Exekúcia zo sociálky a rodičovský príspevok

mamatri
10. nov 2024

Dobrý deň, potrebujem súrne poradiť.V piatok sme zistili, že muž má na účte mínus určitú sumu.Obvolal si to,že je to zo socialky a nedá sa s tým nič robiť, lebo že to je automaticky.Až keď sa to splatí tým, že tam príde viac peňazí a vyrovná sa ten mínus. Lenže problém je v tom,že mi tam chodí rodičovský príspevok a prídavky na deti. Otázka je kedy posielajú rodičovský prosím? Už zajtra? či by sa mi to dalo ešte ráno ísť na úrad presunúť na iný účet? Zatiaľ na svokrin, kým sa to nejako poriesi, lebo neviem si predstaviť, že by som prišla o tie peniaze, keďže z toho všetky poplatky platím. Vopred ďakujem za rady ,pomôže mi to,aby sme vedeli, čo urobiť. 🙏

doriiis
10. nov 2024

No môžeš skúsiť ísť zajtra ráno na úrad zmeniť c.uctu alebo pochybujem,že to bude zmenené na pockanie

kitycat
10. nov 2024

Odveci, ale to kolko vam strhli, ze mate minus na ucte? Viac penazi nemate?

A preco ku svokre? Ty si nesvojpravna na zriadenie uctu?

mamatri
autor
10. nov 2024

@kitycat boli tam peniaze, ale keďže strhli vyše 1000,tak tam ostal mínus a nie niesom nesvojpravna, nemusím ti to vysvetľovať,prečo ja nemôžem, dala som inú otázku, ale musí sa nájsť niekto,kto si rypne...

patka06
10. nov 2024

@mamatri Môžeš hneď ráno ísť na ÚPSVaR skúsiť zmeniť č.ú., ale pochybujem, že to hneď zmenia v systéme. Keďže zajtra peniaze odosielajú, na 99% pôjdu na pôvodný účet.

doriiis
10. nov 2024

@kitycat ....možno má autorka exekúciu tiež.A vtedy by po účte automaticky capol exekútor.

slavka1988
10. nov 2024

@mamatri uzávierka už pre tento mesiac bola takze ak aj zmeníš číslo úctu zrejme to tento mesiac odíde maximálne daj že chceš poslať na trvalú adresu lebo to vedia ešte stopnúť a poslať poštou (okolo 18 chodia na postu )

januska12323
10. nov 2024

K celej situácii sa radšej nebudem vyjadrovať ale ak peniaze poslali už to nezmeníš povedia ti na úrade.

mamina7070
10. nov 2024

uz ti to nepomoze tento mesiac to uz pride tam tak aspon vyrovanate nedoplatok a ak tak pozicajte si peniaze od svokry

draik
10. nov 2024

RP exekúcii nepodlieha, čiže je potrebné komunikovať s bankou.

lucia11kob
10. nov 2024

@mamatri ráno na úrad práce, tento mesiac by mali poslať 13 tého, tak to stihnú zmeniť..

lucia11kob
10. nov 2024

@draik im je jedno odkiaľ prídu peniaze na účet

draik
10. nov 2024

@lucia11kob
Mýlite sa, akurát exekútor nemá odkiaľ vedieť, aké peniaze sú má účte.

patka06
10. nov 2024

@lucia11kob Tento mesiac sa spracováva už 11. t.j. zajtra.
13.11. je termín splatnosti, vtedy majú byť pripísané na účty

lucia11kob
10. nov 2024

@draik myslela som to tak, že keď má majiteľ účtu exekuciu, tak im je jedno koho sú to peniaze, exekútor to neskuma či sú majiteľa účtu. Svoje si stiahne..

lucia11kob
10. nov 2024

@patka06 aha, som nevedela..

lienka.7
10. nov 2024

@mamatri dat si poslať poštovou poukážkou nič???

aduskatt
10. nov 2024

@lucia11kob banka musí rodičovský uvoľniť

margotka17
12. nov 2024

@mamatri noooo, myslím si, že to už asi neskoro riešiš. Určite sa utekaj informovať, možno aj sekom na poštu by ti mohli poslať, hneď si vyberieš, kedy chces. Mala si už dnes aspoň zavolať.

bielasovicka
12. nov 2024

@mamatri bola si to vybaviť?

nelka93
12. nov 2024

Mimochodom upsvar ma na zmenu 30 dní, takže by ti to nepomohlo

luba98
14. nov 2024

Ja, keď som menila účty trvalo to viac ako mesiac, takže počítaj s tým, že aj keď to pôjdeš dnes vybaviť tak aj o mesiac to ešte môže dopadnúť tak ako teraz.

mmmm81
15. nov 2024

Rodičovský príspevok a rodinné prídavky nepodliehajú exekúcii. Ak by blokoval účet exekútor, na ktorý sú poukazované tieto príspevky, je potrebné napísať exekútorovi žiadosť o súhlas exekútora s uvoľnením sumy z účtu s uvedením výšky príspevkov, IBAN a ako dôkaz, že na blokovaný účet sú tieto príspevky poukazované je potrebné predložiť výpis z účtu, ale nie celý, len tú časť, kde sú pripísané peniaze na účet, a aby bolo vidieť číslo účtu a majiteľa účtu. Exekútor zašle elektronicky súhlas do banky a povinný si môže uvoľnenú sumu vybrať každý mesiac priamo v banke,nie z bankomatu. Takto sa postupuje v exekúcii, skúste to aj keď vymáha pohľadávku Sociálna poisťovňa. Veľa šťastia.