Hypotéka a pomoc štátu

gupka27
26. feb 2024

Ahojte, viete mi poradiť? V roku 2015 sme zobrali hypotéku. Po 5 ročnej fix sme ju prefinancovali z Tatra banky do Prima banky. Teraz nám opäť končí fixácia. Chceme zostať v Prima banke takže čakáme podla nových úrokov ako nám narastie splátka. Je možné požiadať o pomoc aj v takomto prípade? Či už teda nieje splnená podmienka keďže raz ten úver prefinancovaný už bol. Alebo sa ta podmienka vzťahuje len na terajší stav?
Nerozumiem tej podmienke že úver nemôže byť prefinancovaný ale neviem či teraz alebo v minulosti.
Ak niekto viete poradiť ďakujem

valer88
26. feb 2024

@gupka27 úver nesmie byť zrefinancovany vôbec, pokial ste už v inej banke ako v tej pôvodnej v ktorej ste žiadali o úver, už sa na vás pomoc nevzťahuje.

ekira1
26. feb 2024

@gupka27 úver nesmie byť vôbec refinancovany, účel uveru sa zo stavby/kúpy mení na refinancovanie. Mali to meniť, ale ako to pokračuje neviem, nesledujem to.

gupka27
autor
26. feb 2024

@valer88
@ekira1 ďakujem aj som si myslela že to tak bude. Nevadí. Čo už

palodr
26. feb 2024

@gupka27 odpoved z upsvaru ohladom refinancovanej hypo - súčasnosti podmienky tohto príspevku nie sú zmenené, avšak v uvedenej veci prebiehajú aktuálne rokovania medzi ministerstvom financií a ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré by mali upraviť túto podmienku k poskytnutiu príspevku na zvýšenú splátku úveru na bývanie. Takze treba sibpodat ziadost aj ked mate refinanc a uvidite

matel261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz