Dobrý večer, chcem sa opýtať, mám 6 ročne auto, doteraz som platila havarijnu poistku - ročne to je 1200€. Chcem sa opýtať, ak ju nezaplatim a zaplatím len zákonnu poistku, aké dôsledky to ma pre mňa? Ak by došlo k havárii, z tej zákonnej poistky uhradia koľko eur približne? Ďakujem
No aká bude škoda.Aj najobycajnejsie a najlacnejšie PZP ma pokrytie nad milión €. Môjmu mužovi teraz vyplatili 1600 € za narazený zadný nárazník a kufor
Pozor na to že ju nezaplatís. Ak nechceš havarijne posli výpoveď zo zmluvy
bože ľudia, platíte niečo a ani neviete čo? PZP je na uhradenie škody, ktorú ty spôsobíš niekomu cudziemu. Havarijná poistka je škoda spôsobená tebou na tvojom aute. Nebudeš ju mať, auto si opravuješ z vlastného vrecka. Nechápem, že to nevieš a platíš a ešte aj vodičák máš
Z tvojej zákonnej poistky tebe nevyplatia nič, len poškodenému
No na tvojom mieste by som tu poistku platila.. My to mame rozdelené na štvrťročne platby napríklad.. Nezabudnem ako nám automechanik rozprával, ze mal zákaznícku, ktorá prišla na drahej audine po nehode a zistila ze nemá poistku, tak sa skoro zrútila, keď jej nacenil len opravu svetiel.. A to nie je žiadny drahý autoservis.
Od istého veku vozidla sa moc havarijná neoplatí... Ale nejaké základné veci si vieš pri pzp do poistiť...
Napr. Živel, stret so zverou, čelné sklo...
Treba zvážiť co si ochotná akceptovať... Aké riziko... Co viem tak pri pzp poistený stret zo zverou.. Srna skočila pred auto, auto ostalo nepojazdne, srna mŕtva... Oprava 1300e a to len nárazník a chladič, u 12r auta... Platila to poisťovňa skrz drahsej pzp s pri poistením.
ešte raz, lebo mi to vymazali:
HP sa dá odpoistiť a ostane len PZP, pre hradenie škody spôsobenej inému. Prípadne vypovedať komplet zmluvu a založiť len PZP, prípadne PZP s pripoistením.
1200 € za havarijnú poistku dosť veľa. Z toho mi vychádza, že buď je to dosť drahé auto, alebo ste rizikový vodič, prípadne tam je zlá škodová história alebo tam je jednoducho uzatvorená nevýhodná poistka.
Ako tu už bolo povedané, PZP hradí iba škodu, ktorú spôsobíte niekomu inému, vlastnú nie. Podľa toho sa treba rozhodnúť pre HP a prípadne ju prerobiť tak, aby sa neplatila tak vysoká suma.
Ak sposobis haváriu ty, zo ZP pôjde úhrada pre toho druhého, svoje poriešiš z vlastného vrecka.