Havarijné poistenie

andrea_ff
28. okt 2024

Ahojte. Majiteľom vozidla je môj manžel a je na ňom PZP+havarijné poistenie.....ktoré je robené na jeho meno. Ale jazdiť na tom aute budem prevažne ja ...ako to máme ošetriť? Aby to bolo ok, ak by nastala škodova udalosť? Má mi dať nejaké povolenie na užívanie? Či nejaké splnomocnenie? Alebo mám uzavrieť poistku na moje meno? Ako to prosím máte ošetrené? Veľmi pekne ďakujem.

kulumulu123
28. okt 2024

@andrea_ff ak budeš mat nehodu je to na jeho riziko jemu navýši poistku. Nemyslím si ze sa uzatvoriť poistka na niekoho iného ako na majiteľa auta. Máš asi 2 možnosti nech prepise auto na teba a uzavrie si svoju poistku alebo nechať to tak ako je s tým ze mu peniaze na poistku dáš ty alebo nechať to tak úplne a tváriť s aze sa ta to netýka keď jazdíš jeho autom

renat04
28. okt 2024

toto sme nikdy neriesili napriklad. ale ak chces mat istotu, tak napiste splnomocnenie, ze majitelom je on a dava ti ho do uzivania a dajte to uradne overit.

sweet20
28. okt 2024

@andrea_ je to ok

sweet20
28. okt 2024

@andrea_ff je to ok, lebo cena poistenia sa aj tak vypocitava z toho kto je majitel auta.. tak to jednoduchsie vysvetlim

aliziana
28. okt 2024

@andrea_ff u nás je auto písané na mňa (aj poistenia), a väčšinou na ňom jazdí manžel. Minule sám riešil poistnú udalosť s nimi, poisťovňa nemala problém

sweet20
28. okt 2024

@andrea_ff plnenie by nebolo vtedy, v prípade takých situaciach ako sa niekedy robilo , mozno aj teraz to neviem.. uvediem príklad

Majiteľ auta je napr. syn. Pre ňho vychádzajú drahšie poistky, takže sa rozhodne , že poistky dá na otca. Príde k škodovej udalosti a zrazu poistovňa je zlá atď., lebo nechce preplatiť škodu. Majiteľ vozidla musí byť na poistkách jednoducho.

sweet20
28. okt 2024

iné je to pri lízingu a pod. lebo tam sa to delí na majiteľ auta a držiteľ auta

andrea_ff
autor
28. okt 2024

Ďakujem za reakcie. Ono fakticky je to poistka na to auto....len teda nechcem to, že náhodou niečo bude a oni z toho vykorčuľujú, že to je poistka na jeho meno? A keď sme manželia, tak predsa aj poistka je platená zo spoločných peňazí....a aj auto patrí pod BSM. Len teda všade sa dá dať iba jedno meno. Nie som v tomto cudzia osoba. Som manželka.

sweet20
28. okt 2024

@andrea_ff v prípade skody, je to ok

maris5
28. okt 2024

Auto je v BSM, nepotrebujes ziaden papier, ze smies na nom jazdit.

sissy27
28. okt 2024

@andrea_ff ziadny problem, tiez mam na seba pisane auto, na ktorom jazdi rodinny prislusnik a nebol problem pri PU. U nas je poistene vozidlo, nie konkretny vodic. Niektore krajiny to maju opacne - poistuje sa vodic a poistka plati na to auto, ktore prave soferuje.

simsalabim
28. okt 2024

Nie je to problem - aspon v Allianzi nikdy nebol. My s manzelom stale jazdime na aute toho druheho (ja na “jeho” aute, on na “mojom” a skodova udalost nikdy nebola problem. Nehovoriac o tom, ze aj deti si nase auta poziciavaju.

katulienkax
28. okt 2024

Ja som mala na parkovisku nehodu, auto je na manzela aj poistka na manzela. Poistovna neriesila kto sposobil nehodu, skodu preplatila. Generali

kulumulu123
28. okt 2024

@andrea_ff ono je jedno kto na tom aute jazdí poistku platí majiteľ ak vodič ktorý práve poiluziva jeho auto spôsobí nehodu tak poisťovňa navýši poistku majiteľovi nikto nerieši kto na tom aute jazdí ci nejazdi

jarka_black
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
margotka17
29. okt 2024

@andrea_ff fuuuu, toto si myslím poisťovňa nerieši, veď ak má rodina 1 auto, jasne, že na ňom obaja jazdia podľa potreby. Či ak idu z akcie, kde manžel píl, tak manželka uzatvorí novú zmluvu v noci, lebo bude šoférovať ona? Tak to zrejme nefunguje.