Financovanie nového auta cez úver

diana70
14. apr 2016

Zdravím vás. Riešim dilemu, potrebujem auto, rozhodla som sa pre úver, predsa len je to bezpečnejšie proti lízingu (pri úvere si vlastník, pri lízingu nie). Ako ste postupovali? Mám sa najprv obrátiť na banky aby mi vypracovali ponuku, alebo ísť do showroomu? Komplikáciou je, že to chcem bez poistenia (mám nárok na housetarifu z mojej poisťovne) a väčšinou to predajcovia áut viažu na poistenie. Aký je postup? A od koho radíte úver brať? A navyše som SZČO, tak bude ešte komplikovanejšie vybaviť si výhodný úver. Vďaka za vaše rady a tipy.

sense
14. apr 2016

Skusila by som si vybavit bezucelovy uver a potom kupit auto

pperlicka
15. apr 2016

moj pripad bol polovica ne bezucelovy uver a polovicu som mala. kupoila som vtedy moje prve auto vlastne sice ojazdene ale na viac som nemala. auto som si postupne vykukala a cakala kym dostanem peniazky

diana70
autor
15. apr 2016

@pperlicka Aj ja niečo budem mať, ale moc to nebude, som teraz splatila hypo na byt, takže som zruinovaná🙂 Auto ale potrebujem k práci, chcem nové, nech vydrží aspoň 10 rokov, nie som typ čo by mal každé 4-5 rokov na nové, bohužiaľ. Takže radšej do nového, nech dlho vydrží.

sense
15. apr 2016

@diana70 ak by som ti smela poradit nekupovala by som nove ale asi tak jeden az dvojrocne, stoja takmer o polovicu menej ako nove a este stale su v garancii, alebo predvadzacie vozidla, byvaju tiez lacnejsie ako nove, lebo boli parkrat jazdene....

vrabco
15. apr 2016

@diana70 ak ti mozem poradit popozeraj sa po predvadzacich autach.vies prist k novemu autu v dobrej vybave.

ivlo
15. apr 2016

@diana70 Ahoj, ja suhlasim s babami vyssie. Popozeraj sa po jazdenych vozidlach, predvadzacích. My sme tento rok kupili ročne o 3 500€ lacnejsie ako bolo nove a este sme k nemu dostali aj zimne pneu. Bolo to auto mobility, predajca ho pozical zakaznikovi ked mal svoje v servise a malo 13tis najazdene. Leasing si sice zavrhla, ale skus si to prepocitat. Mesacna splatka leasingu oproti splatke uveru+PZP+havarijne čo ti víde menej. Leasing uz toto poistenie zahrna. Zvycajne uvery maju vyssi urok a viac na nich preplatis.

diana70
autor
16. apr 2016

@vrabco Áno, plánujem kúpiť predvádzačku. Vďaka všetkým za tipy.

pperlicka
18. apr 2016

veru hej predvadzacky to je vlasten cisto nova jazdenka. par km najazdia a potomje ta cena jak z rozpravky

hefo
18. apr 2016

@pperlicka No najazdia, ale treba aj uvážiť, ako s tým tí zákazníci na predvádzacích jazdách jazdia - proste hoci to nemá veľa km najazdené, nie je to celkom ako nové auto - ale samozrejme je to aj o šťastí dosť.

diana70
autor
18. apr 2016

@hefo Hefo, bohužiaľ (aspoň u mňa) je to o peniazoch, takže budem rada ak sa mi podarí zohnať predvádzačku s 2000-3000 tisícovou zľavou.

pperlicka
19. apr 2016

no za tych par stoviek najazdenych kilometrov by sa nemalo nic take stat a predsa len su to auta za utorizovanych servicov podlamna tak tieto jazdenky su tip top