da sa zobrat hypoteka na rodicvsky prispevok?alebo ak bude muz spoludlznik, ale ma rakusku zmluvu.robi v rak.mozme nejak získať hypotéku?radsej by som prijala reakcie od niekoho kto bol v podobnej situacii. 🙂
@michaela06 nie,dostava peniaze na ruku,manzelia este len budeme.mame pockat dovtedy?
@miskacharly Na rodičák ti nedajú hypotéku, treba sa najskôr zobrať, treba mať pracovnú zmluvu a peniaze treba aby chodili na účet.
@miskacharly Nie, banka neda hypoteku, ak je jedinym zdokladovatelnym prijmom domacnosti rodicovsky prispevok. Ak si priatel vyplatu vklada napr. sam na svoj ucet, tak podla historie a vysky prijmu moze banka zvazit poskytnutie hypoteky. Treba sa informovat priamo v banke, ci na zaklade jeho zmluvy a tvojho rodicovskeho bude mozne hypo poskytnut.
@miskacharly keďže RP nie je príjem, ale soc. dávka nemôžeš žiadať o hypotéku. Nech už chceš hypotéku ako fyzická (zamestnanec) či právnická osoba (podnikateľ) musíš banke predložiť potvrdenie príjmu. To potvrdenie by malo byť najmenej za posledné ukončené 3 mesiace aj keď obyčajne chcú celý kalendárny rok alebo DP za prech. kalendárny rok. Keďže RP nie je príjem na tvojej žiadosti by bola nula.
Čo sa týka priateľa to, že pracuje v Rakúsku nie je prekážkou, aby si nezažiadal o hypotéku on. Potrebuje k tomu pracovnú zmluvu, ktorú so zamestnávateľom uzatvoril a potvrdenie o príjme, ktoré preukáže buď bankovými výpismi alebo potvrdeniami o prevzatí výplat v hotovosti (tie musí mať zamestnávateľ uložené) Pokiaľ pracuje na čierno je toto samozrejme bezpredmetné. Ak ale tieto doklady má musí ich dať oficiálne preložiť do slovenčiny a priložiť k žiadosti. My sme toto absolvovali s manželovým vtedy anglickým zamestnávateľom - stálo to kopu času a nervov, ale nakoniec sme hypo dostali. Ja som ale pracovala, nebola som na RD - tiež som musela dokladovať príjem zo závislej činnosti (som zamestnanec).
Ahoj, som hypo poradca a hypoteka sa na SR da zobrat aj za predpokladu, ze prijem pochadza zo zahranicia. Ma to svoje pravidla a podmienky v bankach, ale nie je to nemozne 🙂 ... ak chces napis mi mail na katarina.franova@gmail.com... mozem sa na to pozriet. K.
@miskacharly rodičák a aj rodinné sa počíta ako príjem, no na základe iba neho hypo nedostaneš, nie každá banka uznáva príjem zo zahraničia
@miskacharly manželia byť nemusíte , v podstate ak by ju bral sám si ešte vo výhode
ahoj na rodicovsky prispevok ti banka uver neda, pretoze sa to nepocita ako prijem, skuste ziadat ako manzelia, prijem z toho rakuska mu chodi na ucet ? skuste sa preukazat s tou pracovnou zmluvou u banky.