účtu cez kartu- cize na peniaze hned na hracskom konte, ale nie z účtu cez bankovy prevod. Sice 1 den cakas kym nabehnu, ale ziaden poplatok.

spanielka44
8. júl 2024

@sajmi hovorím z vlastnej skúsenosti, mužov kamarát stavkuje na zápasy nedali mu hypotéku ani v jednej banke oni sa s tým neserú 😊 raz keď je hazardný hráč nedajú mu hypo ani o 10 rokov a skúšal všetky banky, to je to prvé čo si banka zisťuje 😉

sajmi
8. júl 2024

@spanielka44 aj ja hovorím z vlastnej skúsenosti, mne hypotéku dali 🙂

dadis
8. júl 2024

@spanielka44 tam bol isto iny problem.. banky medzi sebou si nemozu zdielat informacie o transakciach svojich klientov..niekde mal dlh, neplatil nacas, precerpal a podobne, data, ktore sa zbieraju v SRBI alebo nebankovom registri su presne specifikovane. Napriklad aj to, ze mal tolko neschvalenych ziadosti o uver - je informacia pre dalsie banky, preto sa ma o uver ziadat naraz vo viacerych bankach a nie postupne..

dadis
8. júl 2024

@spanielka44 Ale ak ziadal o uver v banke, kde tieto transakcie vykonaval, tak je realne, ze v tej banke mu hypoteku nedaju, lebo maju prehlad o jeho hracskej aktivite.