Fio banka alebo 365 banka

6. mar 2023

Vyhody a nevyhody 2 bank.
Ktora sa oplati?

Ď.

eva_u
6. mar 2023

Mám 365 banku všetko vybavím cez apku ktorá je prehľadná, za vedenie neplatim, viem si do setriacich poductov odkladať peniaze....za mňa super 🙂 jediná nevýhoda ak vyberáte peniaze z iného bankomatu tak je dosť vysoký poplatok

ak_tak0202
7. mar 2023

Mám fio, apka je prehľadná, za vedenie neplatim, viem si do sporiaceho poductu odkladať peniaze. V apke vidím aj stav synovho účtu, ak potrebuje, viem mu okamžite pripísať € na jeho účet. S Visa kartou mám neobmedzené výbery zo všetkých bankomatov sveta zadarmo... Za mňa super

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maranco
7. mar 2023

FIO používam 11 rokov a som spokojný. Nepotrebujem sledovať žiadne podmienky aby som mal bezplatný účet.

Občas využijem okamžité platby do Česka.
Páči sa mi zabezpečenie karty, mám nastavené geoblokácie, v ktorých krajinách sa dá karta použiť (ak by mi ju zlodej skopíroval), aj si nastavujem limity na karte (je samostatne bankomat, POS terminál, internetové platby).
V pohyboch na účte vidím celú históriu od založenia účtu.
Do mobilu je len jedna appka, nepotrebujem druhú appku na tokeny zvládne to smartbanking.

Neotravujú s reklamami a vyvolávaním s ponukami produktov.
Zablokovanie ukradnutej karty bolo jednoduché cez telefonický hovor, nepotreboval som kód s "čítačky". Teraz je to dostupné už aj v appke a IB.
Disponenstvo môžeš zriadiť/zrušiť cez IB netreba chodiť na pobočku podpisovať dodatky, na pobočke som bol len na založenie účtu, teraz sa už dá založiť účet aj cez net.
K účtu môže byť bezplatne aj druhá karta pre inú osobu.

Zmena občianskeho preukazu, napíše sa správa cez IB/appku a priloží fotka občianskeho, netreba chodiť na pobočku.

Pri zmenách obchodných podmienok sa mi páči že posielajú aj revíziu dokumentu kde farebne vidieť čo pribudlo a ubudlo. Kto by čítal niekoľkostranové podmienky a porovnával so starými. Takto farebne ľahko vidieť čo sa mení, aké nové veci pribudnú.

A každý účet má dostupné aj "firemné/prémiové" funkcie bez príplatku a osobnej aktivácii na pobočke, napríklad používame import XML platieb, API Bankovníctvo.

zic
8. mar 2023

inac v principe mozes mat obe (su zdarma)... ale viac mi vyhovuje fio (mam obe... okrem inych bank)... fio je taka poriadna klasicka banka... nehraju sa na baky pre mladych ani pre bohatych, ale vsetko funguje ako ma, je to zadarmo a teraz maju aj sporiaci ucet s 2% (v hrubom) p.a.... neviazany... bez podmienok...

autor
9. mar 2023

@zic citala som ze za plastovu kartu je poplatok 1,50 € v 365 banke ta suma bola v tabulke ale nenasla som vysvetlenie ci to je jednorazovy poplatok alebo mesacny ?
Je mozne mat v 365 banke iba digitalnu kartu ze nebude chciet tu plastovu kartu - tak ju odmietnem mat alebo je potrebne mat obidve ?

zic
9. mar 2023

Ano, Toto je trend, mat len digitalne karty... mozes odmietnut / nemat plastovu a potom je jeden z tych uctov zadarmo (aj vsetko k tomu)... Problem je, co v zahranici alebo teda ako vybrat cash z bankomatu ak nahodou budes potrebovat...
Zatial co Fio mas kartu a 2 vybery vo svete (teda aj na SK) zadarmo...

maranco
9. mar 2023

@zic
S platobnými kartami Visa máte neobmedzené výbery zadarmo zo všetkých bankomatov po celom svete.
S platobnou kartou Mastercard máte každý mesiac 2 výbery zadarmo z akéhokoľvek bankomatu na svete
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/platobne-karty

zic
9. mar 2023

@maranco no vidis, jeste vo vic je to vic 🙂

niekto2hy
9. mar 2023

@maranco V Argentine nie,ani nezaplatis VISA kartou.

maranco
9. mar 2023

* citala som ze za plastovu kartu je poplatok 1,50 € v 365 banke ta suma bola v tabulke ale nenasla som vysvetlenie ci to je jednorazovy poplatok alebo mesacny ? *

V cenníku https://365.bank/media/s4wm5d4v/365_sadzobnik_p...
Mesačný poplatok za vedenie plastovej Platobnej karty 1,50 €

Môže sa stať v obchode, že nezoberie bezkontaktnú platbu a treba zasunúť kartu do terminálu. Pri digitálnej niet čo zasunúť. To mi urobilo pred mesiacom, trochu som sa bál či nemajú infikovaný POS terminál, ale stiahlo len jednu platbu na správnu sumu.
https://zive.aktuality.sk/clanok/7det3A3/bezpec...

maranco
9. mar 2023

@niekto2hy mám Mastercard aj Visa, takže do zahraničia by som bral obidve.
Predsa len, aj v prípade krádeže jednej karty sa dá používať druhá, ak ich nemám na rovnakom mieste aby ich ukradli naraz.

hellraiserr
6. júl 2023

Ahojte ak by ste si chceli zalozit 365 banku mozte ziskat 15€ pri zalozeni uctu uvedte moj kod:

andrej199207

janka169
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
noami12
2. feb 2024

Ahojte mam kod ak by si chcel niekdo zalozit ucet, dostaneme 15e 🙂 lubos225185

simik65
Odpoveď bola odstránená
Zobraz