Finančná núdza

alex_99
27. okt 2014

Dobrý deň, chcela by som pomôcť rodičom. Sme vo veľkej finančnej núdzi. Oco je na invalidnom dôchodku a mama na materskej. Mám 4 súrodencov. Všetci sme neplnoletý. Štyria chodíme do školy. Rodičia sa snažili riešiť túto situáciu viackrát, ale nikto im nepomohol a povedali im že sa to vyriešiť nedá. Oco je po 2. operácií a mamu jedna čaká. A keď sme potrebovali nejakú pomoc od niekoho vtedy nikto nemal čas, mali čas keď iba oni potrebovali. Rodičia už nevedia čo robiť, oco je stále nervózny. A veľa ľudí im volá a psychicky ich vydiera o zaplatenie nejakých dlhov, do ktorých sa rodičia dostali. Neviem či to je riešiteľné alebo nie, ale dúfam že áno. Chcela by som vedieť či by sa nenašiel niekto kto by prispel menšiou čiastkou alebo aspoň poradil. Viem že je to diskusné fórum, ale tak snažím sa nejako pomôcť rodičom. Ďakujem. 🙂 🙂

janinah
27. okt 2014

napíš Vilovi Rozborilovi...len tak ti tu nik peniaze nepošle,väčšinou mamičky na materskej dovolenke nemajú peniaze nazvyš a kľudne môže byť všetko vymyslené čo píšeš...ak ste školáci,tak koľkoroční? 12,14,16? skúste si privyrobiť nejako,brigádu pohľadať...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lady511
27. okt 2014

@alex_99 v tejto dobe všetci potrebuju peniaze,,ide zima,,ludia kupuju drevo,,mesiac čo mesiac platia šeky,,preratavaju každé euro,,akos a píše vyššie tu ti nikto financie len tak na učet nepošle,,každý v tomto svete si pomáha ako vie,,,viem spolupatričnost je doležitá,,dalo by sa aj inak pomoct,,oblečeníma tak a ste na tom tak zle,,ale vieš to može aj ja napísat,,že ešte nemám kupene drevo nepošle mi niekto 350e na drevo na celu zimu?,,,ako sa vraví prežiju najsilnejší,,aj ked mi je luto v akých tažkostiach ste sa ako rodina ocitli a že ty ako dieta to musiš/chceš riešit

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zara0201
27. okt 2014

@alex_99 Nechcem byť za škaredú, ale akoby povedal môj kolega: Plačeš na zlom hrobe.
Čo tak vyhlásiť v škole zbierku?

tova
28. okt 2014

@alex_99 ze ludia ich psychicky vydieraju ked chcu svoje peniaze naspet 🙂 ako bolo povedane, otec invalid asi az taky neni ked moze plodit, mama nech ide do prace a otec otane s najmladsim surodencom. Ako maju ludia pomahat? platit vasim rodicom najom, potravu, a ine vydavky? kazdy by sa potesil takej pomoci.

bonaqa2013
28. okt 2014

Ak ste veriaci, skúste osloviť pána farára - možno urobí zbierku v kostole. Skúste sa obrátiť na ÚPSVAR.

klincek
28. okt 2014

@alex_99 treba sa informovat na Urade prace, socialnych veci a rodiny vo svojom bydlisku, ci nemate narok na nejaku financnu pomoc. A najlepsie riesenie s okamzitym vysledkom by bolo, keby sa mamina vratila do prace, a tatino by sa staral o najmensie dieta. A ak vy skolaci mate uz aspon 15 rokov, skuste sa poobzerat po brigade - treba sa opytat napr. v kaciarnach a restikach v okoli, ci nepotrebuju vypomoc. Pokial ide o splatky dlhov, treba si skusit s veritelmi (s tymi, ktorym rodicia dlhuju peniaze) dohodnut splatkovy kalendar - ale to musia rodicia, to ty nevyriesis. Nejake moznosti urcite su, v prvom rade si treba zabezpecit do domacnosti jeden pravidelny normalny prijem (vyplatu), takze je to teraz najskor na mame..

klincek
28. okt 2014

oprava-kaviarnach

hadassah
28. okt 2014

??? "pošlite mi peniaze, lebo my ich nemáme" - takto to naozaj fungovať nebude. Mama sa bude musieť vrátiť do práce (ja som šla do práce, keď malo moje dieťa 7 mesiacov) , otec nech sa stará o domácnosť a najmladšie dieťa. Ak ste už niektoré deti na strednej, treba vymyslieť brigádu - roznášanie letákov napríklad... A ako už bolo spomínané vyššie, obrátiť sa na úrady, či vzhľadom na Vaše príjmy a počet osôb v domácnosti nemáte nárok na nejaké dávky.

sue
28. okt 2014

@alex_99 v akom veku sú tvoji súrodenci? Odporúčam - ak to rodičia ešte neurobili - obrátiť sa na miestny ÚPSVaR, ďalej na miestny Mestský (obecný) úrad na Odbor sociálnych vecí.

Pre Vás deti - ponúkať svoju brigádnickú činnosť aj ako "barter" t.j. že by vám daný človek nevyplácal peniaze, ale dával naturálie (vopred dohodnuté) - napr.zeleninu, ovocie či iné potraviny, oblečenie po deťoch a podobne...

Ak je tatko invalidný, mama by nemala byť na materskej a rodičovskej, ale ísť do práce a o dieťa sa môže starať otec... a najmä ANTIKONCEPCIU !!!

...tak trošku pod čiarou...zvolebnieva sa...skúste popozerať kto u vás kandiduje na primátora, resp.poslancov a takých, ktorí sú "za vodou" skúste osloviť, či by vám nepomohli - pre nich fajn reklama o sociálnom cítení, pre vás reálna pomoc....

A rada pre Teba do budúcna...nikdy neskáč vyššie, než si môžeš dovoliť 😔 tiež by som chcela veľa detí, ale budem mať max 2 - financie nepustia 😔

Držím palce !!! (a neočakávaj pomoc od nikoho...nik nie je povinný pomáhať viacdetnej rodine 😔 ani štát...každý sme si zodpovedný za svoje činy 😔 )

ln16
28. okt 2014

fakt si myslíte že toto je skutočné? 😔 vymyslené...pochybujem že sa zakladateľka ešte niekedy ozve..

alex_99
autor
29. okt 2014

všeobecne k tomu čo ste napísali. Nepoznáte nás a vôbec situáciu v ktorej sme a ani to či skutočne je úplná vinná rodičov pokiaľ sa jedná o finančnú stránku. Bola by som sa snažila odpovedať na niektoré otázky, ale po niektorých vyjadreniach čo tu píšete ľutujem ,že som sa vôbec prihlásila na túto stránku .Nie vždy musí niekto zodpovedať za chyby iných.

womankc
29. okt 2014

@alex_99 skúste tie brigády, čo ti tu radili, to napadlo aj mňa , vy decká môžete letáky roznášať po poobediach , každé euro dobré . Veľa ľudí to robí. Taktiež mama by asi mala ísť do práce a o malé by sa mal postarať otec , to by vám pomohlo veľa a napríklad sa dá veľa lacnejších potravín nakúpiť večer pred záverečnou napríklad v Tescu skutočne za pár centov................alebo možno niečo doma vyrábať - nejaké drobnosti , isto dačo by sa našlo a ty to môžeš mamine , či otcovi na net dať. ešte ma napadlo , veľa ľudí hľadá aj upratovacie služby, možno by mamina mohla aj takto trošku privyrobiť,