Exekúcia a zrážky

vaneska221
30. jan 2024

Ahojte potrebujem poradiť nejdem tu riešiť a otázky že prečo sa to nesplácalo a a podobne každý može byť v takej situácii ....mám 1 exekúciu vo výške 18000 koly rodičom pádlo to na mňa..a chcem sa spýtať idem sa teraz zamestnať plat v čistom 1000 eúr a máme 2 deti na 1 sa ešte poberá a bude poberať rod príspevok ale nesme ženatý aká by bola zrážka zo mzdy ide o úver a neviem či je to prednostna alebo neprednostna a či mi zábere do úvahy 2 deti alebo jedno ďakujem

lienka.7
30. jan 2024

@vaneska221 mas zákonom stanovené, na co ti exekútor nemoze siahnuť. Aj kolko ti musí nechať. Rodicak a pridavky si daj posielať šekom. Ako aj všetko čo sa dá. Danovy bonus nech pobera otec dieťaťa. Lebo akonáhle ti niečo príde, tak ti to blokne. A potom sa budeš dotahovat s nim.

adeladulova
30. jan 2024

Najprv si skus nastaviť splátkový kalendár. Pokiaľ si riadne spisete zmluvu atď, nemusí ti siahnuť na 2/3platu co mi tak vychádza, keď ti ostatné životné minimum..
Držím vám palce. ja som som toto riešila ako mala frajerka a pomáhala svojmu frajerovi, takže neviem presne detaily ale iba niečo. Ja som si potom na seba brala úver aby sme to vyplatili naraz a potom sme brali hypo aby sme vyplatili ten môj úver. No kovbojka.
Nakoniec sa riadne poinformuj lebo súdne trovy ho stali ďalšie 3000 e ako skrytý poplatok co nás nemilo prekvapilo 😒 chcem len, ze nie si v tom sama, dejú sa aj takéto veci. PS: je tomu už 12 rokov, vzali sme sa a mame malé dieťa.

melanta
30. jan 2024

@vaneska221 nie je dôvod, aby ti blokoval mzdu, účet a robil zrážky zo mzdy, ak máš dohodnutý splátkový kalendár a dodržiavaš ho presne načas.

judrpravnik
31. jan 2024

Zrážku zo mzdy, resp. jej výšku stanoví exekútor na základe výšky pohľadávky a výšky tvojej mzdy pričom bude brať do úvahy aj ostatné zákonné obmedzenia ako životné minimum a podobne. Najvýhodnejšie riešenie miesto čakania na zrážky zo mzdy je kontaktovanie exekútora a podanie žiadosti o splátkový kalendár ktorej musí vyhovieť. Výhoda spočíva v tom, že ak splácate v zmysle splátkového kalendára, ostatné spôsoby výkonu exekúcie sú pozastavené a teda nedochádza k zrážkam zo mzdy, predaj nehnuteľnosti a iné.

martina21
31. jan 2024

ja ked som mala exekuciu tak som mala bankovy ucet pisany na sestru lebo exekutor blokuje ucet aj ked robi zrazky zo mzdy, na internete sa da aj vyguglit exekucna kalkulacka