Formulár S1 alebo E106

marlen_ka87
13. nov 2017

Ahojte,

prosím vypĺňala niektorá z Vás formulár S1 (alebo po starom E106?)
Moja situácia je taká že momentálne s manželom žijeme v Prahe (sme obaja Slováci) ale od 1/1/2018 ide manžel na rok a pol na stáž na Slovensko.
Budem si musieť vybaviť tento formulár, ale vôbec neviem ako to funguje a čo sú tam za otázky, pretože sa nedá zohnať nikde na nete.

Prosím viete niektorá ako to prebieha?

ďakujem
marlen

unctadorg
13. nov 2017

Ano vybavovala som si ho v UK. Na nete bola ziadost tu som vyplnila zaslala a cakala 5 mesiacov na vyrozumenie. V cesku to ide aj elektronicky. Kamoska si to tak vybavovala.

marlen_ka87
autor
13. nov 2017

fakt? ja som hladala a nenasla som to :( nechcem ta tym velmi zatazovat ale nevies sa mi prosím opýtať kde to nasla?

unctadorg
13. nov 2017

@marlen_ka87 zavolala na zdravotnu poistovnu (nejake cislo callcentra) a oni jej poslali do mailu ziadost. Ale ked si to hodis do googlu ako formular s1 ceska republika tiez su tam k tomu info.

unctadorg
13. nov 2017

Potom ked vam to vydaju a budete na sr tak to treba zaniest na poistovnu slovensku aby to zaregistrovali a dali vam karticky poistenca poisteneho v zahranici.

marlen_ka87
autor
13. nov 2017

@unctadorg si skvelá! diky moc

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marlen_ka87
autor
14. nov 2017

@zajkula62 ahojky, super dakujem.
Inak mam Trosku dilemu ci je mozne ten formulár aj vystaviť v prípade ze:
1. Obaja sme Slováci a trvalý pobyt mame v SR
2. V CR mame prechodný pobyt registrovaný na cudzineckej policii ale ten nam bude končiť k 31/1 lebo vsak načo platit dva nájmy aj v cr aj v sr
3. Lebo ak mam pocit tak formulár S1 sa vystavuje len v prípade ze viem doložiť ze mam v CR trvalý/prechodný pobyt, ale ten mi predsa ku koncu januára vyprší. Alebo si to pletiem?

unctadorg
14. nov 2017

@marlen_ka87 ide o to kde si zdravotne poistena a pracujes. TP s tym nema nic. Ja som mala na SR trvaly pobyt a v pohode mi UK vydalo s1

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zajkula62
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marlen_ka87
autor
14. nov 2017

@zajkula62 ďakujem. dnes som bola vo VZP a musim doniest pracovnu zmluvu a budem vyplnat ten dotaznik..na slovensku nemame zariadeny este ani najom ani doktorov (lebo to je bez preukazu tazko :D) inak by malo byt vsetko tak ako pises 🙂

marlen_ka87
autor
14. nov 2017

@zajkula62 manžel aj ja mame v ČR zmluvu na dobru neurcitu 🙂

marlen_ka87
autor
15. nov 2017

ahojte, včera som bola vo VZP a pýtala som si formulár S1 (vybavila by som už včera len som nemala kópiu pracovnej zmluvy) a pani všetko že OK, ale zabila ma jej otázka kde mi hovorí: ale vy nebudete poberať penezitou pomoc v materstvi vsak? tak som zostala sokovana..pretoze samozrejme planujem poberat materskú (PPM) tak dúfam že mi dnes vydaju formulár aj keď chcem poberať PPM

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marlen_ka87
autor
16. nov 2017

@zajkula62 tak už to mam vybavene hura 🙂 predtym tam bola pani ktora hovorila uplne odveci

