Baby koľko je minimálny finančný príspevok na stravné od zamestnávateľa? 55 percent z hodnoty stravenky 5,10 EUR čiže 2,80 a musí byť vyplácaný mesiac dopredu, však? Potrebujem to mať odobrené.
Nie mesiac dopredu, ale najneskor prvy den v danom mesiaci na ten cely mesiac. Moze a emusi Ti poslat 15 januara vo výplate na februar. Ak sa nemylim
Nam to posielaju spatne, cize vo februari za januar, co ma pekne stve, udajne kvoli tomu ze nevedia kolko budes mat dovolenky a pripadne ocr a pn 🙉😤
@kikushaa dopredu nám posielajú a v prípade dovolenky nám to strhnú z výplaty
@modrykonik33 nam poslu 30.dna v mesiaci na dalsi mesiac a ked neodrobim den strhnu mi to z vyplaty v mesiaci kedy som mala absenciu
@kikushaa ale ved to je logicke. skor nelogicke je dopredu ked naozaj clovek vypadne, potom strhnu z vyplaty...
@ivuska027 to je fakt novy zakon ze sa posielaju ''vopred'' gastrace?
môžu aj pozadu, ale potom je to nevýhodné pre zamestnanca...
@bublinka1426 už dávno je nový zákon 🙂
@risolino a v com je to nevyhodne? sedim si na kabli 🙂 prepac a dlho som neni klasicky zamestnana
@risolino nemôžu pozadu
@bublinka1426 gastrace už jedine v elektronickej forme od 1.1.
@bublinka1426 keď FP na stravovanie nedá zamestnávateľ zamestnancovi vopred, tak potom je tento FP pre zamestnanca zdaniteľným príjmom.
@ivuska027 to sa ako dokazuje ze SZCO robil 365 dni v roku 🙂...
@bublinka1426 SZČO ja neriešim, to je úplne iné ako zamestnanec. 🤷♀️
@ivuska027 tí, čo poskytujú pozadu, tak musia dať FP do zdaniteľného príjmu za tie dni, čo neposkytli vopred... a tým pádom je to nevýhodné... v usmernení to tak bolo (najhoršie to bolo na začiatku, keď to dali a nik nevedel poriadne, ako sa bude platiť). My taký problém nemáme, nám poskytujú vopred, mimo výplatu ako zálohu a potom sa to zúčtuje.
Baby vedela by mi niektorá skontrolovať výplatnú pásku, kolko mi je vyplatený fin.príspevok na stravovanie? Pretože z toho, čo vidím ja na páske mi k 1. dňu v mesiaci vyplatia príslušnú sumu, ktorú mi v tom istom mesiaci odrátajú z čistej mzdy. Je to tak každý mesiac, ako by mi iba požičali a vo výplate vždy plnú sumu i vzali (na účet pošlú teda čistú mzdu zníženú o celý ten príspevok). Je to divné...Môžem Vás poprosiť, ktorá je ekonómka? Vďaka moc.Pošlem v pošte.
@suzanah23 niekto sa určite ozve 😊 Ja som v predošlej robote mala stravovaciu kartu a v páske boli vždy mínusové sumy, aj za aktuálny mesiac, aj za mesiac predošlý ako dorovnanie tam kde nebol nárok. Teraz máme len príplatok k výplate a v páske mám len stravné-dni-suma. Žiadne strhávanie 🤷🏻♀️
Dobrý večer prajem dievčatá. Ja by som sa chcela opýtať ze mne napr. V marcovej výplatnej páske prišiel príspevok na stravu zdaneny a aj príspevok na stravu nezdaneny. V aprílovej mi prišiel už len príspevok na stravu nezdaneny a v májovej mi neprišlo nič. Je to normálne?
@janula94 áno