Kto máte reálnu skúsenosť-zatiaľ uvažujem čisto teoreticky,tak ma neposielajte hneď do banky🙂 Dá sa bez problémov predať nehnuteľnosť s hypotékou bez súhlasu spoludlžníka a samozrejme následne sumou vyplatiť zvyšok hypo?Alebo musí spoludlžník súhlasiť s predajom?Ak majiteľ bytu a platca hypo som iba ja.Dakujem.
No, nemyslim, ze je to banke jedno. Na ziadost o predcasne splatenie hypoteky potrebujes podpis oboch, dlznika aj spoludlznika. Predaj samotny, je inak jednoduchy, ale ak su v zmluve obaja, musia to podpisat obaja.
bez druheho dlznika urcite nie
Ako sa uvadza vyssie na splatenie hypoteky je potrebny podpis-suhlas oboch -dlznik,spoludlznik..nakolko ak ju vyplacate v dobe fixu je tam pokuta 1%zo zostatku -budes to mat na vycisleni
Ale preco by nesuhlasil ak ju neplati a nieje majitel?
Ak by boli problemy so suhlasom -neviem v ktorej banke je uver - teoreticky by to slo aj bez jeho suhlasu ak sa preukaze ze nehnutelnist je iba tvoja a nepodielal sa na slateny dlhu ..
Ak si iba ty vlastník nehnuteľnosti, môžeš ju predať. HU môžeš tiež vyplatiť sama. Banke je jedno, kto jej úver vyplatí.