Ahojte, ak je niekto ochotný sa vyjadriť, koľko prosím platíte ročne za elektrinu spoločných priestorov v bytovke? My bývame v bytovke 6 bytov bez výťahu, takže spotreba elektriny pochádza skutočne len z pár žiaroviek + kotol na pelety (používaný len počas vykurovacej sezóny, na ohrev vody máme každý vlastný elektrický bojler) a za minulý rok sa v našej bytovke minulo 1600€ na elektrinu spoločných priestorov. Je to vôbec možné?
my mame vo vyuctovani sumu, ktora je za 3 panelaky (80 bytov) dokopy a ta suma je 2350 eur za minuly rok, takze na jeden dom je to necelych 800 eur. A mame jeden vytah v kazdom dome, plus svietenie, brany na cip.
Nenabíja si niekto pravidelne kolobežku, prip. bicykel v spoločných priestoroch?
@sasa1310 práveže nič z tohto sa nás netýka, ide o malú šesťbytovku na dedine, všetky byty sú normálne obývané a vlastnené FO, spoločné priestory vlastníme každý 1/6.
@sterea nepostrehla som, že by vôbec niekto zo susedov vlastnil niečo takéto elektrické.
Mne ide hlavne o to, či to naozaj je veľa (bývame sami krátko, je mi ťažko porovnať s vlastnými skúsenosťami) a či to mám riešiť a pátrať po príčine alebo nevyrábať zbytočné problémy, ak je to ok.
1600 eur je strasne vela, keďže nemate vytah.
mate urcite niekoho napojeneho na vase odberne miesto
Bytovka, myslím 6 vchodov po 16 bytov, spolu za osvetlenie 635 eur. U nás vo vchode náklad 9 eur, je tu výťah.
samozrejme, že je to možné. máte nejaké prevádzky v budove alebo stačí, že je nejakej časti majiteľom právnická osoba a už nemôže byť elektrina dotovaná štátom. My platíme cez 5 000 eur. V podzemí vlastní parkovacie miesta ešte developer