Ahojte kazdi z vas uz dostal do dnesneho dna vyplateny danovy bonus na dieta/deti?manzelovi do dnesneho dna neprisiel.nevieme kde nastala chyba. Urad sne volali no beznadejne-nevedeli sme sa dovolat.
@evittam danovy urad... uctovnicka vsetko vybavovala s plnou mocou
@barbiiika1810 Tak dnes bol posledný termín aby to poslali. Ak nepride v pondelok tak riešiť-bud nemaju nejake potrebné doklady alebo bude kontrola.
@evittam v pondelok maju posledny termin
@veronikaszabova Nie dnes bol posledný termín. Tiez som si myslela co pises, ze plati ako pri povinnosti platiť daň,ze ak to padne na víkend tak posledny den je pondelok. Kompetentna osoba ma vyviedla z omylu. Pri povinnosti vratky je to momentalne piatok posledný deň kedy musia poslat, nabehnúť mozu max.v pondelok.😉
@evittam sranda, lebo kamoska robi na danovom, vravela 13teho. A aj na dverach v podatelni bol pisany datum 13teho.
To je tak, ked chvost nevie, co robi hlava 🙂 🙂
@veronikaszabova Haluz. Mne sa dostala info ako som napisala tiež od kompententnych z DU. No ale asi ako pises.😁🤣😉 A vlastne v týchto prípadoch ako vzdy...cest vynimkam.
@barbiiika1810 ak ste podavali danove priznanie, tak si v nom pozrite ci ste zadali spravny IBAN, resp. ci mate zaskrtnute, ze si prajete vyplatit danovy bonus (ak k tomu nemate pristup, poziadajte uctovnicku aby vam to preposlala)
@salome123 dakujem mame vsetko v poriadku ohladom papierov aj iban aj to ze si zelame vyplatit na ucet.na elektronickej stranke na manzelovom ucte nezaznamenavane ziadne ifo, upozornenie alebo spravy.ani uctovnicka nevie o nicom co by malo byt zle a ani nam z uradu nevolali ani neposielali postou nejaky oznam. A dovolat sa im nedalo...
My sme podávali dodatočné daňové priznanie kvôli bonusu, tam je vraj lehote 30 dní, takže ja ešte čakám, keďže ešte nevypršalo 30 dní. Vy ste podávali normálne v termíne?
@zitaje ano 28.2 sme mali podane uz elekronicky aj prijate a potvrdene
@veronikaszabova
@evittam
@barbiiika1810 baby, termín na vrátenie preplatkov a bonusu bol do 10.5. To znamená, že najneskôr 10.5. sa odpisu z účtu Financneho riadit. Nabehnúť na účet teda môžu o cca 2 dni. Väčšinou sa všetko vracalo priebežne, na koniec sa nechávajú len také, kde sa ešte čaká, že sa DS dostaví na predvolanku,alebo je nejaký problém. Ak peniaze neprišli, správkyňa MUSELA urobiť nejaký úkon .....buď vám zaslala vyzvu, alebo rozh.o nevrateni ,pokiaľ bol nedoplatok a pod. Nemôže si dovoliť nevrátite len tak, z vlastnej vôle, veľmi prísne sa to kontroluje a ak správkyňa niečo nevráti včas, platí sa daň.subjektu úrok (pokiaľ je vyšší ako 5€). To len na objasnenie,lebo mnohé tu tvrdia,že úradníci si robia čo chcú a majú na všetko čas.
@barbiiika1810 ani nám nenabehol, vraj majú čas do 15.5, tak uvidim
Tak mne dnes volala pani z daňového úradu, že treba prísť osobne opraviť nejaké veci v daňovom priznaní... Porazí ma. A asi môžem čakať ďalší mesiac na peniaze z bonusu.
@barbiiika1810 už ste zistili kde sa stala chyba?
Mne prisiel,podavane 10.3 danove.
@jarca001 ale toto je otazka z roku 2019.
Noooo , takze som.jasna,,diky ze si.ma dala do reality👍👍👍😂😂😂,,hold neviem aky je den,ale ani aky je rok,,pomoooooc
@barbiiika1810 Aky urad? Posielali ste DP alebo podaval žiadosť o RZ?