Ak mi bude niekto vediet poradiť ohľadom hypotéky budem rada . Banka Nám je jedno v Ktorej . Tazke hypo na dom cena 165000 muz ma TPP kde zarobí 1140€ a živnosť vieme tam zdokladovať cez daňové priznanie /objasnila by som v správe ) ja TPP 940€ vyzivne 200€
Moja mama je spoluvlastnicka domu 1/5 ten diel mi daruje .. poradca nas presviedča že netreba to robit ale mi natom trvame pretože je to 32000 do hypoteky nasetrene máme 10% z hodnoty domu .
samozrejme chceme brať čo najmenej hypoteku o to Nám ide
Ak by sa tu našiel niekto kto sa v tom naozaj vyzná prosím správu
@janka1989ya ja nerozumiem, čo vlastne chceš. Kto je majiteľom ostatných 4/5?
Darovat ozaj nemusi, len podise tiez zaloznu zmluvu, bez toho aby vstupovala do uveru-hodnota domu sa bude brat v plnej sume ci uz daruje ci nie… co sa tyka kde ke to najvyhodnejsie, na nete ma kazda banka kalkulacku kde si to viete nahodit, ale vypocet “na mieru” teda uz aj s prebehnutim registra a ratingu a teda uroku aky vam vychadza, vam povedia priamo v banke ak zadate nezavqznu ziadost. Ja osobne by som si obehala banky a nechala urobit prepocty. Pri financnych poradcoch je to obcas tak ze podla nich pre vas najvyhodnejsie je tam kde oni dostanu najvacsiu proviziu.
@janka1989ya to darovanie je fajn.... preco poradca tvrdi inac?