Ahojte ženy.. chcela by som sa poradiť prosím..
Mám dve deti a prietel má dve deti...ja mám deti v striedavej týždennej starostlivosti k nemu chodia deti ako im dá a chcú ale je to dosť často.
Ide Oto že mali sme v pláne ísť spolu bývať.
Vec sa má tak,že priateľ zobrať hypotéku na dom somnou v Tom nešiel mne by možno ani nedali a jeho finančná mu odporučila že nech somnou do toho nejde ,preto že mám dve deti nezarabam toľko a niesme v žiadnom záväznom vzťahu...
Sme sa rozprávali ako to budeme všetko financovať..
Priateľ to všetko zrátal a že výdavky na bývanie sú 600e. Dom je dosť veľký.
Povedal že keď chcem bývať budem musieť dávať 300e .v Tom je zahrnuté hypo, Energie, Internet..Neviem osobné ma to to veľmi zaskočilo.. Nečakala som,že takúto sumu..ako viem že podnájom je dráhy veď teraz som.na podnájme..Ale povedala som mu že nech si platí hypotéku on a ja budem platiť polovicu energii a zabezpečovať väčšinou stravu otom nechce ani počuť že to by som platila len 125e energie a už len stravu. Že či chcem bývať takto že si len bývať..Ako ja niesom lakoma dám mu veď aj tak by som konala peniaze do rodinného rozpočtu na stravu školu deťom a ešte mám splátku po 40,e mesačne nieco svoje.Cely deň som z toho smutná že neviem ako to má brať tieto jeho slová.Alebo som ja taká hlúpa že neviem ako v Tom chodiť..ináč ako on nechce sa dohodnúť..Dneska som plakala 2h nad tým Ze som čakala od chlapa viac starostlivosti ma to tak sklamalo v nútri.😓😓😓a neviem čo si myslieť...Mám teda povedať že áno dám mu tých 300 v pohode ?
@laurinqa980 ja by som sa na tvojom mieste určite rozišla. A namiesto splácaniu hypotéky nejakému chlapovi, by som na tvojom mieste riešila vlastné bývanie s vlastnými deťmi. Nebuď blbá
@laurinqa980 ja si myslím, že ak by si platila polovicu energií a stravu, tak tá suma bude aj tak dosť vysoká
Budeš platiť 300Eur, udržiavať domácnosť, variť, predpokladám že aj nakupovať potraviny a ak sa nejako nezhodnete, odídeš s prázdnymi rukami a hlavne prázdnou peňaženkou. Dobre sa rozmysli než ten krok urobíš.
Nevidim dovod niekomu platit jeho hypoteku
No ak teda chce ist na polku tak vo vsetkom aj v strave nakladoch na veci do domacnosti a najma vo vareni upratovani atd alebo nech ti za to zaplati urob mu navr ved strava pre vsetkych ta urcite vyjde viac ako 300 eur
no.. ja byvam s partnerom v mojom byte.. plati mi polovicu nakladov na "najomne" - fond oprav a tie koniny, energie, tv/internet.. bodka.. hypoteka je moja, na LV som ja.. ani by mi nenapadlo pytat si na hypoteku 🤷♀️
ak by chcel odo mna niekto polku nakladov na hypoteku a ja by som nebola na LV.. ja ti nevim Kajo.. nie, dakujem 🤷♀️😊
Išla by som do toho,ak by ta suma 300 bola značne nižšia ako za tvoj aktuálny nájom..je to samozrejme nefér platiť mu hypo,ale to pravdepodobne splacas aj aktuálne teraz tomu u koho bývaš..samozrejme s tým že neplatila by si aj väčšiu časť stravy..na druhej strane je pravda,že za 125 € bývanie v dome nikde nenájdeš..keďže nie ste ani manželia tak ťa nemá prečo živiť..
