Ahojte ženy píšem lebo potrebujem poradiť možno povzbudiť som vydatá 7 rokov máme krásnu 4 ročnú princeznu obaja pracujeme a ja veľmi túžim po druhom dieťati..len mám strach lebo máme čerstvú hypotéku a bojím sa či to bude e zvládať finančne..hypo mame na 30 rokov 130 eur mesačne..manžel nezarába zle ale aj tak hocičo sa môže stať..možno je to smiešne tieto moje úvahy ..len veľmi by som chcela aby mala naša malá súrodenca lebo je chudatko taká sama..a viem že jedno dieťa je pre strach..išlo by ste na mojom mieste do druhého tehotenstva?..mám 32 a gyn tiež hovorí že mám najvyšší čas
@miirka123 my máme rezervu..celkom slusnu
Myslim,ze sa len nadmieru bojis..
Ešte popri nej šetríme bokom na sporiaci účet
130 mesačne hypo šak to je nič to keby mám skacem od radosti
@bucko555 brali sme len na prerábku bytu a vyplatenie švagrinej z neho
Áno, 130 je nič, ľudia majú aj x-nasobne splátky, ja by som neváhala🙂
A manžel je taký že to necháva na mňa..že sa mám ja rozhodnúť ..jemu to vyhovuje takto ale že keby bolo druhé tak by bol tiež rad
Tu nie je o com
Pozri, my mame hypo raz tolko co vy, jedno dieta skoro 3r,druhe na ceste, manzel zaraba taky priemer a zijeme v BA. A zvladame 🙂 nezijeme na vysokej nohe, vacsia dovolenka tiez nehrozi ale sme stastni ze mame z coho zaplatit ucty, dat co do pusy, zabezpecit deti... Rezervu mame ale nie nejaku ohromnu. Mam 33r. Takze podla mna sa len prehnane bojis co zas na druhej strane nie je na skodu ze premyslas o tom co bude ale podla toho co si tu popisala sa fakt nemusis bat 🙂 a zas nikto ti nezaruci ze sa to druhe dieta podari hned takze ak ste obaja nakloneni druhemu dietatu a takto zabezpeceni, sup na to 😁👍❤️💙🍀💪💪 dobre bude, drzim palce 😊
@veronice ďakujem moc 🙏
No to je super že máte rezervu podľa mna sa nemáš čoho báť a navyše napríklad my mame tiež rezervu a pod.. ale keby sa hoci čo stalo s manželom že nedajboze nejaká choroba tak babo by sme dali od 1 roka do jasliciek a ja by som šla do práce je to samozrejme posledné riešenie ale možnosti je v prípade finančných problémov dosť len treba chcieť hľadať riešenia. A ste na to dvaja nemáš sa čoho báť aj keď strach je úplne normálna vec a podľa mna aj rozumnejšie rozmýšľaš ako take čo si spravia hneď po sebe a potom sa len sťažujú a sťažujú aký tazky majú život a ako nemajú a ešte pomaly my sme na vine že oni nemajú lebo nemáme druhé dieta😄
@miirka123 toto je to jediné čo ma odrádza lebo v našom meste jasle zrušili .najbližšie sú od nás hodinu autom..
pokial tuzis po druhom dietati a si matersky typ a mas dobreho manzela, nevahaj, chod do toho 🙂
130€? Ako odpoveď,ci mat s takym záväzkom ďalšie dieťa - tak my mame hypo necelych 500€ a deti 4.😉 Záleží aky mate celkový prijem,vyhliadky do buducna,istotu zamestnania.Pri 130€ neni o čom
Tiež mame 4 ročného chlapca a dcérku o chvíľku na svete.. Hypotéka 300 mesačne.. Môj manžel nezaraba nejako dobre ale zvládneme to.. Inak by som do druhého nešla..
@kubkovamama tak manžel je v aktuálnej práci 4 roky je už na vedúcej pozícii..ja som zamestnaná rok nastúpila som hneď po materskej a práca ma baví mám dobrých kolegov..aj šéfov..plat nemám nič moc Len je to viac ako rodicak isto..
