Dobry den , chcem Vas popytat o radu , ak by niekto riesil podobny problem . V roku 2016 som vzala uverovu kartu na sumu 1800e . Neviem preco som si nepozrela dobre zmluvu , co sa stalo , aky to bol vypadok z mojen strany... ale uz je tazko polemizovat . 😔 splacam 5rokov po 50e. Chodili mi domov vypisy ale neboli dobre zrozumitelne . Ked som spolocnost ziadala o podrobne vypisy kde bude napisane kolko som splatila a kolko islo na uroky , odbili ma ,ze to nie je ich povinnost mi posielat. Jednoducho isla som vyplatit zostatok uveru a ten bol 1950e. Takze hlupana si pozicala 1800e a vratim cca 5000e ...
@mariamagdalena212 odpoveď je "neviem prečo som si nepozrela zmluvu".
no teraz uz ti tazko radit, kedze si zmluvu podpisala a v podmienkach si to urcite mala napisane, jedina rada do buducnosti precitat si poriadne to co podpisujes a ak tomu nerozumies nechat si to hned vysvetlit aby si vedela kolko prreplatis
refinancuj to v banke
@nika82 no neviem ci sa jej to oplati refinancovat kedze ma splatit 1950 eur a ked si teraz tolko pozicia zase ich preplati , cize ich preplati dva x, v home credit je to tusim tak ze zaplati rovnako ci to uhradi skor , alebo tak ako ma urcene /urcite jej ciastku neponizia / niekolko rok. dozadu si odtial brala kamoska a tiez na nich nadavala, osobnu skusenost nemam
a aku radu by si chcela? cim skor splatit ci uz z vlastnych prostriedkov alebo cudzich zdrojov - napr. bankovy mikro-uver, odporucat ti refinancovat to kreditkou/povolenym precerpanim inej banky je hlupost, lebo tam su tiez p.a. sadzby na urovni 16-x% ale neviem ake mas podmienky v home-credit, ci by sa to stale neoplatilo
long story short - co najskor to splatit a nabuduce si citat podmienky alebo si to nechat vysvetlit 🤷♀️
@mariamagdalena212 Pracovala som pre homecredit a uverove karty maju veľmi zrozumiteľné vypisy. Kreditna karta ma ine podmienky ako klasický úver.Je to uver revolvingovy cize stale sa opakujuci. To znamena ze co poslete na kartovy ucet mozete opatovne cerpat samozrejme po odratani poplatku za vedenie kart. účtu a urokov za cerpane obdobie(je tam moznost bezuroceho cerpania okolo 50 dní) Standardne maju kreditky aj v bankach okolo 24%
@mariamagdalena212 home credit z teba iba vyťahuje peniaze. Mali sme veľa zamestnancov, ktorí mali exekúcie kvôli nim, keďže majú extrémne vysoké úroky a splácaš vlastne iba úrok stále. Radšej zober spotrebný úver v banke a vyplať home credit.
Ale kreditnú kartu predsa splácaš len vtedy, keď ju používaš.Keď si ju opakovane používala a míňala z nej peniaze a karta je ,,prázdna" tak je jasné, že musíš zaplatiť celú sumu,ktorá na karte má byť čo je u teba 1800 eur plus úrok keďže si sumu nevrátila počas bezúročného obdobia.To, že si 5 rokov platila mesačne 50 eur je bezpredmetné, keď si ich očividne opäť použila.Pokial sa bavíme o karte a nie klasickej pôžičke.
@lalenka33 v roku 2016 mi poslali tie peniaze na účet jednorazovo, kartu som mala blokovanu nepoužila som .takže žiadne opakovane výbery z nej neboli.
@bejami oni mi poslali peniaze na učet jednorazovo. karta mi prišla a nepoužila som ju, ostala neaktivna... v home credite mi to potvrdili tiež. žiadne opakovane vyberanie a ani navysovanie uveru.