@laurinqa980 to je láska ako hrom... Nesúhlasila by som, nebyvala by som s nim za týchto podmienok. Hypotéku by som neplatila. Cize ostaň kde si a myslím, že časom by sa to aj tak rozpadlo pokiaľ on takto kalkuluje.
Prečo sa spoliehaš, že prakticky cudzí chlap bude zabezpečovať Teba a Tvoje deti? Musel by byť sprostý - hlavne, ak má aj on svoje deti a musí sa o ne postarať. O pár mesiacov už spolu ani nemusíte byť. Pozri sa na to aj takto.
Radšej sa zameraj nato, aby si získala vlastné bývanie a zabezpečila deťom dobrý štart do života.
teraz platíš prenájom koľko? lebo si zober, že keď pôjdeš bývať s ním, tak v cene 300 má okrem polovice splátky hypotéky aj sex, upratovanie, varenie 🙊 no to by som radšej zostala v súčasnom prenájme a mala od neho svätý pokoj 😀
Takto určite nie. Ak máš platiť polovicu celkových nákladov (vrátane hypo) tak nech je tá polovica domu napísaná na teba. Ak nie, tak hypo nech si platí on (keďže dom bude jeho) a energie potom na polovicu.
@laurinqa980 manželstvo neplánujete uzavrieť? Ak by ste boli manželia, bolo by to v poriadku platiť všetky náklady spoločne... Aj hypo.
@laurinqa980 no jato mám bohužiaľ ťažké lebo ja ani nemám asi ani kde ísť ako k nemu..Bývam u požičanom byte u kamošky za 200e mi pomáha..ja zarobím dokopy 600.nerobim.na celý úväzok pretože musím chodiť do školy aj zo školy po deti ešte sú malé..on už má väčšie je o 13r starší odomňa. Ja nechcem aby ma živil.to nie dostávam aj výživné od bývalého 200mesacne.. keďže ešte nemôžem toľko pracovať. Ale príde mi to také keď mi rozprával ako chce rodinu a toto a dobre vie že ja by som veľmi chcela aj dieťa spoločne mám ho rada sme spolu 1.5roka ale keď som mu povedala že potom ti už nebuďem môcť dávať povedal že dorbe keď sa mi nepáči predá dom a kúpi si menší.Som len Zmätená..
@laurinqa980 chlapi nie su v dnesnej dobe chlapi. Iba osklbat Zenu o penaize a nulovy dzentleman.vykasli sa nanho.
@laurinqa980 tak sa dohodnite na tých 200€ aspoň čo aktuálne platíš..lebo ak nemáš kde ísť okrem k nemu tak žiaľ nemáš na vyber..neviem kde bývaš ale na strednom Slovensku idú sprosté garsónky po 350€ mesačne..s tvojim príjmom a dvomi malými deťmi ti žiaľ hypo samej nedajú asi..
@laurinqa980 Zmatená? Z čoho, keď sa vyjadruje úplne jasne?
@laurinqa980 a samozrejme beriem každý radu ženy..priznám sa moc sa nevyznám v tomto chodiť preto som rada za všetky rady nech sa necíti ukrivdení on.Ze ho využívam alebo čo nech si nemyslí zas doteraz čo bývam z detmi sama mi nepomohol niejako že by mi kupoval niečo ako pre deti a tak ani som nepotrebovala keďže som nemala vysoký nájom..Ale samozrejme že vždy keď pomohol niečo tak mi vytkol ,,že si ho nevážim či čo 🤣..
