Ahojte, ako ste, prosím, financovali auto? Mali ste našetrené, u dr, leasing, alebo operatívny leasing? Čo sa najviac oplatí? Ja by som nerada siahala na rezervu, ale pokazilo sa nám auto a teraz babo raď 😁😁 Ďakujem za všetky postrehy 😊
Leasing, 1/5 sme davali hotovost.
v hotovosti všetky
Operatívny sa ti ako fyzickej osobe neoplati. Skor uver na auto, fajn je na 1/3 ci 1/5 ak sa nechcete vybuchat so vsetkych penazi. Predajcovia aut maju výhodne úvery na auta, ja by som to riesila priamo s predajcom. Aj ked asi zalezi ci nove ci jazdené idete kupovat.
@betulinka1 mám aj firmu, nie je problem aj na ňu.
Kupili sme nove auto v hotovosti. Leasing sa nám neoplatil.
Takto nad 30 určite len na hotovost 😅
Druhe auto som mala na spotrebák, ale už som dospela a viem odložit hotovost na také výdavky ako je auto.
V hotovosti . Keď si prepočítaš koľko preplatis tak radšej hotovosť.
Tak máš firmu a pýtaš sa ako máš kúpiť auto ?
Cash. Ak máš firmu, tak auto kupuj na firmu. Ja som ani len nepremýšľala nad tým, že kúpim auto inak ako na firmu. Ak cash nemáš alebo nemôžeš sa toľko vyhodiť z peňazí, tak skôr choď do operatívneho leasingu ako úveru a za pár rokov ho vymeníš zase za nové.
Určite leasing, ja som tiež kúpila nové auto v hotovosti a potom si spätne dala preleasingovať, za tie vrátené peniaze kúpim byt v hotovosti a mám aj byt aj auto.
Hoci je pravda, že s papierovačkami je dosť starostí…
@monika_k napr. ja som si kúpila full nové auto, hodnotu neuvádzam, vyplatila som ho celé v dotyčnom showroome, mohla som sa rozhodnúť byť bez iných investícii, ale ľahšia o dosť vysokú sumu, tak som sa rozhodla, že peniaze sa mi zídu na niečo iné - kúpa bytu. Dáš si v niektorej banke spraviť výpočet leasingu na základe tvojho príjmu na dotyčné auto, kalkulácia behom dňa. Ak sa rozhodneš pre niektorý leasing z dotyčnej banky, banka ti s5 pošle peniaze na tvoj účet za auto, ktoré si si kúpila uz v hotovosti a budeš banke platiť len mesačne sumu, ktorá ti vyšla. Tie peniaze môžeš investovať inde….
V hotovosti