Existuje nejaká poisťovňa, ktorá neoveruje zdravotný stav?

66simonka66
11. feb 2022

Ahojte, existuje nejaká poisťovňa ktorá neoveruje zdravotný stav? Chceme si dať poistiť hypotéku. Ďakujem.

ivkazba
11. feb 2022

@66simonka66 je potrebné si uvedomiť, že ak by aj bolo nepotrebné overiť zdravotný stav, ak by nastala poistná udalosť, ktorá by bola následkom zdravotného stavu, ktorý existoval už v čase dojednania poistenia, poisťovňa by danú poistnú udalosť neplnila. Takže nemá význam obchádzať to.

66simonka66
autor
11. feb 2022

@ivkazba ja to nechcem obchádzať, ide mi o to že mám extrasystoly, kardiológ mi ale povedal že to bežne niektorý ľudia mávajú a nie je to nič na čo sa treba liečiť, dokonca v lekárskej správe mám aj uvedené že nepotrebujem žiadnu kardio liečbu, echo som mala v poriadku, neužívam žiadne lieky ale poisťovňa mi to aj tak nechce akceptovať a vyradila mi z poistenia ochorenia srdca vrátane arytmií aj ešte nejakých ochorení.

ivkazba
11. feb 2022

@66simonka66 žiadna poisťovňa ti toto nebude akceptovať. Taká je realita. Aj keď to teraz nerobí žiadne problémy a nie je potrebná špeci liečba, si z pohľadu ochorení srdca riziková. Takže ak aj by si toto nepriznala v dotazníku a nastalo by niečo, čo je dôsledkom aktuálneho stavu, žiadna poisťovňa by to neplnila.

66simonka66
autor
11. feb 2022

@ivkazba a nie je ani taká možnosť v žiadnej poisťovni že by som si za to že som rizikovejšia priplatia ale srdcové ochorenia by mi v poistke nechali? Bojím sa hlavne toho že máme úver a človek nevie čo sa môže stať aby manželovi a deťom neostala na krku hypotéka keby sa mi niečo stalo.

smoulingirl
11. feb 2022

Ak sa môžem spýtať o akú poisťovňu sa jedná a koľko tých extrasystol ti našli? Mala si holter?

66simonka66
autor
11. feb 2022

@smoulingirl mala som holter 2x prvý krát namerali viac, to bolo po pôrode mala som také stresové obdobie a po roku som išla opäť na kontrolu a nenamerali mi vôbec žiadne extrasystoly, takže to lekár uzavrel s tým že nepotrebujem žiadnu kardiologickú liečbu, len režimové opatrenia, lebo v správe mám poznačené že na základe vonkajších vplyvov som mala tie extrasystoly. Lekár povedal že pravdepodobne zo stresu. Poisťovňa Generali.

sasa1310
11. feb 2022

@66simonka66 sú také poisťovne, ale nepomôžeš si. Keď príde náhodou k poistnému plneniu, tak ti nebude nič vyplatené.

66simonka66
autor
11. feb 2022

@smoulingirl a brali sme hypotéku teraz a chceli sme sa poistiť lenže mi povedali že musím doložiť lekárske správy a na základe toho mi vylúčili niektoré ochorenia. Samozrejme si poistku dáme aj tak ale spokojnejšia by som bola keby mám všetko v tej poistke poistené aj keby to znamenalo že budem za poistku platiť viac. Teraz ma aj mrzí že som išla za tým kardiológom a hlavne preto že mi povedal že som zdravá a všetko je v poriadku, že si to mám uvedomiť. Takže to bolo len zo stresu a zbytočne komplikácie kôli tomu. 🙁

smoulingirl
11. feb 2022

@66simonka66 Generali suverénne najhoršie podmienky a najdrahšia poistka, my sme riešili pár mesiacov dozadu. Ja som tiež bola na kardio kontrole, lebo obvodnej sa nepozdávalo EKG na preventívnke, k tomu mám liečenú štítnu žľazu. Našli mi niekoľko extrasystol, poisťovňu to vôbec nezaujímalo - teda uviedla som to do dotazníka, ale nič viac odo mňa nechceli akurát SZ mám vylúčenú.

