Hypokalkulačka na porovnanie hypoték

kkatulienka
5. mar 2015

Ahojte, ideme brať hypotéku na byt a máme ponuky z rôznych bánk, hľadám nejakú dobrú hypokalkulačku, ktorá vie aj porovnávať hypotéky. Nejaké som už vyskúšala, ale tie porovnania sú dosť neprehľadné, alebo tam nemôžem zadať všetko čo potrebujem, alebo vo výslednom porovnaní chýba to čo ma zaujíma...

Ďakujem 🙂

kkatulienka
autor
5. mar 2015

@ivanya: dakujem, ale toto je prave jedna z kalkulaciek, kde je velmi obmedzene co mozem zadat. Nemozem zadat ani svoj urok, svoju vysku poplatku za poskytnutie a dalsie naklady na uver, napr. musim si zriadit ucet v tej banke, takze to by som tam tiez rada zapocitala. Teraz mam ucet v banke totiz zadarmo 🙂

ladynaamah
5. mar 2015

@kkatulienka Aj my ideme brať a aj brat. máme pobehané snáď všetky banky no pre nás je naj unicredit pretože tak nám ponúkli účet zadara a úrok 1,79% (bez príspevku pre mladých) - oproti VUB za 3,1% ( 5 rokov 0,1% s príspevkom pre mladých). Nevýhoda u uni je tá, že môžeš dať len raz 20% mimoriadny vklad. ale to nevadí, keďže asi nebudeme vedieť ušetriť viac na hypo, keď bude treba zariaďovať. Kalkulačky ti moc nepomôžu, musíš do každej banky zvlásť a priamo si dať vypočítať úver podľa vašej bonity. Oproti VUB sme pri rovnakých podmienkach v Uni ušetrili 10 000 e.

monika2712
5. mar 2015

Odporucam najst si dobreho financneho poradcu... ten vam da ovela lepsie ponuky ako bezne ponukaju banky klientom na pobockach.

dankax
5. mar 2015

@kkatulienka Mozes vyskusat tuto hypokalkulacku: http://www.mojahypo.sk/porovnanie-hypotek.php
Da sa do nej zadavat vela vstupnych hodnot pre hypoteky a aj informacie, ktore potom dostanes su dost detailne. Hlavne zobrazi aj porovnania hypotek na konci fixacie, co je si myslim najdolezitejsie, kedze po fixacii sa urok vacsinou aj tak meni.

wena
5. mar 2015

Tiez odporúčam poradcu, nam vybavil super úrok. A potom ked si budes porovnávať ponuky, tak nezabudni zarátať aj mimoriadne splátky ak budete davat, my sme tak odmietli Unicredit, lebo síce nam dali najnižší úrok, ale na mimoriadnych splátkach ušetríme omnoho viac.

michalmakovnik
5. mar 2015

Cez dobreho poradcu je to lepsie riesit. Aj tak budes nakoniec riesit s nejakou konkretnou pobockou ako s anonymnou webstrankou. Co sa tyka Unicreditu, tak sadzby od 1,69% su s povinnym poistenim, kde sa navysuje istina uveru o 3% a je to pre klienta nakoniec nevyhodne, lebo vrati banke viac penazi. Pokial viem, tak maju mimoriadne splatky len 10% istiny za celu dobu trvania uveru. Zvysok si vsak viete odkladat bokom a pri vyroci ficacie bez poplatku splatit. Ucet tam je zadarmo na 10 rokov co je super, ale podmienka, ak tam chodi prijem aspon 400eur.

kkatulienka
autor
5. mar 2015

Dakujem vsetkym 🙂

@dankax: super, dakujem velmi pekne, nieco taketo som hladala, s detailnym popisom porovnavanych hypotek 🙂

@monika2712, @wena, @michalmakovnik: Mame niekolko ponuk z roznych bank, tak som hladala hypokalkulacku, kde by sa tieto ponuky dali prehladne porovnat. Hypokalkulacka, ktoru odpruca dankax nam na porovnanie uplne postacuje. Vyskusame ale urcite aj cez znameho, ktory je financny poradca, ci by nam vedel vybavit lepsie uroky, ako nam oficialne ponukli v bankach. I ked by nam schvalili aj vynimky, ale podla mna ked to pojde cez financneho poradcu, tak by nam mohli dat este lepsie podmienky ako nam dali v bankach aj ked by nam dali vynimky. Co si o tom myslite? Okrem Unicreditu, ktoru banku by ste este v tychto dnoch odporucili? Alebo este mame pockat? Lebo som pocula, ze by mohli ist uroky este nizsie 🙂

monika2712
5. mar 2015

@kkatulienka ja by som uz dlhsie necakala vraj od minuleho roka uz troska stupli, my sme teraz odisli z Uni do SLSP, ja teda s Uni nemam dobre skusenosti. Sporka nam dala vyborny urok super podmienky... odporucam naozaj poradcu oni maju pristup k uplne inym balikom.

