Ahojte kolko platite fond oprav v 3 izbovych bytoch? Mame panelak a uz teraz platime 80 eur a este chcu zvysovat.
tak to je velmi slabo polozena otazka.
vela zavisi aj od roku stavby, co vsetko uz mate v panelaku, vsetko co sa planuje robit.
a samozrejme od toho, kto tam vladne.
ci mestol ci dedina
v takej Ba su urcite vyssie plaky nez nejaka okreska.
asi zalezi,co ste prerabali a v akej sume...od poctu bytov..my mame 3izb. cca 43€
1€/m2 je bezne, pri rychlom setreni az 1,5€/m2. Viac som videla len v malych domoch s potrebou rychlo nieco sanovat.
Záleží od m2, či sa spláca úver, alebo či sa bude do niečoho investovať.
U nas je to 50-60 rocny panelak, zateplenie mame 20 rocne, okrem toho v poslednych rokoch bolo robene: okna na chodbach, vytah, stupacky, elektricke rozvody, svetla, sueteren, vchod, strecha, balkony. Mame zostatok na ucte z roku na rok 10 tisic a momentalne si zmysleli ze opat zateplovat a merace na radiatoroch treba vymenit.
Tak merače samozrejme budú menené, takisto sa menia vodomery. Zo zákona myslím. No a áno, po čase všetky zateplenia bude každý meniť. Nové energetické štandardy. Ak si to obyvatelia schvália, nič s tým neurobíš.
Platime 0,9 za m2. Barak bol kompletne zrekonstruovany pred par rokmi. Takze splacame uver.
4izb - 30e ... ale vo fonde je kol 170k, tak to aj preto
0.80 eur/m2
0,75 €/m2 a zda sa mi to vela....
1,40€/ m2 🥲
my platíme 1e/m2,takze 70 e trojizbak, zateplenie, výťahy nove a teraz sa budu meniť rozvody v stupackach
Ja platím 170, ale robilo sa kompletne zateplenie a izolacia vrátane strechy, nové výťahy aj rozvody v stupackach s bral sa úver so zrýchleným splácaním (Ba)
0,49 eur/m2 novostavba. m2 - terasa samozrejme 50 % dole z 0,49 eur
My platíme 100€, ale sme malá bytovka, ideme zatepľovať, meniť strechu a ak by sa podarilo, tak aj hydroizoláciu základov 🙏
40€
@vroni riadna palka. s energiami cca 220 euro ci viac?
@bublinka1426, 210 presne 😁
@vroni vole. dost. ale Ba. ale teda hodne sa porobilo.
@bublinka1426, no áno, a úver bude budúci rok splatený. Tak to zase (dúfam) pôjde dolu
Takmer 100e.. byt 53m2 ...ale ide sa zatepľovať
@vroni u nas je strecha zaizolovana, zsteplene, stupacky vymenene, vytahy nove, vymalovane, nove schranky, nove zvonceky. Uz som si myslela, ze sme skoncili, ved uz vsetko mame.
Zistila som, ze nemame. Vraj nam treba nove kobky v pivnici, aj podlahu v pivnici. 32 kobiek = 30tis. Nesuhlasila som. Za mna zbytocnost. Ale asi sa to schvali.
1,40/ m2 90eur
V Poprade 3i byt 74m² platíme 38 eur. Na účte máme okolo 120k.
65e 2iz,b, a samozrejme pôjde hore