66simonka66
autor
11. feb 2022

@smoulingirl a v ktorej poisťovni ste riešili poistku?

smoulingirl
11. feb 2022

Prepáč, zabudla som napísať. Uniqa - a vopred sme žiadne lekárske správy neposielali.

ivkazba
11. feb 2022

@66simonka66 nie, nedá sa, že by si si to priplatila. Ako píšem, ak aj nejaká poisťovňa nebude od teba nič chcieť (vrátane spomínanej Uniqa poisťovne), tak v prípade, že nastane udalosť, ktorá má súvis s tvojim "problémom", tak plniť nebude. Nie preto, že by nechcela, ale preto, že nemôže, musí sa riadiť zákonom a povinnosťami.

smoulingirl
11. feb 2022

Extrasystoly no...to je taká prekérna téma, tam to záleží od veľa vecí..typu, počtu, pridružených diagnóz, funkčných poškodení... Ja by som sa skúsia popýtať aj inde, ako sa na to pozerajú, hlavne ak už na ďalšom vyšetrení bolo všetko ok. Každá poisťovňa má svojich posudkových lekárov a tí môžu mať na to iný názor.

katkakatarinka
11. feb 2022

@66simonka66 poistenie sa dá uzatvoriť aj bez skúmania zdravotného stavu...ale lepšie je zo skúmaním a vašu chorobu a súvisiace príčiny by nepoistili - dajú výluku alebo prirážku.Dá sa urobiť predbežné ocenenie.

jakubvojcik
11. feb 2022

@66simonka66 treba urobiť predbežné ocenenie v každej relevantnej poisťovni a uvidieť, čo všetko vám akceptujú, na čo dajú prirážku a čo vylúčia a podľa toho sa rozhodnúť. Prípadne vyriešiť poistku bez skúmania zdravotného stavu, ale tam sa dajú poistiť iba úrazy a smrť do nejakej sumy.. čiže ideálne oceniť stav ak si chcete kryť hypotéku.

sasa1310
11. feb 2022

@smoulingirl len sa treba aj zamyslieť, prečo niekde nepotrebujú lekárske správy a prečo niekde áno. Lebo to, že generali je najdrahšia a najviac skúmajú, aj to o niečom svedčí. Poisťovňa, ktorej je to jedno a neoveruje si zdravotný stav klientov, asi vo vyplácaní nebude najlepšia

katkakatarinka
11. feb 2022

@sasa1310 Generali nie je najdrahšia. Verte mi, mám osobné skúsenosti. Každá poisťovňa a každý poistný produkt je vhodný pre niekoho iného. Každému je potrebné "ušiť poistenie na mieru".
Či už si človek uzatvorí poistenie so skúmaním alebo bez skúmania zdravotného stavu, všetky "háčiky" sú uvedené v poistných podmienkach.

smoulingirl
11. feb 2022

@sasa1310 No zrovna takto by som sa na to nepozerala. Poisťovňa predsa plní podľa zákona, neviem čo má suma poistky spoločné so skúmaním zdravotného stavu. Ten čo viem, pri určitých typoch poistenia, skúma každá. Otázka je, čo je pre ktorú poisťovňu dôvod na výluky alebo navýšenie, lebo pri niektorých diagnózach je to jasné, na iné môže mať každá svoje pravidlá.

My sme obaja bez zdravotných potiaží, s výnimkou mojej SZ a ponuka z Generali bola pomerovo cena -výkon najhoršia, aj čo sa týka úrazového poistenia aj poisteni v nezamestanosti aj pre prípad úmrtia. Takže nevidím dôvod im platiť o 60€ mesačne viac len kvôli dôkladnosti, keď by sa pri nej dozvedeli presne to, čo konkurenčná poisťovňa vo vyžiadaných lekárskych správach na základe vyplneného zdravotného dotazníka.

sasa1310
11. feb 2022

@katkakatarinka ja som nepísala, že je najdrahšia. Reagovala som na príspevok vyššie, kde pani tvrdí, že je najdrahšia

sasa1310
11. feb 2022

@smoulingirl dôvod zistíš, keď sa ti niečo stane a bude treba využiť poistné plnenie

katkakatarinka
11. feb 2022

@sasa1310 pardón, zle som označila 🙆

smoulingirl
11. feb 2022

@katkakatarinka Áno, to som nesprávne vyjadrila, poistka bola robená na mieru a ponuka pomerovo cena výkon bola najnevýhodnejšia- najdrahšia pre nás.

@sasa1310 To nič nemení na veci, že poisťovňa plní podľa zákona a poistnej zmluvy. Takže nejaké dohady, že tá by plnila a táto nebude sú úplne zbytočné.

toisius
11. feb 2022

@66simonka66 Dobrý deň, je jedno poistenie v NN bez posúdenia zdravotného stavu. Je zamerané na uraz a má obmedzenia vo výške plnení. Ak máte záujem píšte.