Exekúcia vo výške 600 EUR

jakub1997
7. feb 2024

Dobrý deň píšem náhodou ci by mi niekto nevedel poradiť. Pred rokom som prestupoval z VšZP do Dôvery, prišiel mi odtiaľ list kde treba love doplatiť nejakých 80e, tie som doplatil teraz po vyše roku bez žiadneho listu predtým bez ničoho mi došla exekúcia voči vszp vo výške cca 600€ ,mám 3bankové účty a tá blokacia je na všetkých týchto 3 účtov ma vôbec exekútor právo na toto ? Jednu sumu zablokovať na 3roznych účtoch? Lebo keďže mne teraz napríklad príde 200e na SLSP a 200e na UniCredit a onedlho 1000 na reifeisen tak sa to postahuje všade čiže ja reálne nemôžem tie účty používať...ďakujem za odpoveď.

pribinak
7. feb 2024

@jakub1997 najlepšie čo môžeš urobiť, je volať exekútorovi a do poisťovne

jakub1997
autor
7. feb 2024

@pribinak to mam v plane hneď ráno, len ma to dosť zarazilo teraz keď som otvoril účty...

zuzikboc
7. feb 2024

@jakub1997 Exekútor má právo a aj posiela príkaz na blokáciu na všetky tvoje účty. On nevidí, či sú na tých účtoch nejaké prostriedky a už vôbec nie, koľko. Posiela sa blokácia na všetko, čo je vedené na tvoje rodné číslo. Ak je exe oprávnená, je pre teba najjednoduchšie, zobrať do jednej z bánk Upovedomenie o začatí exekúcie (do 14 dní od jeho prevzatia) a banka zašle exekútorovi dlžnú sumu (s nižšími trovami exekúcie). Ak si myslíš, že je neoprávnená a máš aj niečo, čím to doložíš, tak teba v tomto istom termíne podať exekutorovi písomné námietky a peniaze bude držať banka, kým nerozhodne súd. Ak nestihneš 14-dňovú lehotu, exekútor zašle do bánk Exekučný príkaz, na základe ktorého banka pošle blokované peniaze na jeho depozitný účet. Už to však bude vyššia suma, nakoľko sa tam zo zákona navýšia trovy. Hneď po úhrade sa odblokujú všetky účty, ak príde úhrada z viacerych, vracia sa okamžite späť.

draik
7. feb 2024

Exekútor blokuje len do výšky vymáhanej čiastky a túto blokovanú sumu môžte použiť na úhradu exekútorovi. Keďže nevidí zostatky, blokuje vo viacerých bankách. 165 e je na jednom z účtov neblokovaných.

alickapusinka
7. feb 2024

To bude viac ako 600 eur plus odmena exekútorovi.

jakub1997
autor
8. feb 2024

Na vsetkych 3 mam zablokovanu tú istú sumu cca 605e ja tomu nerozumiem dnes mu budem volať...

norkok
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
judrpravnik
8. feb 2024

Má právo ti zablokovať kompletne všetky účty + dať blokáciu na nehnuteľnosť, motorové vozidlo, prikázať zrážky zo mzdy a podobne. Ak to nevyriešiš, čakajú ťa ťažké časy. To, že si na niečo zabudol alebo si nevzdelaný a z nižšej sociálnej vrstvy neznamená, že exekútor bude tolerovať nezodpovednosť. Požiadaj o splátkový kalendár a urob si výdavky na celý mesiac. Prestaň kupovať hlúposti a pekne splácaj a poslúchaj.

zuzanka.zuzu
8. feb 2024

@judrpravnik ty si debil a nie právnik 😀

karolinakr
10. feb 2024

@zuzanka.zuzu 🤣👌