Nerozumiem sa moc tymto vyrazom na finstate, viete mi povedat ake vynosy ma firma, ( čo vlastní ,ake peniaze, ktore nevraža do firmy ale trebars to vlastnia majitelia, proste kolko penazi ma firma ktore nemusi pouzit)
ked ma za rok
celkove vynosy 600 000
zisk 40 000
aktiva 290 000
vlastny kapital 100 000
@tinkavvv podla mna chce vediet, preco davaju minimalku na papieri a zvysok na ruku a preco ludi drzia na 5€/hod a nedavaju pracovne oblecko a obuv.
Z týchto čísel odpovede na svoje otázky nedostaneš
Ahoj, predsa slovo ZISK ti má povedať, čo je ZISK firmy po zaplatení VŠETKÝCH nákladov, vrátane daní, odvodov, dph, energii, nájmov, atď. To znamená, že firme ostalo 40.000€ z predchádzajúceho obdobia (z roku 2022). To ale nehovorí o tom, koľko peňazí má z predchádzajúcich rokov. Pán majiteľ (konateľ) si môže zisk vyplatiť, ale zaplatí z toho ďalších 7% daň štátu. Ak sa chceš opýtať, či to je veľký zisk za drinu a platenie daní, tak nie. Má na zvýšenie platu pre zamestnancov? Ak má dvoch a tí zamestnanci GENERUJÚ ZISK, tak možno má. Hrubá mzda zamestnanca však nie je to, čo zamestnávateľ platí. Je čistá mzda, hrubá mzda a nad tým je ešte SUPERhrubá mzda (cena práce). Ak vám chce dať o 100€mesačne viac v čistom, jeho to stojí cca až 165-180€. 40.000€ je však pre firmu málo peňazí. Nie je to ako keby človeku príde na účet 40k 🙂
Kolko maju majitelia penazi sa z toho nedozvies, pleties si hrusky s jablkami. Mozu mat peniaze, co zarobili uz skor, zdedili, dostali, ale to su ich sukromne peniaze, tie sa netykaju firmy a na finstate sa o nich nepise. Z firmy si rozdeluju zisk tych 40 000 eur, ale este ich zdania 7%,, ale ten zisk im patri, naco by potom mali firmu? A nie je to ani velmi velky zisk. Ved si zaloz svoju a uvidis, ako "lahko" sa peniaze zarabaju, ak sa Ti nepaci, kolko Tebe davaju.
@babulkomale tak nejak
Pani podnikatelia su ako cez kopirak.
@babulkomale nie su, zisk 40.000€ je naozaj málo na rozdávanie. To je iba 3333€ pred zdanením
@888elizabeth 3333€ mesačne*
@888elizabeth to je ale oficialny zisk.
Ty nevies ako sa to robi? Ako si predavaju tovar mimo kasy, znamym, na dodacie listy kamsi dostratena? A maju statisice rocne? A z toho kupuju domy, pozemky ale zamestnancom nekupia pracovne topanky hoci su povinni zo zakona?
@babulkomale nechcem byt zla, su aj taki. Ale podnikanie ma sancu si skusit kazdy, vsetko ma svoje vyhody, aj nevyhody. A nie kazdy zdiera zamestnancov.
chcela by som len podla tychto veci zistit, či je v poriadku ze davaju minimalne mzdy, že či si nemožu dovolit viac alebo len nechcu
Nerozumiem velmi otazke. Co chces zistit?