wena
5. mar 2015

@kkatulienka Nam hypo vysla najlepsie vo VUB, ale to je individualne, vam moze vyjst ako naj ina banka. Podla mna financny poradca vam vybavi lepsie podmienky, takze to urcite vyskusajte, nemate co stratit. Co sa tyka urokov, to je tazko povedat ci klesnu alebo stupnu, kazdopadne podmienky pre posudzovanie uverov sa sprisnia v najblizsej dobe. My sme brali hypo v decembri minuleho roku a urok mame dost dobry, tak som rada, ze sme necakali.

ladynaamah
5. mar 2015

@monika2712 prečo si tam nebola spokojná? neušetríme na mimoriadne splátky ale aj tak by sme chceli mať prehľad ako sa banka správa, keď jej budeme zaviazaní. ďakujem za info.

ladynaamah
5. mar 2015

@michalmakovnik prosím ťa, čo znamenajú tie 3%? Už sa v tom strácam. Nemáme na to, aby sme splácali mimoriadky, pretože si dáme radšej vyššiu splátku (neviem či dokážeme ušetriť pomimo a čo už nám stiahnu tak to neminieme). Vubka nám dala 3,1% úrok a to máme dosť vysoký príjem a žiadne úvery a obaja VŠ. Potom som sa bola pýtať v uni a tam nám dali 1,79% pretože sme nechceli kreditku. Nevieš ešte poradiť kde sa máme ísť pýtať. Chceli by sme tak o dva ,mesiace začať stavať.

michalmakovnik
5. mar 2015

@ladynaamah Tie 3% povinneho poistenia uveru (riziko smrt, invalidita, PN, nezamenstanost - su tam 3 varianty tychto rizik) znamena ze banka sice da 1,69% ale istina sa zvysi + 3%. Pre klienta je dolezite ze ked bude splacat napr. 5 rokov (celkova doba splacania 30 rokov), aky bude zostatok uveru po 5 rokoch. Pri 100.000 eur uvere so sadzbou 2,19% a splatke 379,19 eur bude zostatok po 5 rokoch 87.540 eur. Pri 103.000 eur uvere so sadzbou 1,69% s splatke 364,94 eur bude zostatok po 5 rokoch 89.243 eur. Rozdiel v splatke je mesacne 14,25 x 60 mesiacov = 855 eur, logicky by sa mal lacnejsi uver s 1,69% oplatit viac, ale rozdiel v istine je 1.703 eur v prospech drahsieho uveru 2,19%. Rozdiel 1.703 - 855 je cena poistenia, prepocitana na mesiace okolo 14 eur, kvalita a vyluky z poistenia su velmi otazne.

Radim obehat vsetky banky, ktore mate dostupne a porovnat ich ponuky. Netusim ake mate prijmy, zavazky, vysku uveru k hodnote zalohy (LTV) a dalsie faktory, preto plati len vseobecne odporucanie - osobne, alebo cez poradcu ;)

ladynaamah
5. mar 2015

@michalmakovnik pracovníčka nám vyčíslila výšku poistenia na 5 rokov na 2400 e a túto sumu pripočítala k hypo. Kde mám teda pozerať tie 3% . Som v tom, že tých 2400 e je celková suma poistenia.

monika2712
5. mar 2015

@ladynaamah viacej faktorov od zaciatku som nebola spokojna s pristupom a podmienkami. proste vela komplikacii pri roznych zmenach, chaos v systeme, upomienky mi posielali na staru adresu a potom mi vyrubili pokuty natahovacky s nimi, a ked sme zahlasili ze odchadzame tak sa veru velmi nesnazili, zase kulehy s poisteniami a kreditkami a podobne nevyhodne podmienky. proste za mna velke nie.

ladynaamah
5. mar 2015

@monika2712 Ďakujem. Všimla som si , že je tak veľa poplatkov za všetko, pri každej zmene a nie malé. Teda zas sa začne kolotoč vybavovaní a prieskumov.

