Ahote, existuje program vyhradený len na domáce účtovníctvo? Prípadne vie mi niekto zaslať vypracovanú tabuľku? Ďakujem 😊
Priklad: Vytvoris tabulku na vydavky za mesiac (januar). Das si stlpec A datum, B Popis jedneho alebo viac vydavkov (Lidl 20eur, Aquapark 15 eur, nafta 20 eur...), (rozdelis si kategorie vydavkov) C Rozne, D Jedlo, E-Cestovanie, F - Dovolenka, G-Byvanie H-Auto tankovanie, I-Auto - opravy, ... na koniec I-Suma celeho riadku
Urobis si tabulku s 31 riadkami (januar), na koniec tabulky na spodok suma kazdeho stlpca suma vydavkov za cely mesiac po kategoriach.,
Potom vynechas 2-3 riadky a skopirujes tabulku januar na dalsie mesiace (februar). ... atd.
Potom vidis, kolko si v ktory mesiac minula v jednotlive dni, na co a sumu za mesiac.
Do dalseho sheetu si urobis sumarnu tabulku s takym istym formatom s 12 riadkami -A mesiac 01,... 12 B-Popis, C-rozne,... A vidis na prvy pohlad svoje vydaje za cely rok.
Ma to vyhodu, ze si vies pozriet dokedy je platna emisna znamka, kedy treba ist na stk, kedy sa menil olej, pri tankovani si mozes zapisat pocet km, kedy sa kupila tv a dokedy trva zaruka, co si robila v ktory den -bola si v obchode, na dovolenke,... Je to zaroven aj minikalendar, kde clovek bol a co robil...
len to treba poctivo vyplnat (raz do tyzdna,..)
RQ money.
ja mam zosit v exceli, kde kazda strana je jeden mesiac. prva strana je z 01/2007 😀 a teda mam tam len vydaje, ktore skratka musia v tom mesiaci odist, ako uver, hypo, energie, poistky, internet, mobily, poplatky do skoly, phm vsetko medzisucty, spolu scitane, pod tym este to co bolo v tom ktorom mesiaci planovane kupit, pod tym prijmy - moj, muzov, rodinne, ci nejake preplatky ak boli a rozdiel. tak som priblizne vedela, kolko zostava na stravu, drogeriu a ostatne zalezitosti okolo domacnosti.
ak je to ešte aktuálne, tak na domáce účtovníctvo existuje napr. finančny dennik "Cashmon" 🙂
@michalus tabuku si mozes spravit podla seba, das si tam presne to, co chces odsledovat ;) ake kategorie vydavkov chces mat "rozbite", co chces mat spolu v jednej kopke len napríklad s detailom v poznamke atd. Prevzorcujes a ficis. O inom programe neviem, excel je na to uplne super