Caute, prisla ma posta od financnej spravy, ale zial nemam teraz moznost si pozriet co je to (elektronicka schranka). Prenajimam byt a tipujem, ze nic vesele to nebude, lebo bezne mi od nich nechodilo nic. Neviete co mozem cakat?
Mne po skonceni obdobia danovych priznani (dan z prijmu FO typ B, prijem z prenajmu) do elektr. schranky prislo, ze mnou zaplatena dan (oni to nazvali danovy nedoplatok (voci suctu preddavkov) dorazila na ich ucet. Tiez ma to vylakalo, co zas...
prenajimas ho teda snad nelegalne?
@falbala132 Samozrejme ze legalne , je to uvedene v danovom.
doveryhodny danovy subjekt snad nechodi FO nie?
oznámenie o daňovej kontrole 🙂
@simulienka2207 super, uzas v tomto state.
V iných štátoch sa daňové kontroly nerobia?
To bude že si dobrý daňovník . Je to biela obálka s červeným hrubým paskom keď ju budeš mať vyzerá to že by to mohla byť kontrola a bum tam poďakovanie ... Rozmýšľam nad tu ekológiu že zbytočne minúty papier , obálka , farba z tlačiarne , poštovné 🙈🙈🙈
@janai1 robia, ale som fyzicka osoba, vsetko mam nahlasene a idu ma kontrolovat. Nabuduce to spravim ako vacsina slovakov prenajimat budem na cierno a vybavene.
To je jedno, ze si fyzicka, ak prenajimas legalne musis mat DIČ-o. Tam nejde o rozdiel fyzicka ci pravnicka. Aj manzelke to prislo, mala DIC lebo rok ucila mimo skoly v jazykovke a vyzadovali to. A tiez jej prislo, bud- poctivy danovnik, alebo vyzva na opravne danove. Vsak aj danove sa podava B a nie A.
Nakoniec to bolo len oznamenie ze neodoslali 2percenta dane subjektu z dovodu bla bla bla, ani ma to nezaujimalo uz. Takze zbytocny stress.
Mozno ti len prišlo oznamenie o tom, ze si doveryhodny danovy subjekt 😅