Havarijné poistenie

14. sep 2024

Dobrý večer, chcem sa opýtať, mám 6 ročne auto, doteraz som platila havarijnu poistku - ročne to je 1200€. Chcem sa opýtať, ak ju nezaplatim a zaplatím len zákonnu poistku, aké dôsledky to ma pre mňa? Ak by došlo k havárii, z tej zákonnej poistky uhradia koľko eur približne? Ďakujem

gribka1
14. sep 2024

Ak sposobis haváriu ty, zo ZP pôjde úhrada pre toho druhého, svoje poriešiš z vlastného vrecka.

doriiis
14. sep 2024

No aká bude škoda.Aj najobycajnejsie a najlacnejšie PZP ma pokrytie nad milión €. Môjmu mužovi teraz vyplatili 1600 € za narazený zadný nárazník a kufor

doriiis
14. sep 2024

@gribka1 ....môže mať pripoistenu aj vlastnú totálnu škodu.Ak si zosrotuje auto,dostane jeho trhovú hodnotu

lubossi
14. sep 2024

Pozor na to že ju nezaplatís. Ak nechceš havarijne posli výpoveď zo zmluvy

gribka1
14. sep 2024

@doriiis Nevedela som, ale ak nie je totálka, tak opravu si hradí sám.

sasa1310
14. sep 2024

bože ľudia, platíte niečo a ani neviete čo? PZP je na uhradenie škody, ktorú ty spôsobíš niekomu cudziemu. Havarijná poistka je škoda spôsobená tebou na tvojom aute. Nebudeš ju mať, auto si opravuješ z vlastného vrecka. Nechápem, že to nevieš a platíš a ešte aj vodičák máš

luliu
14. sep 2024

Z tvojej zákonnej poistky tebe nevyplatia nič, len poškodenému

13uzivatelka11
14. sep 2024

No na tvojom mieste by som tu poistku platila.. My to mame rozdelené na štvrťročne platby napríklad.. Nezabudnem ako nám automechanik rozprával, ze mal zákaznícku, ktorá prišla na drahej audine po nehode a zistila ze nemá poistku, tak sa skoro zrútila, keď jej nacenil len opravu svetiel.. A to nie je žiadny drahý autoservis.

zalka
14. sep 2024

Od istého veku vozidla sa moc havarijná neoplatí... Ale nejaké základné veci si vieš pri pzp do poistiť...
Napr. Živel, stret so zverou, čelné sklo...
Treba zvážiť co si ochotná akceptovať... Aké riziko... Co viem tak pri pzp poistený stret zo zverou.. Srna skočila pred auto, auto ostalo nepojazdne, srna mŕtva... Oprava 1300e a to len nárazník a chladič, u 12r auta... Platila to poisťovňa skrz drahsej pzp s pri poistením.

jarka_black
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jarka_black
15. sep 2024

ešte raz, lebo mi to vymazali:
HP sa dá odpoistiť a ostane len PZP, pre hradenie škody spôsobenej inému. Prípadne vypovedať komplet zmluvu a založiť len PZP, prípadne PZP s pripoistením.

e1h
20. sep 2024

1200 € za havarijnú poistku dosť veľa. Z toho mi vychádza, že buď je to dosť drahé auto, alebo ste rizikový vodič, prípadne tam je zlá škodová história alebo tam je jednoducho uzatvorená nevýhodná poistka.
Ako tu už bolo povedané, PZP hradí iba škodu, ktorú spôsobíte niekomu inému, vlastnú nie. Podľa toho sa treba rozhodnúť pre HP a prípadne ju prerobiť tak, aby sa neplatila tak vysoká suma.