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veriine
16. mar 2018

Ahojte baby. Prosim vas poradte :(
Mamina pracuje v UK uz niekolko rokov, ale az teraz sme sa dozvedeli o tlacive S1, aby mohla mat narok na vysetrenia na SR - v UK uplne katastrofa s vysetreniami. Tak som kontaktovala jej poslednu zdr. poistovnu tu na SR, ze nech mi daju informaciu, ako si to ma vybavit. A pani v unione ma odpalkovala, ze kedze pracuje v UK, tak nech si to tlacivo vyziada zo zdravot. poistovne tam. Lenze pani som slusne vysvetlila, ze oni taku organizaciu ako zdr. poistovne tam nemaju (ako u nas), tak som sa slusne spytala, kam sa ma tam obratit. A odpisala ma, ze oni nemaju informacie, akým sposobom a kde ine staty EU vystavuju svoje formulare!!
Nonsens 😠
Ale tak otazka je, kde si to tlacivo v UK ma ziadat?? Ak viete, poradte 😒☹

zajkula62
19. mar 2018

@veriine To tlacivo by malo byt dostupne na internete,nech zajde na SR ambasadu v UK, tam jej poradia.

unctadorg
19. mar 2018

@veriine staci do gpoglu zadat s1 form gov uk a vyhodi jej to formular aj adresu kam to zaslat...

veriine
19. mar 2018

@zajkula62 z ambasady v UK som dostala dnes mail, ten oni take veci neriesia, ale ze nech sa s týmto obratim na anglicku ambasadu na SR, ze oni budu vediet. Začínam mat nervy 😠😤 Podla mna na SR ambasada je pre Anglicsnov zijucich na Slovensku, tak nechapem ako mi maju pomoct 😫

veriine
19. mar 2018

@unctadorg dakujem kuknem to 😉

veriine
23. mar 2018

@unctadorg tak to je formular pre Anglicanov, ktori chcu dostat zdravotne krytie mimo UK. Ona je ale Slovenka zijuca a pracujuca v UK, nie je Anglicanka. Takze toto je len pre nich.

unctadorg
23. mar 2018

@veriine omg ja som tam zila a v pohode som si tento formular vybavila a pouzivala ho na sr. a nie nie som anglicanka.

veriine
23. mar 2018

@unctadorg V tom tlacive je dokonca aj uvedene, ze sa pytaju kedy si odisla z Anglicka a kedy sa mienis vratit v a v ktorej krajine teraz zijes. Sesternica zije v UK, a tiez si ho chce vybavit (aj moja mama) a jej nakoniec povedali na sr ambasade v UK, ze toto tlacivo je pre Anglicanov pracujucich mimo UK. A mame sa mi obratit na ambasadu UK na Slovensku...akoze cisty bordel! Pardon.

unctadorg
23. mar 2018

@veriine zaujimave, ja som tam zila a sla na isty cas na sk a v pohode som ho dostala

veriine
23. mar 2018

@unctadorg ved ok, ja len hovorim, ako sme dopadli my, aktualne teraz. Preto som sa tu pytala na pomoc, ked evidentne ani tie institucie nevedia co ma ktora na starosti 🤷🏼‍♀️ Nikto nic nevie...A to riesenie obratit sa tu na velv.Velkej Britanie na SR mi pride na hlavu...

haslerka31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
haslerka31
23. mar 2018

Formular E106 je vydany len vtedy , ak si pracujucim residentom krajiny EU a pracovne ta vyslu na urcity cas do nejakej inej krajiny EU alebo tehotnym zenam , ktorym bola schvalena materska dovolenka , ale podla zakonov EU maju moznost porodu v ktorejkolvek krajine EU.

veriine
23. mar 2018

@haslerka31 to je zaujimave, lebo dievcata vyssie ho vybavili, ako vidis - a nepisu, ze boli vyslane pracovne do EU. Autorka v CR pracovala s manzelom normalne v CR, nepise nikde, ze by tam boli obaja vyslany pracovne...

haslerka31
24. mar 2018

@veriine na E106 je to takto uvedene, takze vazne pochybujem , ze to bol tento formular.Ja som mala 106 vybavenu od novembra 2016 do marca2017. Pise sa tam prichod do krajiny a odchod a na toto obdobie ti slovenska poistovna na zaklade schvalenia krajiny z ktorej si rezidentom papiere vystavi.Krajina ktorej si rezidentom ti poistenie schvali , len na zaklade papierov od zamestnavatela , alebo potvrdenia od socialky , ze je ti priznana materska.