Ahojte, ako vychádzate vy s financiami v týchto časoch. Muž zarába slušne 1200€, ja na rodičaku čo predstavuje približne 410€. Máme jedno dieťa vo veku 2 roky. Aj tak stále nevychádzame, tak ako by sme si predstavovali. Výdavky máme 800€ mesačne. Máme mesiac kedy ani nevyjdeme, keby nemám našetrené tak neviem. Ale aj tie zásoby sa raz minu. Dcérku chcem dať do jaslí, ja chcem ísť do práce aby som náš rozpočet trošku zlepšila. Ste natom niekto rovnako?
Ved pises, ze vydavky mate 800e mesacne, to znamena ze este 810e ostava... napis si poriadne polozky, zisti, kde ti peniaze ubiehaju, znizte hypoteku na minimum kym nastupis do prace a uvidite... nastupid do prace pri dvojrocnom dietati nie je ziadna drama, ja som robila odkedy mali deti 1,5 roka skoro vzdy... nijako z nich neubudlo..a ano nerobila som na plny uvazok, ale 50-75%
Mate slusny prijem 1600 EUR, 800 vydavky, cize mate 800 eur, kde dokazete krasne 400 eur mesacne este odkladat.
Mna by zaujimalo, preco si myslis, ze nevychadzate?
Zatial dobre. Ked pojdem na matersku, budem musiet cerpat z rezervy a potom po 8 mesiacov naspat so roboty 🙂
@ropucha6 Môžem sa spýtať, čo je dovodom, ze budes musieť takto postupovať - čerpať z rezervy a po 8 mesiacoch ist do prace? Nemáš manzela?
@zmrzlinka2021 mam manzela. Ale ja mam o dost vyssi prijem a mame aj vysoke vydavky, cize sa prestriedame.
A na co pouzijete tych 800 eur?
. My sme na to podobne až na to že manžel ma asi o sto eur menej ako tvoj naše výdaje predstavujú 700€ a to sa mi podarí ešte odložiť sem tam sme dvaja dospelý a dve deti 3 roky a 9 mesiacov. Skus si napísať kde minate. Ja som si doslova každý bloček odkladala aby som prišla na to ako ušetriť. Ďalšia možnosť je žiť ako keby s týždňa na týždeň rozdel si peniaze ktoré môžeš minúť na 4 týždne a v daný týždeň môžeš jednoducho toľko minúť. Robila som to predtým aj takto
Vydavky 800€ 🤷 a to tam mas co zahrnute? Vsetky poplatky vratane hypoteky? A tych cca 800€ ti ostane len na stravu?
Toto su take udaje, jednej rodine to staci, inej nie 🤷
Ta suma je netto ci brutto ta manzelova vyplata? Pretoze ak brutto,tak sa necudujem ,ze pri tych vydavkoch co mate nevychadzate dostatocne... Takze ak t voja praca je taka,ze dokazes mat prijem netto taky,ze so oplati9 hned po materskej platit pestunku ci sukr.,jasle,a ist pracovat nechapem,ze s ked si vedela,ze vam to nevyjde z rod. prispevku,.preco nepracjes...-... ak mas prijem z prace dost maly,tak bolo treba zvazit, aky mate prijem spolu a ci mate na vyzivu 3 clennje e rodiny.
To nie je len deti plodit.ale sa vediet aj o ne postarat....
2r úplne v pohode do jaslí... Koľko zarobis ty a koľko miniete na jasle?
ano kludne daj malu do prace a chod pracovat uz ma dva roky
a za mna to nie je velka suma pre troch ludi staci jedna endodoncia u zubara alebo pokazeny spotrebic
ak mas kam ist pracovat urcite to vyuzi