@laurinqa980 No dalsie dieta by som urcite neplanovala kedze sa zda ze financii uz teraz nie je nazvys. A to ani neplatis "trhovu" cenu za byvanie
nastahovala som sa kedysi k priatelovi (teraz manzel) a platila som polovicu rezije a dost - jeho byt, jeho hypoteka 🤷♀️ naklady na stravu sli viac menej na polovicu a nevidim dovod preco by to malo byt inak - on je na LV a ja mu nebudem splacat jeho byt, ked kupime teraz spolu vacsi a kupime ho spolu, to uz je ina vec
@ckocka zmätená neviem plakala som dve hodiny kvôli tomu..Neviem asi som čakala že sa bude chcieť viac o mňa starať ako o ženu neviem viete my ženy sme také noo chceme viac pozornosti všetko ..A nie že mi povie že pozri byvaty za 120e to nie a pozri na toho koľko plati a na toho cítila som sa ako spolubivajuca nie ako žena z ktorou by chcel mat dieťa ako hovorí ...
no... za predpokladu ze nakupy do domacnosti idu napoly, starostlivost o deti si zabezpeci, upratovanie na polovicu a starostlivost o dom tiez... vlasne izby, deti vlastnu izbu. A keby som chcela byt velmi "zla" tak aj zmluvu o najme, nech nie si na ulici za tyzden, ak sa rozmysli lebo jeho dom. Tak by to bolo ok, 300EUR nie je za to vela, dom, dvor..
Inak ja osobne neznasam preratavania a ak by za taketo nieco vznikla na zaciatku vztahu hadka, vykaslala by som sa na to. AKo ano, diskusia, ok..a le hadka. A popravde.. co je to za chlapa ze dajme tomu 150EUR je pre neho taka suma, ze to bez nej nezvladne (keby si platila len tu polku energii dajme tomu). A ak ti pomoze chlap a potom vykrikuje, ze si ho nevazis... no prepac.. co je to za vztah... ziadne dieta s nim prosit ta a daj si kludne aj na cas s tym stahovanim k nemu. Nechaj to, nech sa to "vyjasni", ostan tam kde si.. 800EUR je ok.. deti ti hned podrastu, budes pracovat full time a bude dobre..
@laurinqa980 vysvetlíš mi logicky dôvod načo vám je piate dieťa?
Nuž ja by som do toho nesla...moj Partner zmtiez kúpil byt a hypo si plati sam a ostatné náklady na polovicu, na stravu a vyletx dávame rovnaku sumu... Na účet kt je na moje meno a on ma kartu k nemi.. On deti nemá a ja mam dcéru z prvého manželstva... Ešte aj o domácnosť sa staráme na poli jeden týždeň upracem ja plus zehlim , druhý týždeň platí on osobu co nám príde upratat a raz do mesiaca umyje ôkna, keďže jemu sa nechce upratovať keď ma voľno...
Véd sa ho spýtaj ci aj s domácimi prácami pôjdete napoly...
Súhlasim z názorom nikdy by som neplatila nič za cudziu hypotéku budeš s nim platiť hypotéku odideš a tvoje tisice pôjdu do ľuftu.Nech si žije sám aj s detmi a čo ty jeho deťom budeš variť starať sa o nich a aka vdaka.To si radšej kúp niečo svoje s detmi a ži normálne a šetri si peniaze na to miesto ked mu máš prispievať na hypotéku si šetri peniaze neskôr sa ti určite zidu.Koľko ste spolu.Ako sa choval predtým.Hypotéku vziať si sám to áno ale vyžobravať polovicu od priateľky na to by ho bolo.Je to obyčajný vychcanec len všetko v jeho prospech.Zariad si život z detmi podľa seba a odkladaj si peniaze aby si mala na horšie časy.Len priklad ked by ste boli spolu 5 rokov a ty mu dáš polku hypotéky tak prideš o 9 tisic eur neblazni tie peniaze si odložiš.A zbytočne plačes načo ukonči to a máš o starosti menej nemusiš robiť full servis ked mu pridu deti a to čo by si robila pre jeho deti to samozrejme zadarmo.Takých by bolo.
@laurinqa980 keď s ním aj ostaneš a budeš prispievať, stále budeš bývať v "požičanom byte". pretože si ho bude splácať len on. A tvoje deti budú mať veľké nič rovnako ako ty.