Chcela by som sa spýtať. Ohľadne hypotéky.
Je tu niekto kto kupoval nehnuteľnosť vo výške 105 000€?
Stým, že banka dá 80percent z hodnoty hypotéku a zvyšných 20percent by sa dofincovalo úverom.
*Zaujíma ma akú máte výšku mesačnej splátky spolu (hypo+spotrebák)
* V ktorej banke
*Aký máte úrok
Chystáme sa obehať banky ako by to vychádzalo.
Len by som rada vedela ako to máte vy 🙂
*
Vraj banky už nedávajú 80%, ale nemám to overené. My máme 110000 platime 450aj s poistením
Máme 105 a splátku mesačne 350, úrok si už nepamätám.
Spotrebák nemáme. Máme hypotéku na 100 000€, s úrokom 1,19% a mesačnú splátku 333€
Dobrá správa je, že môžeš dostať viac ako 80%. My sme dostali 100% hypotéku a na oveľa vyššiu sumu.
@pepa1995 treba pocitat ze spotrebak vam daju max na 8 rokov a s vyrazne vyssim urokom cize ta mesacna splatka tam moze stupnut takmer na 2nasobok na tych prvych 8 rokov...treba si pozriet orientacne hypokalkulacku na 80tis s urokom cca 0.9, fix 5 rokov a k tomu zvlast kalkulacku na spotrebak na 25tis s urokom cca 3-4% na 8 rokov a spocitat vyslednu sumu...samozrejme potom presne vam to povie uz konkretna banka
My sme dostali 94000 hypo, zvysok sme financovali zo svojho, splatku mame 350
@pepa1995 výška splátky ti absolútne nič nepovie keďže čím dlhšie obdobie ju platíš tým je splátka nižšia(je tobrovský rozdiel či splácaš nehnuteľnosť 15 alebo 30rokov)rovnako splátky môžu byť lineárne - rovnaké počas celej doby hypotéky alebo na začiatku vyššie a ku koncu nižšie....sú banky čo ti dajú hypo za rovnakú úverovú sadzbu a banky kde ti môžu dať zvýhodnenú sadzbu - napr.si ich klient alebo berieš hneď aj spotrebný úver.....Prioritne sa informuj vo svojej banke kde si klientom, väčšina bánk vyžaduje aby si tam mal pri hypotéke aj osobný účet....
@cistykvietok v ktorej banke ste dostali 100percent???
@pepa1995 daj si do googlu kalkulacka hypoteka a tam ti vyhodi rôzne banky - vieš si tak zistit urok, mesacnu splatku,... Myslím, že som niekde zachytila že maju byť prísnejšie pravidlá od tohto roku, tak uvidíš...
@jancejance hej skušala som pozerať. Ja som počula, že vraj od apríla to bude sprísnene. Len 70perc budu vraj dávať.
Alebo ak.maju vasi alebo niekto byt dom a rucite aj tym v tedy dostanes tiez 100%
@pepa1995 chcu obmedzit trh s nehnutelnostami...je velky dopyt a ceny stupaju...cim menej ludi si bude moct nasetrit tych 30 percent, tym pojdu ceny nehnutelnosti dole
@pepa1995 SLSP
@erikavesela Skor chrania ludi pred tym si zobrat hypoteku uplne na "krv". Ked si niekto zoberie 100%, hypo, staci mensia kriza, pripadne stupnu uroky, jeden na materskej, druhy strati pracu, co potom. A poistenie proti strate zamestnania ne vyriesi splacanie hypo na dalsich xx rokov. Inak by to na Sk skusal kazdy, aby za neho poistovna platila splatky hypo, kym bude nezamestnany.
A ludia nerozmyslaju, inak ako bolo povedane, mali by uz tych 10-20% odlozene. Za sociku najskor ludia zili s rodicmi, setrili, potom sa zlozila cela rodina a svojpomocne postavili. Dnes kazdy berie hypo na bungalov, stavia firma,... Preto idu aj ceny hore, zaujemcov vela, hypoteku beru uz pomaly 18 rocni a nehnutelnosti malo.
@matkamirko my sme kypovali byt teraz a spotrebak sme tiez brali pritom mame vystaveny dom bez hypo a spotrebak realne viem vyplatit koncom tohto roka/zaciatkom buduceho celý. A to odkladam kazdy mesiac 1000cku cca a viac.. Ale jednoducho tak vyslo, ze berieme spotrebak, tak berieme. Nikde nie je napisane ze ked beriem spotrebak, nemam na to. 😉
@majkeel moze byt aj to....inak...teraz trosku z inej strany...strasne sa snazia starat o to, aby sa cloveku nestalo, to co pises...vyslovene mam.pocit, ze z nas robia nesvojpravnych...hlavne, ze mas ovladat vsetky zakony a ked sa raz pomylis tak mas sudy na krku....cele je to chore...
My máme takú sumu s tým, že znalecký na dom 140000 tisíc a banka nám dala čo sme chceli 105tisic v Primke. Platíme 338e.
@andreagartnerova to máte super 🙂 aj taká varianta ma napadla, že ak by sa dom predával o dosť pod hodnotu, tak by to vyšlo s oveľa menším úverom na dofinancovanie
@pepa1995 áno, Prima banku nezaujíma kúpna cena ale zo znaleckého posudku vychádza, a to sme brali cez leto 2019.
@matkamirko brala. Potrebovala som kupit byt a banka mi dala 100tku, no na zariadenie trebalo spotrebak. 🤷🏻 a aj u nas to tak je, nahodou mi umre muz, mozem byt rovno predat lebo neutiahnem tahat aj byt aj dom naraz len z mojho platu. Lenze kym mi muz robi, viem vyplatit spotrebak za rok a hypo tiez skor.
@pepa1995 Zalezi od toho ci beries sama, ci s niekym, ci mas voci niekomu vyzivovaciu povinnost (napr. deti) a ano, tak kolko takych povinnosti mas, aky mas prijem, aky ma prijem spoluziadatel, ci uz mas nejake dalsie hypoteky, uvery, alebo pripadne ine dlhy, exekucie.
Mozu ti tu napisat konkretne cisla a pritom tebe daju banky ine ponuky.