Ahojte,
prosím vypĺňala niektorá z Vás formulár S1 (alebo po starom E106?)
Moja situácia je taká že momentálne s manželom žijeme v Prahe (sme obaja Slováci) ale od 1/1/2018 ide manžel na rok a pol na stáž na Slovensko.
Budem si musieť vybaviť tento formulár, ale vôbec neviem ako to funguje a čo sú tam za otázky, pretože sa nedá zohnať nikde na nete.
Prosím viete niektorá ako to prebieha?
ďakujem
marlen
fakt? ja som hladala a nenasla som to :( nechcem ta tym velmi zatazovat ale nevies sa mi prosím opýtať kde to nasla?
@marlen_ka87 zavolala na zdravotnu poistovnu (nejake cislo callcentra) a oni jej poslali do mailu ziadost. Ale ked si to hodis do googlu ako formular s1 ceska republika tiez su tam k tomu info.
Potom ked vam to vydaju a budete na sr tak to treba zaniest na poistovnu slovensku aby to zaregistrovali a dali vam karticky poistenca poisteneho v zahranici.
@unctadorg si skvelá! diky moc
@zajkula62 ahojky, super dakujem.
Inak mam Trosku dilemu ci je mozne ten formulár aj vystaviť v prípade ze:
1. Obaja sme Slováci a trvalý pobyt mame v SR
2. V CR mame prechodný pobyt registrovaný na cudzineckej policii ale ten nam bude končiť k 31/1 lebo vsak načo platit dva nájmy aj v cr aj v sr
3. Lebo ak mam pocit tak formulár S1 sa vystavuje len v prípade ze viem doložiť ze mam v CR trvalý/prechodný pobyt, ale ten mi predsa ku koncu januára vyprší. Alebo si to pletiem?
@marlen_ka87 ide o to kde si zdravotne poistena a pracujes. TP s tym nema nic. Ja som mala na SR trvaly pobyt a v pohode mi UK vydalo s1
@zajkula62 ďakujem. dnes som bola vo VZP a musim doniest pracovnu zmluvu a budem vyplnat ten dotaznik..na slovensku nemame zariadeny este ani najom ani doktorov (lebo to je bez preukazu tazko :D) inak by malo byt vsetko tak ako pises 🙂
@zajkula62 manžel aj ja mame v ČR zmluvu na dobru neurcitu 🙂
ahojte, včera som bola vo VZP a pýtala som si formulár S1 (vybavila by som už včera len som nemala kópiu pracovnej zmluvy) a pani všetko že OK, ale zabila ma jej otázka kde mi hovorí: ale vy nebudete poberať penezitou pomoc v materstvi vsak? tak som zostala sokovana..pretoze samozrejme planujem poberat materskú (PPM) tak dúfam že mi dnes vydaju formulár aj keď chcem poberať PPM
@zajkula62 tak už to mam vybavene hura 🙂 predtym tam bola pani ktora hovorila uplne odveci
Ahojte baby. Prosim vas poradte :(
Mamina pracuje v UK uz niekolko rokov, ale az teraz sme sa dozvedeli o tlacive S1, aby mohla mat narok na vysetrenia na SR - v UK uplne katastrofa s vysetreniami. Tak som kontaktovala jej poslednu zdr. poistovnu tu na SR, ze nech mi daju informaciu, ako si to ma vybavit. A pani v unione ma odpalkovala, ze kedze pracuje v UK, tak nech si to tlacivo vyziada zo zdravot. poistovne tam. Lenze pani som slusne vysvetlila, ze oni taku organizaciu ako zdr. poistovne tam nemaju (ako u nas), tak som sa slusne spytala, kam sa ma tam obratit. A odpisala ma, ze oni nemaju informacie, akým sposobom a kde ine staty EU vystavuju svoje formulare!!
Nonsens 😠
Ale tak otazka je, kde si to tlacivo v UK ma ziadat?? Ak viete, poradte 😒☹
@unctadorg V tom tlacive je dokonca aj uvedene, ze sa pytaju kedy si odisla z Anglicka a kedy sa mienis vratit v a v ktorej krajine teraz zijes. Sesternica zije v UK, a tiez si ho chce vybavit (aj moja mama) a jej nakoniec povedali na sr ambasade v UK, ze toto tlacivo je pre Anglicanov pracujucich mimo UK. A mame sa mi obratit na ambasadu UK na Slovensku...akoze cisty bordel! Pardon.
Formular E106 je vydany len vtedy , ak si pracujucim residentom krajiny EU a pracovne ta vyslu na urcity cas do nejakej inej krajiny EU alebo tehotnym zenam , ktorym bola schvalena materska dovolenka , ale podla zakonov EU maju moznost porodu v ktorejkolvek krajine EU.
@haslerka31 to je zaujimave, lebo dievcata vyssie ho vybavili, ako vidis - a nepisu, ze boli vyslane pracovne do EU. Autorka v CR pracovala s manzelom normalne v CR, nepise nikde, ze by tam boli obaja vyslany pracovne...
@veriine na E106 je to takto uvedene, takze vazne pochybujem , ze to bol tento formular.Ja som mala 106 vybavenu od novembra 2016 do marca2017. Pise sa tam prichod do krajiny a odchod a na toto obdobie ti slovenska poistovna na zaklade schvalenia krajiny z ktorej si rezidentom papiere vystavi.Krajina ktorej si rezidentom ti poistenie schvali , len na zaklade papierov od zamestnavatela , alebo potvrdenia od socialky , ze je ti priznana materska.
Ano vybavovala som si ho v UK. Na nete bola ziadost tu som vyplnila zaslala a cakala 5 mesiacov na vyrozumenie. V cesku to ide aj elektronicky. Kamoska si to tak vybavovala.