@mariamagdalena212 ak je karta neaktívna, tak to čo vymáhajú je niečo iné a nie karta. Kartu pokiaľ nezaktívniš, tak akoby neexistovala. Takže ten dlh sa v tom prípade nebude týkať karty.
@ivkazba karta mi prisla ... ale nepouzila som ju ... oni mi poslali peniaze na ucet ... jednorazovo doklad mam prevod na ucet ... 😔
@mariamagdalena212 v poriadku. A kde je problém?
@mariamagdalena212 peniaze ktoré ti poslali na účet si minula a splácaš ich a nevyhovuje ti koľko platíš a ako veľa preplatíš. To je ale v poriadku. Podpisom zmluvy si súhlasila s podmienkami a teda aj cenou. Žiaľ.
Tak to máš potom asi klasický úver, keď si ho brala, tak si musela vedieť na koľko rokov ho berieš a akú sumu budeš mesačne splácať.Vzala si 1800 eur na koľko rokov?Kreditné karty fungujú tak, ako sme ti napísali vyššie a to by si uz mala dávno splatené.Pozri si zmluvu, ktorú si podpísala.Teraz s tým už asi veľa nespravíš.
@lalenka33 nie to je uverova karta na sumu 1800e. Mesacne splacam 48.48 s tym ze mozem poslat aj viac penazi... odchadza mi velmi malo z toho cca 6e na odpis zo sumy som si to ratala tak by mi malo odist cca 400e dole ale neslo nic z toho... na otazku preco nemam dole tie peniaze tak bolo ticho. A to neklamem... preto som ziadala poslat vypis co som zaplatila a kolko mi bolo odratane zo sumy 1800e ze nie su povinni mi to poslat. Potom zase tvrdili ze som si brala vacsi uver , v zapati mi to vyvratili ze to mi predsa nemohli ppovedat lebo to tak nie je ... vidite tiez vas napadlo ze za tie roky tato suma musi byt splatena a logicky ked nie je si myslite ze klamem a brala som viac ale nebrala. Nehovadila by som sa tu tym a zaplatila vsetko naraz... mna akoze zaujima ci je mozne pozicat 1800e a vratit 5000e ci niekto to takto mal a zaplatil ... ziadna uzera nic sa nedeje... alebo mam patrat po tom co sa stalo kedze stale vela dlzim ... mozte sa pohorsovat ze som negramotna atd ale hlava aj tak neberie asi ani vam ze predsa taky uver nemoze fungovat . Toto ked som im povedala ze kde videli 200p urok a ze ci to nie je uzera ostalo ticho ze mi to preveria... ziadala som znova zaslanie zmluvy , a vypocet urok a kolko som zaplatila . Odmietli a napisali mi e mail kde len skopirovali frazy a ako nemam na nic narok ... dievcata ja sa nelutujem ze idem zakon oklamat a niekomu dlzim peniaze zamerne mna len to zaujima ci fakt home credit dava aztakeho uroky alebo sa kdesi stala chyba 🤧
@mariamagdalena212 áno, je možné požičať si 1800 a vrátiť 5000, dokonca aj viac. Pošli mi do správy zmluvu (mám 18 ročné skúsenosti z finančníctva). Odfoť ju, osobné údaje zakry. Pozriem sa na to a prípadne to ohodnotíme s právnikmi zo skupiny Právne poradenstvo.
@mariamagdalena212 ja si vôbec nemyslím, že klameš len mi to tiež rozum neberie, ako tebe, keď je to fakt kreditka.Máš doma zmluvu?Poriadne si ju preštuduj.Tiež som mala kreditku a teda keď som ju už výnimočne použila a vrátila do 50 dní,tak som neplatila ani cent na vyše a keď som aj zaplatila pozdejšie, tak sa mi určitá časť splátky pripísala späť na účet a banka si vzala len úrok, vo výpise som mala vždy všetko pekne rozpísané.