Exekúcia na účte a rodinné prídavky

31. aug 2021

Ahojte. Chcela by som poradiť. Nemám príjem zo zamestnania, poberám iba rodinné prídavky na tri deti a výživné. Chcela by som sa spýtať, či je možné aby mi boli vyňaté z exekúcie aspoň rodinné prídavky? Výživné nech spláca exekúciu. Teraz by sa po novom v októbri mal dostať aj prídavok 100e na každé dieťa do 18 rokov + príspevok pre prvákov. To by bolo v mojom prípade 400e... nechcem ich však nechať exekútorke. Čo robiť? Ďakujem

e3v3a3
31. aug 2021

Dohodnúť si splátkový kalendár??

pribinak
31. aug 2021

Nie som odborník, ale na výživné a rodinne prídavky ti exekútor siahnuť nemôže
Treba však riešiť dlhy, aby ti nenarastali

lenka3008
31. aug 2021

Choď na úrad práce a požiadaj aby ti peniaze posielali šekom nakoľko si účet zrušila.Oni nemusia vedieť dôvod.

markaterka
31. aug 2021

Dohodni sa na splátkovom kalendári. Tým, že nebudeš platiť si veľmi nepomôžeš. Prečo nejdeš pracovať? Aspoň na pár hodín? Prídavky a výživné v prvom rade patria deťom, na ich potreby.

simca06022011
31. aug 2021

Urcite treba kontaktovat exekutora, ak sa da, on na nejake primy vobec nemoze siahnut, otazne je ci vie povod tych penazi na ucte, tu mas vsetky prijmy, ktore nemoze exe stahovat: https://www.pravneprerodica.sk/exekutor-a-davky...

Najjednoduchsie je dohodnut s nim ten splatkovy kalendar, pretoze ta exekucia ti bude aj poplatok kazdy mesiac tahat z uctu a aj tak ti na ucet asi nejake extra peniaze "hocikedy" nechodia.

PRipadne, mozes sa dohodnut napr s ex, nech ti to vyzivne dava chvilu na ruku, aby si neostala bez financii.

lienka.7
31. aug 2021

Na vyzivne a pridavky ti exekutor siahnut nemoze! Cize ked to robi, je to protipravne a treba to s nim riesit.
Ak nepomoze, tak staznost na komoru.
Ako ti pisali, daj si vyplacat sekom mas to...

linibini
31. aug 2021

S exekútorom treba komunikovať, dohodnúť splátkový kalendár. Kontaktuj ho a vysvetli tvoju situáciu. On nemôže vedieť, odkiaľ ti chodia na účet platby.
https://www.pravneprerodica.sk/exekutor-a-davky...

draik
31. aug 2021

@lienka.7
Odkiaľ asi tak exekútor môže vedieť, aké peniaze sú na účte....

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gazpalm
31. aug 2021

Pridavky si daj vyplacat sekom a nie na ucet

lienka.7
31. aug 2021

@draik vsak s nim treba komunikovat.
Resp.si nechat vyplacat sekom. Taktiez exekutor ti musi nechat na ucte zivotne minimum na urcity pocet osob.
To ze ti pride na ucet 200€, neznamena predsa ze ti vsetko musi zobrat.

lienka.7
31. aug 2021

@cocolino234 vyzivne nepatri jej ale detom predsa... ako som pisala uz, treba komunikovat

draik
31. aug 2021

@lienka.7
Žiadne životné minimum na účte nemusí ponechať a už vôbec nie na určitý počet osôb.
Bolo by lepšie radiť len vo veciach, v ktorých sa vyznáte.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
31. aug 2021

@lienka.7 exekutor ale nevie,ake peniaze ma na ucte. Od toho je ona,aby mu to zdokladovala.

janka_23
1. sep 2021

@cocolino234 jednorazovo si môže tu sumu vybrať z účtu. Životné minimum sa netýka finančných prostriedkov na bankovom účte, ale napr pri zrážkach zo mzdy a iných príjmov. Exekútor nevie pôvod peňazí, nevie odkiaľ jej tam prichádzajú finančné prostriedky. Takže treba komunikovať s exekútorom a napr výpismi z účtu zdokladovat ze jej tam chodia prídavky na deti.
Nepochopím, že je ľahšie riešiť takéto veci na diskusnom fóre ako rovno kontaktovať exekútora. On resp jeho zamestnanci vám hlavu neodhryznu a vždy sa dá dohodnúť keď povinný prejaví ochotu.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka_23
1. sep 2021

@cocolino234 prepaaaac 😅 som si neuvedomila, že nepíšem autorke 🤦🏼‍♀️ som prepracovaná 😅 pracujem v podobnej oblasti kde riešime takéto veci takže ani ja si to neviem celkom predstaviť, vždy sa snažím všetko platiť načas. A myslím, že základom zdravého rozumu je, že ak sa mi niečo také prihodí tak komunikujem, riešim a nehrám mŕtveho chrobáka.

markaterka
1. sep 2021

@janka_23
@cocolino234 by ste sa čudovali, robila som na pošte, a ľudia si myslia, že keď nebudú preberať zásielky od exekútora, súdov a podobne, že im nikto nič nemôže.

janka_23
1. sep 2021

@markaterka ale ja to dobre viem. Dnes sa už doručuje fikciou doručenia takže je to v podstate prevzaté akurát ľudia nevedia co sa okolo nich deje a potom sa čudujú.