Ahojte potrebujem poradiť nejdem tu riešiť a otázky že prečo sa to nesplácalo a a podobne každý može byť v takej situácii ....mám 1 exekúciu vo výške 18000 koly rodičom pádlo to na mňa..a chcem sa spýtať idem sa teraz zamestnať plat v čistom 1000 eúr a máme 2 deti na 1 sa ešte poberá a bude poberať rod príspevok ale nesme ženatý aká by bola zrážka zo mzdy ide o úver a neviem či je to prednostna alebo neprednostna a či mi zábere do úvahy 2 deti alebo jedno ďakujem
Najprv si skus nastaviť splátkový kalendár. Pokiaľ si riadne spisete zmluvu atď, nemusí ti siahnuť na 2/3platu co mi tak vychádza, keď ti ostatné životné minimum..
Držím vám palce. ja som som toto riešila ako mala frajerka a pomáhala svojmu frajerovi, takže neviem presne detaily ale iba niečo. Ja som si potom na seba brala úver aby sme to vyplatili naraz a potom sme brali hypo aby sme vyplatili ten môj úver. No kovbojka.
Nakoniec sa riadne poinformuj lebo súdne trovy ho stali ďalšie 3000 e ako skrytý poplatok co nás nemilo prekvapilo 😒 chcem len, ze nie si v tom sama, dejú sa aj takéto veci. PS: je tomu už 12 rokov, vzali sme sa a mame malé dieťa.
@vaneska221 nie je dôvod, aby ti blokoval mzdu, účet a robil zrážky zo mzdy, ak máš dohodnutý splátkový kalendár a dodržiavaš ho presne načas.
Zrážku zo mzdy, resp. jej výšku stanoví exekútor na základe výšky pohľadávky a výšky tvojej mzdy pričom bude brať do úvahy aj ostatné zákonné obmedzenia ako životné minimum a podobne. Najvýhodnejšie riešenie miesto čakania na zrážky zo mzdy je kontaktovanie exekútora a podanie žiadosti o splátkový kalendár ktorej musí vyhovieť. Výhoda spočíva v tom, že ak splácate v zmysle splátkového kalendára, ostatné spôsoby výkonu exekúcie sú pozastavené a teda nedochádza k zrážkam zo mzdy, predaj nehnuteľnosti a iné.
ja ked som mala exekuciu tak som mala bankovy ucet pisany na sestru lebo exekutor blokuje ucet aj ked robi zrazky zo mzdy, na internete sa da aj vyguglit exekucna kalkulacka
@vaneska221 mas zákonom stanovené, na co ti exekútor nemoze siahnuť. Aj kolko ti musí nechať. Rodicak a pridavky si daj posielať šekom. Ako aj všetko čo sa dá. Danovy bonus nech pobera otec dieťaťa. Lebo akonáhle ti niečo príde, tak ti to blokne. A potom sa budeš dotahovat s nim.