monika2712
5. mar 2015

a aby som nezabudla super cennik, 40 eur za vycislenie zostatku uveru a suhlas z predcasnym splatenim. Dve A4 stranky... aby mi luto nebolo ze odchadzam od nich tak este na rozlucku toto

ladynaamah
5. mar 2015

@monika2712 😲 ide sa teda behať po bankách...Stavebné povolenie bude aj tak až o tak dva tri mesiace tak mám chvíľku čas 😉

michalmakovnik
5. mar 2015

@ladynaamah 3% z 80.000 eur je 2.400, cize ak ratam spravne tak povodna vyska uveru bola 80.000 + poistenie 2.400, vysledna ponuka 82.400 eur pri sadzbe 1,79% (za kreditku je myslim este tych -0,1% dole). Mate pravdu ze vyska poistenia je 2.400 eur, alebo 40 eur rozpocitane na mesiac. Ale aby sa to dalo cele porovnat tak to treba rozpocitat ako som uviedol v priklade hore.

lucka1987
5. mar 2015

@kkatulienka na hypoklalkulackach si to objektivne neporovnas.. ide aj o to.. navstiv napr vub banku v jednom meste a navstiv vub banku vo vedlajsom meste . moze sa stat a stava sa casto, ze z tej istej banky ale v inej pobocne dostanes ine podmineky pre uver...

tak isto ked niekto napise, : ahoj, my sme dostali 1,5 v banke tej a tej.. chodte tam.. "
neznamena ot, ze taky urok a podmienky daju aj tebe, je to individualna zalezitost, to ake podmienky a aky urok dostala janka, nemusi platit pre vas, aj ked mate rovnaku vysku uveru ..

v podstate s cim mam skusenost, cim vacsi uver, tym mensi urok ( paradoxne ) bonita, lokalita a podobne tam vela zohravaju ... takze nejaka hypokalkulacka je len velmi orientacna..
na tieto veci su super ludia ktory maju prehlad a vedia vybavit aj urok, ktorý si bezne nevybavis v banke ... 😉

andreah25
6. mar 2015

@kkatulienka žiadna kalkulačka na nete Ti nezhodnotí Tvoju bonitu, lokalitu zakladanej nehnuteľnosti, neoverí si Tvoje záväzky, nezohľadní Tvoje vzdelanie, dĺžku doby zamestnania, bonitu zamestnávateľa a mnoho iných faktorov, ktoré ovplyvňujú možnú výšku Tebe prideleného úroku.
Takže ak chceš skutočne objektívne porovnania hypoték, tak si buď obehni všetky banky, alebo si na to nájdi človeka.

A nenapísala si, čo presne chceš vedieť, aby Ti tá kalkulačka ukázala. Napíš, čo presne potrebuješ vedieť.

kkatulienka
autor
25. mar 2015

@andreah25: Ja uz ponuky z viacerych bank mam, ale nie vsade mi vedeli napr. vytlacit splatkovy kalendar. Tiez som si potrebovala porovnat detailnejsie tieto moznosti ponuk, povedali mi aj, ze vieme vam ponuknut takyto urok a podmienky, ale v reali to moze byt este inak, takze som potrebovala porovnat vela moznosti. Niekde platis za ucet mesacne, niekde neplatis, pripadne su tam dalsie poplatky mesacne, co zase uplne meni mesacne naklady na hypoteku. Mne napriklad velmi pomohlo porovnanie na stranke www.mojahypo.sk, co poslala dankax. Velmi mi pomohlo info o stave hypoteky na konci fixacie a kolko realne napriklad zaplatim do konca fixacie aj za ucet a dalsie poplatky, co ako som zistila je veru tiez nemala sumicka 🙂

07jana2014
21. máj 2015

Ak máte záujem o prefinancovanie úveru alebo potrebujete nový úver, ozvite sa mi do správy. Môžem Vám pomôcť v tomto smere najmä v tom, že nemusíte behať po bankách a ušetríte si tým kopec času. Výhodnejšie ako pri okienku v banke.

mq
22. aug 2016

Osobne používam na porovnanie Finančnú Hitparádu. Pokiaľ viem, nevlastní ich žiadna finančná skupina, ani poradcovia a teda je tam predpoklad objektivity. Často ich vidím tiež v médiách a majú tam super vec, viete si porovnať ponuky podľa vašej bonity. Čiže nie také ponuky "od" ako ukazujú všetky ostatné portály ktoré som skúšal. Na také porovnanie mi stačí pozerať reklamy.

Veď skúste pozrieť, napríklad porovnanie hypoték:
https://www.financnahitparada.sk/hypoteky

tabitta
9. nov 2016

Treba riešiť aj to, ako hypotéku banke preplatiť čo najmenej. http://www.chcemporadit.sk/ako-usetrit-na-hypot...

elenahajska
11. nov 2016

@ivanya totalmoney uvádza iba sadzby od. teda pre bežného človeka sú to nereálne sadzby. lepšia je preto https://www.financnahitparada.sk/hypoteky

janicka648
Odpoveď bola odstránená
Zobraz