Hypotéka a predaj nehnuteľnosti

17. máj 2022

Kto máte reálnu skúsenosť-zatiaľ uvažujem čisto teoreticky,tak ma neposielajte hneď do banky🙂 Dá sa bez problémov predať nehnuteľnosť s hypotékou bez súhlasu spoludlžníka a samozrejme následne sumou vyplatiť zvyšok hypo?Alebo musí spoludlžník súhlasiť s predajom?Ak majiteľ bytu a platca hypo som iba ja.Dakujem.

baboobchod
17. máj 2022

Ak si iba ty vlastník nehnuteľnosti, môžeš ju predať. HU môžeš tiež vyplatiť sama. Banke je jedno, kto jej úver vyplatí.

wade
17. máj 2022

No, nemyslim, ze je to banke jedno. Na ziadost o predcasne splatenie hypoteky potrebujes podpis oboch, dlznika aj spoludlznika. Predaj samotny, je inak jednoduchy, ale ak su v zmluve obaja, musia to podpisat obaja.

darkswan
17. máj 2022

bez druheho dlznika urcite nie

janulikt84
18. máj 2022

Ako sa uvadza vyssie na splatenie hypoteky je potrebny podpis-suhlas oboch -dlznik,spoludlznik..nakolko ak ju vyplacate v dobe fixu je tam pokuta 1%zo zostatku -budes to mat na vycisleni
Ale preco by nesuhlasil ak ju neplati a nieje majitel?
Ak by boli problemy so suhlasom -neviem v ktorej banke je uver - teoreticky by to slo aj bez jeho suhlasu ak sa preukaze ze nehnutelnist je iba tvoja a nepodielal sa na slateny dlhu ..