Finančný poradca a banka

28. okt 2022

Prosím Vás aký je rozdiel keby úver riešim priamo v banke a keby riešim úver cez finančného sprostredkovateľa?
Okrem toho že finančný sprostredkovateľ vybaví skoro všetko a ja nemusím strácať čas s vybavovaním tak ma zaujíma skôr či môžu byť aj iné úroky a pod.

jakubvojcik
28. okt 2022

Väčšina ľudí nevie, kedy môže hypotéku refinancovať kvôli lepším podmienkam, v akých prípadoch sa dá odpustiť poplatok za spracovanie úveru, kde a ako sa dá vybaviť hypotéka ak ešte nie je vybraná nehnuteľnosť alebo ak sa dlho čaká na znalecký posudok, kde a ako sa dá riešiť výstavba domu ak ešte nie sú postavené základy, že pri refinancovaní sa dá čakať niekoľko mesiacov až 1 rok na čerpanie úveru pričom si žiadatelia vedia dovtedy nechať aktuálny úrok a mať dopredu schválené podmienky novej hypotéky, v ktorej banke majú najväčšiu šancu na získanie 90%-ného financovania, že v niektorých prípadoch je možnosť získať výnimku Národnej Banky Slovenska na maximálny úverový limit alebo maximálny limit na mesačnú splátku, že aj keď sa berú starší ručitelia do úveru tak je niekde možnosť natiahnuť hypotéku na dlhšie obdobie aj keď by ich vek pustiť nemal.... a "milión" ďalších vecí, ktoré ľudia vedia využiť vo svoj prospech len o tom nevedia, lebo to nie je štandard a nemá to tak každá banka.

Dalo by sa tých príkladov písať veľmi veľa. A ak je finančník šikovný, tak veľa krát ho napadnú také možnosti, ktoré nenapadnú ani pracovníčku danej banky (sám som sa s tým stretol niekoľko krát, že mi pracovníčka danej banky tvrdila, že niečo tak u nich neprejde a nakoniec prešlo a naučila sa niečo nové, pričom by to malo byť naopak). Nie je to možno síce názor veľa ľudí ale kvalitný a morálny finančník je v dnešnom svete podľa môjho názoru na nezaplatenie a vie ušetriť strašne veľa problémov a peňazí. Bohužiaľ, niektorí vedia tých problémov veľa napáchať a peniaze prerobiť, takže si treba dávať veľký pozor či spolupracujete s amatérom alebo profesionálom.

autor
28. okt 2022

@jakubvojcik ďakujem krásne za reagovanie na môj príspevok, už som o niečo viac v obraze 🙂 pozerám že ste s druhej strany Slovenska, škoda

jakubvojcik
28. okt 2022

Ak sa potrebujete poradiť tak mi kľudne napíšte buď tu alebo do finančnej poradne na Modrom Koníku. Finančné prípady konzultujem s ľuďmi z celého Slovenska, vzdialenosť nie je problém.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patrik_chrappa
29. okt 2022

@lubka261 velmi ma mrzi takáto skúsenosť s fin
Poradcom. Bohužiaľ v každej profesií su ľudia ktory to robia dobre a kvalitne. Ako sa vravi nie každá káva chutí rovnako a tak isto je to aj pri fin poradcoch.

Pre autora ak by potreboval osobne poradiť/pomôcť pracujem v Bratislave + sirsie okolie a nieje problem sa stretnúť. Kľudne napíšte správu.

autor
29. okt 2022

@lubka261 áno to práveže viem ze banka má usmerni len práveže mňa zaujímalo to či ten poradca dostane odomna za to nejakú províziu alebo od banky, že či keď prídem do banky dostanem ten istý úrok so splatkou na tu istú sumu čerpania ako keď pôjdem cez finančného poradcu.
Zato sa pýtam, lebo ja som doma na materskej takže ja môžem väčšinu všetko na GPM vybaviť aj za priateľa ja toho času mám habadej 🙂