Ahojte všetci 😭🙋🏻♀️
Prosím vás poraďte mi čo mám robiť nemám chuť ani silu už ďalej žiť...veľmi som sa zadĺžila, dlžím peniaze mojej babke, kamarátom a neviem ako ďalej.
Je to dosť vysoká suma...každý chce peniaze hneď naspäť aj keď vedia akú mám situáciu a že im to viem vrátiť až postupne, alebo za nejaký čas...moji rodičia o tom nevedia, keby to zistili, tak by ma asi zabili...resp im dlžím tiež nejakú sumu peňazí a dnes som im povedala, že im to dám, ale nevychádza mi to vôbec...rozmýšľam už naozaj nad hocičím nechcem ďalej žiť....
@mia781312 24 a momentálne si hľadám prácu, chodím na pohovory 😞
Tak hej napadlo ma ze skúsiť pôžičku a tak vrátiť peniažky, ale bez práce ani to. Skus rodičov vedia pomôcť?
A na co si tie peniaze vlastne potrebovala? Nic ine ako zacat zarabat ti asi nepomoze.
Hlavne klud, peniaze a dlhy nikdy nie su dovod, aby si vobec uvazovala o tom, ze sa ti nechce zit. To nie je ziadna bezvychodiskova situacia - vzdy lepsie dlzit rodine a kamaratom, ako nebankovkam a mat exekutorov na krku. Skus si s nimi normalne sadnut a racionalne vysvetlit svoju situaciu - nemas pracu, ale aktivne hladas, a z prvej vyplaty pojdu prve splatky. Dovtedy mozes ponuknut, ze im pomozes v domacnosti, s nakupmi, navaris, vyvencis psa, vyzdvihnes deti zo skolky, atd. Mas na to teraz cas, kedze este nepracujes, a popritom mozes kludne dalej posielat zivotopisy.
Alternativne tu bola tema nedavno o upratovani, aj ked autorka sa dost nesikovne vyjadrovala o tom, ako si upratovacky zasluzia malo penazi a podobne. Pointa je, to mozes robit bez zmluvy na dobre slovo a zarobis si popritom nieco extra, z coho mozes splacat.
A vlastníš niečo ? skús sa poprehrabať doma popredať nejaké veci na začiatok a ked máš finančné problemy tak berem brigadu, proste hoc akú platenú prácu inak sa z toho nedostaneš
a treba pokoj a rozvahu všetko sa dá vyriešiť
uz si tu raz pisala nie?
a naco si tie peniaze potrebovala? ak to bolo nieco nutne, mala si skor poziadat rodicov, aby ta zalozili/pomohli ti a nie takto si popoziciavat na vsetky strany.. pokial nemas TTP, tak ti banka pozicku neda, jedine poziadat nejaku nebankovku alebo nieco podobne, ale to tiez nie je idealne riesenie
Zamestnaj sa, zrataj vysku dlhov, zober pozicku, vyplat vsetkych a hlavne sa z toho pouč!
Prečo klames im, ze im peniaze vratis?
Velmi zle renome si u nich vytvaras. Uz len tym klamstvom sa odpses.
Nepísala si tu náhodou v decembri?
v com ti pomoze smrt? len svoj problem hodis zas na inych, rodicia budu musiet platit tvoj pohreb, a pre dobre meno, vratit peniaze, tym ktorym si sa zadlzila... hladas pracu? vsak, ked si dlzna tak vytieraj aj hajzle, kazde euro je lepsie ako nic.. prestan uz klamat a vyjdi s pravdou na povrch
@januska12323 nie
Ahoj. Skus sa s nimi porozpravat. Vysvetli im, ze hladas si momentalne pracu a hned z prvej vyplaty nieco vratis. Dohodni sa s nimi na splatkovom kalendari.. kazdy mesiac vrat nejaku sumu. Zapis si to.. kym sa ti dlh nevymaze. Alebo skus predat na bazari. Nieco co nepotrebujes. Nevyuzijes a zbytocne to mas doma.
Začni tým, že prestaneš klamať a vysvetlíš im situáciu tak, ako je. Čiže prestaneš slubovať, čo sama vieš, že nesplníš. Sadni si s nimi, na rovinu im vysvetli, čo sa stalo, že ti je ľúto, že si bola nezdopovedná a požičiavala si si peniaze hoci si ich nemala ako vrátiť. že si si vedomá svojho záväzku voči nim a že ich prosím, aby ti pomohli v tom, že počkajú, kým sa zamestnáš a potom si s nimi prejdeš to, koľko zarábaš a koľko vieš splácať. Keď si nájdeš prácu, odpočítaj si najnevyhnutnejšie výdavky (strava, drogéria, bývanie) a ostatné rozdeľ na splátky medzi tých, ktorým dlžíš.
Kolko dlhujes a naco si to minula? Je rozdiel dlhovat 1000 eur (aj ked bez prace v 24r sa to zda vela) a 50-200 tis eur. na hypo, mat 2 deti a stratit pracu.
Tak nájsť si prácu, alebo aj dve...a splatiť najprv menej známym a potom rodine a rodine sa priznať.. a pracovať veľa..kto chce prácu si nájde.
Z kadial si?
Hľadaj prácu na trvalý pracovný pomer. Zároveň môžeš doklladať tovar aj v Tesco, Lidli, Kauflande a mať peniaze na splácanie. Určite nečakaj so založenými rukami doma, kým chodíš po pohovoroch. Ja by som určite vzala akúkoľvek brigádu, len aby som začala splácať dlh. Na Bazoši je dosť pracovných ponúk. Zatiaľ sa rozhoduj nie tak, že čo ty chces robiť, ale tak, kde je voľné miesto a potrebujú tam zamestnanca. A doma sa priznajú, rodina vždy drží spolu. Rodičia ti určite s peniazmi počkajú a ostatných začni vyplácať. Každý problém má racionálne riešenie.
Povedz o tom rodičom. Snáď ti pomôžu aspoň s kamarátmi a možno aj s babkou.. určite neber z banky. Tam ti vyrubia dosť vysoký úrok.. Keď vyplatia kamarátov a babku. Tak budeš postupne vracať rodičom. A hlavne. HLAVNE si už nerob ďalšie dlhý..
Mozem ti pomoct napis mi sukromnu spravu
Peniaze vzdy boli aj budu. Si mlada,zarobis. Byt v tejto situacii,tak zatnem zuby,najdem si pracu niekde v zahranici a odkladam,co najviac,aby som kazdy mesiac mohla poslat na splatku. Dalsia vec,kto v dnesnej dobe nema dlhy? Nie si jedina,tak hlavu hore,ziadne myslienky na smrt. Zvladnes to a o par rokov budes na seba hrda ako si to zvladla.
Koľko máš rokov? Chodíš do prace?