Exekúcia - chcem späť svoje peniaze

zuzlicek44
31. júl 2013

Prosím vás, preložte mi to: 😕 Po preverení dlžníčky (má majetok ale s exekúciami) nezaručujeme vymoženie. Vieme Vám ponúknuť mandátnu správu pohľadávky maximálne na 3 mesiace (stačí nám pár týždňov) za 20% z inkasovanej sumy ale s poplatkom 50 Eur + DPH dopredu (v prípade vymoženia bude o tento poplatok provízia ponížená). Tento poplatok slúži na pokrytie nákladov súvisiacich s inkasným procesom a prípadnou osobnou návštevou dlžníka na adrese trvalého bydliska. Prosím o informáciu či to je pre Vás akceptovateľné a následne pošlem návrh mandátnej zmluvy.
dlžnička je moja bývala zamestnávateľka.

dakujem pekne

martina8306
2. aug 2013

@zuzlicek44 Mandátnou správou pohľadávok sú myslené všetky činnosti nutné k zabezpečeniu inkasa .Za to chcu 20percent z dlznej sumy,s tym ze 50eur plus DPH chcu vopred. Ak sa im podari ziskat dlznu ciastku,tak z tych 20percent odrataju 5Oeur plus DPH,ale ak sa im to nepodari,tak zaplatis celych 20percent. aspon tak by som to chapala ja

cammeronka
2. aug 2013

v prípade, že má dlžníčka zaťažený majetok inými ťarchami, za tri mesiace sa k nemu nedostanu..čiže podľa môjho názoru by to boli pri takto formulovanej sume iba vyhodené peniaze..

zuzlicek44
autor
2. aug 2013

@cammeronka presne tak som to pochopila aj ja...dakujem dievcata..vidíte ake je to svinstvo? ☹

terezka
2. aug 2013

ale ak je dlžníčka fyzická osoba, jedného dňa dôjde aj na tvoju exekúciu. neviem, kto ti toto napísal, ale ja by som skôr išla cestou súdneho exekútora (ak je fyzická osoba). exekútor síce žiadnu extra prácu naviac neurobí, ale po x rokoch ti tie peniaze vymôže. Ak je právnická osoba, tak to veľká šanca nie je ☹

zuzlicek44
autor
2. aug 2013

@terezka je to pravnicka osoba...a napisal mi to exekutor, resp. nejaka slovenska komora vymahania či čo...tu v bratislave...

cammeronka
2. aug 2013

ak ta osoba nema nezaťaženy majetok, neoplati sa to riešiť ani exekutorom, nakoľko "za x rokov" si bude učtovať aj exekutor svoje náhrady, a vysledok by bol len úhrada za exekútora a nevymožená dlžná suma..

terezka
5. aug 2013

no a ak je to právnická osoba, tak to bude problém, ale záleží aj na tom, o koľko peňazí ti ide. Musíš zvážiť, či ti to stojí za tých 50 eur + DPH. Ak sa nič nevymôže, o toto prídeš, ak sa vymôže, zaplatíš 20 % z vymoženého. Ak chceš, pošli mi do IP informácie, môžem sa na to pozrieť aj ja (som právnik a pohľadávky vymáham).

strapatymajo
5. aug 2013

@terezka tak nie je to vždy pravda ... dá sa to ošetriť aby nikdy nevymohol :D