Ahojte. Prosím radu, nie názory ani poučenia o našom finančnom chode domácnosti. Ďakujem.
Som na RD, idem na reťazovy pôrod, takze čoskoro budem dostávat materskú, ako pri prvom, nejakých 1400€
Muž mi posiela 500€ kazdy mesiac na chod domácnosti a prvorodeného, vystačí mi to, lebo neplatím všetko v domácnosti sama + mám aj RD 415€
Moja otázka. Povedali by ste mužovi nech najbližšiu polrok počas mojej materskej tých 500€ neposiela? Má nastavený trvalý príkaz. Ďakujem za radu.
@klarissa25 a preco by som sa nemohla opytat? Prosím ta, ak nemas čo k veci povedať, tak roluj ďalej a daj sa do kľudu.
Ved sa u teba na ucte neprepadnu do ciernej diery, ci? Ste manzelia, takze ci su u teba alebo u nho, su vase spolocne.
@klarissa25 a po kliknutí na tvoj profil a otázky, ktoré ty davas do éteru sa naozaj ty mozes čo najmenej ozývať 😁😁😁😁😁
Myslím si sa pýtam normálne otázky....toto ako píšem mate riešiť vy dvaja. Takže neporovnavaj moje otázky s touto tvojou
No neviem... My mame vsetky € spolocne. A to muz zarobi enormne viacej ako ja. Sama si neviem predstavit tieto dohadovacky o €. Urob ako to citis ty. Ak ich "nechces, ci ti to je blbe"... Odkladaj ich na setrenie.
čiže nehospodárite spolu - to neriešim, každý si to v rodine nastavuje sám ako mu vyhovuje. Takže nie nepovedala. ako píšeš - posiela € na staršieho + chod domácnosti kde sa chod domácnosti predpokladám nezmení. Dokonca pribudne ďalší jej člen. Materské budeš dostávať len 34 týždňov - tak ako on určite niečo ušetrí z výplaty tak ty si teraz možno niečo odložíš z materskej. Keď prejdeš na rodičák dokonca vzhľadom k tomu, že to máte takto rozdelené - alikvótne by som pýtala viac.
@autorka ani mne nepríde úplne normálne sa toto pýtať cudzích ľudí no keď už... 😀 Ja by som mu povedala, že teraz tých 500e mesačne budem hádzať na sporiaci, keďže budem mať vyššiu materskú. A to som vymyslela aj bez toho, aby som sa pýtala na mk a aby som vôbec niekedy dieťa mala.😀 A neviem aké otázky dáva klarissa25 do éteru, jej profil som si prešla a nie je tam nič nenormálne, že by sa ona nemala ozývať, si na tom horšie, to mi ver. 😀
no ja som tiež team "táto otázka je divná" 😀
ale teda k veci - ste manželia, takže sú to vaše spoločné peniaze bez ohľadu na to, na koho účte práve ležia. Ak neminieš, tak odlož na horšie časy. Nemáš za čo.
@cocolino234 Tu sa človek pýta či je tehotný keď mešká menzes 7 dni myslím že to je stuoidnejsia otázka ako rada, ako sa zachovať preboha 😁 ale inak som zas raz presvedčená že sa ozývajú stále tie iste profily, pritom nikto nežiada o názory ale o radu. Kurnik šopa ženy, ak neviete k téme nič tak sa NEVYJADRUJEM!
No myslim, ze mu to dojde aj samemu, ze ked budes mat 1400 eur matersku, ze tych 500 eur navyse od neho ti netreba, ked plati aj ostatne vydavky v domacnosti.
@autorka budem sa vyjadrovať vtedy, kedy to ja uznám za vhodné, to naozaj nezávisí od teba (a dnes som výnimočne aj mala čo povedať 😀). Ty môžeš nereagovať alebo reagovať, je to naozaj jednoduché a je to tvoje rozhodnutie, tak sa nenechaj nasrať hocičím, proste ignoruj čo sa ti nepáči.
Ahoj! Ja by som povedala aby my neposielal peniaze🙂ja som bola na materskej neprosila som od neho peniaze vobec. Dal my stravne listky 100€ niekedy nakupil este za 50€ a to bolo vsetko. Ja som platila najomne / byvame u mojich rodicov, internet.. plienky ..atd. Teraz som uz na RD takze on plati najomne da my stravne listky. Ked treba tak kupi plienky veci pre maleho. Chodim externe aj do skoly takze teraz my pomaha aj v tom. To je mon nazor😊
@cocolino234 😁😁😁😁😁😁😁 ty si stará známa firma. Jak vegeta? všade sa miešaš v každej téme si najmudrejsia
@olvedicsilla ďakujem konečne za normálny komentár.
