Hypotéka a exekúcia

7radka3
27. júl 2020

Dobrý deň, viete mi poradiť? Chcela by som zobrať hypotéku na byt. Mam úver v celkovej hodnote ešte 17750€. Chcem hypotéku na 2 izbový byt(do 40000€). Môj čistý príjem kolíše medzi 800-900€ Priateľ platí mesačnými splátkami exekútorovi. Tak teraz neviem, či je dobre ho spomenut v banke alebo nie. Jeho prijem je približne rovnaký. Ci je lepšie aby sa rátal spoločný príjem, alebo len ten môj?! Vôbec nemám skúsenosť. Bola by to moja prvá nehnuteľnosť. Som bezuhonna a bez exekúcii ani v minulosti. Mam 30r a priateľ 43r.

veronikaszabova
27. júl 2020

@7radka3 priatela spominat nemusis - s exekuciou nema sancu dostat nieco od banky

vikusjk
27. júl 2020

@7radka3 skusila by som poziadat o hypo sama, priatela, ktory ma exekuciu, by som nespominala a tiez by som neuvazovala o kupe nehnutelnosti, na ktorej bude mat podiel. Jedine cisto na teba, nech je to tvoje.

s_a
27. júl 2020

za opýtanie v banke nič nedáte, prípadne lepšieho fin. poradcu, ale priateľovi určite nič nedajú, tak žiadať môžete iba sama.

jovana9
27. júl 2020

Za takýchto podmienok, si ju radšej vybavuj sama /hypoteka Tvoja, nehnuteľnosť Tvoja/. Možno by sa dal rovno refinancovať aj ten úver...

neera_jm
11. aug 2020

Ak ešte hľadáte odpoveď, tak hypotéku si vybavujte len na seba a :
1. hypotéka do 40tis vám víde aj pri súčasnom úvere cca 18tis (čo sa týka výšky vášho mesačného príjmu)
2. pri kúpnej cene a znaleckom posudku cca 40tis. by ste mali mať vlastné zdroje vo výške 10-20% (4-8tisíc) alebo vám to niektorá z bánk dofinancuje prostredníctvom spotrebného úveru
Ak chcete nejaké konkrétnejšie info alebo poradiť, tak kľudne napíšte správu _)