Financovanie auta bez akontácie

juliasb
16. sep 2022

Ahojte, máme takú komplikovanú situáciu, nezarabame zle, vždy sme boli finančné zodpovední (veľká finančná rezerva, žiadne nákupy zbytocnosti) ale nastali udalosti ktoré sa nedali naplánovať, siahli sme po 8 rokoch na rezervu atď....do toho sa nám ale pokazilo druhé auto a po 4 opravách, čo sme do toho naliali ďalšie veľké peniaze sme sa rozhodli, že proste potrebujeme nové. (Viem, že sa čaká rok a to sme schopní prežiť s jedným autom,no dlhšie fakt nie)
A teraz k otázke: Potrebujeme nove auto (nechceme jazdené), potrebujeme štvorkolku (bývame v kopci). Sme v pohode schopní platiť leasing cca 400 eur mesacne (plus, minus) no momentálne nemáme veľa peňazí na akontáciu.
Prosím, nejaké rady ako to financovať? Banka?- tam predpokladám obrovské uroky. Alebo priamo v automobilke? - tam zas väčšinou sú akontacie také, čo si momentálne nevieme dovoliť. Nemá prosím niekto radu, tip?
Dakujem

slovenka753
16. sep 2022

Treba si to spočítať. Kukni si koľko by ta vyšiel spotrebak, plus si pozri co ta vydu poistky, predpokladám ze na nové auto hcces aj havarijku pripadne gapko. My sme na dávno kupovali tak ze polku bolo potrebné dofinancovat, nakoniec sme zobrali spotrebak a poistky sme riešili po vlastnej osi. Za 3 roky splácania bola úspora 1000e. Ale nevravím ze to je pravidlo, treba si urobiť normálne tabuľky a všetko zrátať vrátane nejakých benefitov ktoré možno máš (partner má napríklad grátis ganacky na leasingu a to nakoniec prevazilo výhodnosť takéhoto financovania na jeho auto).

zuzanaete
16. sep 2022

Neda sa vam zobrat dalsiu hypo alebo navysit? Sice uroky su uz vyssie, ale stale lepsie ako spotrebny uver.

konikkon
16. sep 2022

@juliasb pri objednávke sa neplatí náhodou len záloha a akontacia až keď o rok auto reálne príde? Za rok nedokážete našetriť na akontaciu? My sme kupovali auto síce za hotovosť, ale platili sme len zalohu, keď sme ho objednali.

dzina007
16. sep 2022

ak nemate hypoteku na dom/byt pripadne ak mate hypoteku nizsiu ako hodnota nehnutelnosti, vzala by som hypo a auto kupila v hotovosti. Budete mat nizsi urok, a auto bude vase a nebude patrit leasingovke.

juliasb
autor
17. sep 2022

@konikkon ahááá tak to úplne mení situáciu, ak to tak je. Za rok budeme mat na akontaciu úplne kľudne. Ďakujem za info, toto ma ne.apadlo, idem si to overiť