@autorka ale no, v roku 2022 máme nejaký lepší roast ako vegetu. 😀 Bohužiaľ, keď ťa svrbí každá reakcia, tak sa tu rozhorčuj. 😀🤡🤡
Nepovedala by som aby zrusil. Nechala by som to ako rezervu na mojom ucte. A v lete pekna dovolenka alebo ked sa nieco pokazi, tak mame aspon rezervu. Aspon mojho vzdy “dráždia” peniaze na ucte 🤣🤣🤣 a zbytocne nakupuje. Ked sa nieco udeje, tak on je bez väčšej rezervy. Nastastie ja zase vzdy nejaku mam. Takze to beriem zo svojho pohľadu 😉.
@alenah31 akurát po porode predpokladam, že nákupy bude robiť muž, aj nosit obedy. Mali sme to tak pri prvom, ja som sa starala len o čistotu v dome, varenie, pranie a dieťa. Muž tobil všetky nákupy, takze myslím že prvé 2-3 mesiace mat ja výdavky nebudem. Ale asi tie peniaze budem dávať bokom a urobia sa z toho krstiny. Ďakujem za radu. ALe viac pýtať nebudem, ja mám prácu istú a niektoré ženy žijú same z 500€, muž na nás ani na mne nešetrí práve naopak. Takze mne sa jedna len o twn trvalý prikaz, či mu to mám navrhnúť stopnúť alebo nie
Nie, nech posiela aj nadalej.Ved ich neminis, usetris, co pouzijete spolocne..On vie, ze budes mat zase materske?vela muzov take veci neriesi a ani nevie...
@cocolino234 tak ja ta mozem ubezpečiť, že ja nereagujem na každý príspevok a kazdu tému ako ty, tvoj nick registrujem odkedy som na MK, tak koho niečo svrbi, si akurát tak ty
Obrat otazku inak. Predstav si, ze pracujes, platis vacsinu domacnosti, muz je doma s davkami 300 eur. Ty mu posielas 500 eur navyse. Zrazu sa muzovi zvysi prijem na 1400 eur a nic ti nepovie, dalej bude cakat, ze mu prilepsis mesacne 500 eur a bude mat 1900 eur iba pre seba. Urob to iste, co by si ocakavala v opacnej pozicii. Ak by to bolo pre teba v poho posielat partnerovi dalej 500 eur, aj ked ich ani nepotrebuje, tak nic nepovedz.
@lukavluke
@cocolino234 ...pockajte dievcata.Autorka sa len potrebuje vyburit ako vidime.Tento jej ,,palcivy problem" je len sposob ako sa moct vyburit na komentujucich
ja ťa chápem...ale to, že niektoré ženy žijú z 500€ neznamená, že musíš aj ty keďže manžel dobre zarobí. Tiež je super, že si vieš financie zarobiť aj sama. Treba trošku myslieť do budúcnosti - ok - všetko bude stále ok medzi tebou a ním - tie našetrené eurá neskôr využijete vy dva trebárs na cestovanie - možno nimi pomôžeš v budúcnosti deťom. Nejde o tom mať v hlave hlas, ktorý ti bude hovoriť "maj zadné vrátka". Ja tomu hovorím "pre istotu a ak nebude treba použijem pre radosť rodine." Ale ja som sa "opálila" veľmi - možno preto som opatrná a nejdem na hranu s tým, že vyžijem z mála a ja nič nepotrebujem.
Normalne sa pytala preco taketo komentare??? 🙈
@olvedicsilla Tiež nechápem, ale ozvali sa fakt tie iste, čo vlastne v každej jednej téme. Takze už na nich nereagujem
Tak je to o komunikácii medzi vami dvomi, ja osobne by som mužovi povedala že nakoľko teraz budem mať vyssi príjem, budem všetky tie peniaze od neho posielať rovno na sporiaci účet na rezervu...
neviem, my to takto vobec nemame, ucet mame spolocny a vsetko sa riesi tak nejak zapochodu. nikdy sme ti takto neposielali a nerozdelovali peniaze
To sa akože naozaj pýtaš tu ? Však to je medzi vami pre pána....hádam nemáme my o tom rozhodovať