Tak by ste našli iné riešenie ale určite sa nemusíš báť ako čítam myslím že vo vašom prípade by ste si poradili fakt s hocijakou situáciou. Možno aj táto korona situácia tá straší keď vyhadzujú zatvaraju ale napríklad keby manžel prišiel o prácu tak roboty je stále dosť a chlap si nájde vždy niečo či už sbs, alebo na vzv vozíku, taxikár, šofér niekde samozrejme musí investovať na kurz ale nájde si. A keby náhodou bol na pn tak bude mat vyplácanú pn, ty budes mat rodicak poprípade ak ho vyhodia môže byt 6 mesiacov na pracaku tiež dostane peniaze že vzdy je tam nejaká suma ktorá Vám príde skus si toto zrátať v prípade akéhokoľvek možného problému že ako Vám to vide a možno tá to upokojí. My sme mali hypotéku a úvery donedávna 700€ to bol tlak 😄 našťastie sme refinancovali na 400€ ale pri vašich 130 aj keď neviem v akom regióne bývate máte stále skvelu splátku 👍🏼
Mame hypp 400e a dve mini deti. 4r a 1.5r. Nadmieru stresujes. 130e je nic. A na male dieta nie je tolko vydavkov podla mna. Chlapci u nassa uz pekne spolu pohraju, surodenec je super. Nevahaj dlho, aby nebol medzi nimi velky vekovy rozdiel
@evkamotka keď by som teraz otehotnela tak by presne bolo medzi nimi ako medzi mnou a mojou segrou 😁
tvoj strach je neopodstatnený, 130 eur je nič
130e hypo, to je fakt uplna smet,mat ja tolko hypoteky skacem, to sa nemas coho bat, my mame 2 deti, rok a pol rozdiel a museli sme dat mesacne za hypo takmer 400e na 30 rokov, bol to akoze masaker, absolutne nic usetrene, isli sme z huby do huby, potom som musela chodit na brigadu a skor do prace, lebo sme to uz nedavali, ale fakt pri hypoteke 130e sa absoluuuuuutne nemas coho bat, jendoducho ist do toho
Ach čo by som dala za 130€ hypo… my mame 350€ … myslím, že sa nie je čoho báť..
A ako je to prosím vás potom z návratom do práce? Po materskej .Firma má naspäť zobrať musí alebo len môže?..
Ak mas zmluvu na dobu neurcitu, tak by ta mali zobrat spat. No samohrejme, ak sa ta budu "chciet zbavit", vedia to spravit
@evkamotka ano som na neurčito
130eur je nic, to prinajhorsom zarobite brigadou v supermarkete🙈
Že 130€ :D aj toto považuješ za reálny výdavok, tak potom zarábate s mužom dokopy 500€ :D veď píšeš, že je v riadiacej pozícii, tak zarába mesačne koľko? 2000, 3000€? A popritom platíš 130€ hypotéku? To veľa ľudí minie na jeden obed či večeru. Neviem teda kde žiješ, možno niekde na juhu či na severe v "hladovej doline", kde je dobrý plat 400€. Pozri, hypotéka a výdavky na bývanie by nemali predstavovať viac ako 30% vášho mesačného príjmu. Ak je to viac ako 30%, treba si nájsť lepšiu prácu alebo znížiť hypo. Zároveň spotreba by nemala presahovať 40%. Ak už pri jednom dieťati máte spotrebu viac ako 40% vášho príjmu dokopy, tak budete musieť začať šetriť alebo si naozaj nebudete môcť dovoliť druhé dieťa. Ono je to individuálne a naozaj sa na to inak pozerajú ľudia, ktorí základný plat pre domácnosť považujú 2000€ (2x 1000 v čistom) a inak sa na to pozerajú takí, čo majú 380 čistý plat a k tomu základný 270€ rodičák
@elementissa no ja zarobim len okolo 600 manžel tak 1200 cca..to že je niekde vedúci neznamená že hneď zarába neviem koľko .
Komenty som velmi necitala ale drviva väcsina ludi na Slovensku bezne ziju z priemerneho platu a raz takou hypo s 2-3 detmi a su spoko . Ja sice nechcem byt ten pripad no chcem Ti tym len napisat ze tvoja hypo je ozaj nic takze ak ma byt toto prekazka dalsieho dietata tak je tvoj strach zbytocne prehnany
A prečo si nenasetrite keď teraz dobre manžel zarába aby ste v prípade straty práce alebo choroby mali na náklady a hypotéku apson na pól roka možno keby ste mali nejakú finančnú rezervu nemala by si taký strach