EIC fondy - skúsenosti

kvetinka1023
20. jan 2022

Dobrý deň, nájde sa niekto, kto sa podelí o to ako je spokojný s danými fondami a vysvetlí ich fungovanie? čo to obnáša mať zriadené takéto fondy, ako funguje daná aplikácia a ako sa v tom vyznať? je možné, že ak človek do nich investuje, tak môže byť aj na nich stratový? Prípadne vie poradiť šikovného poradcu v tejto oblasti? Ďakujem.

jakubvojcik
20. jan 2022

@kvetinka1023 fondy v EIC sú jedna z najlepších možnosti pre človeka na dlhodobé investovanie, hlavne z hľadiska poplatkov a volil by som tuto možnosť vtedy ak sa človek sám do investovania až tak nevyzná, nemá s tým skúsenosť a je pre neho rozumnejšie sa poradiť s profesionálom.

Samozrejme, aj veľa EIC fondov je stratových, dôležité je vybrať správne a overené portfólio nie špekulatívnu investíciu.

liljana
20. jan 2022

Tento rok sa ocakava crash na prestimulovanych inflacnych trhoch. Radsej si zatial nastuduj o com je investovanie, pockaj na prepad a nenaskakuj na ath, aby si dalsich 5-10 rokov nemusela cakat na to, kym sa dostanes zo straty.

kvetinka1023
autor
20. jan 2022

@jakubvojcik ok, a kde nájdem toho profesionála čo mi všetko vysvetlí ohľadom toho a potom sa rozhodnem či ano či nie?

jakubvojcik
20. jan 2022

@kvetinka1023 napísal som vám k tomu internú správu na čo si dávať pozor keďže pracujem aj s týmto obchodníkom s cennými papiermi (eic). Prípadne si viete aj vyhľadať niekde na internete iných poradcov ktorí vám tiež radi poradia, len si dajte pozor na to aby boli skúsení a mali dobré recenzie od ľudí.

66simonka66
20. jan 2022

Ja sa do toho veľmi nevyznám, investujeme tam ešte len tretí mesiac a vkladáme po 100€ viem že nie veľa, ale dnes som sa akurát prihlásila a máme tam zatiaľ menej ako sme dali 😢😢😢😢 dufam že to už pomaly pôjde hore, stále je tam menej a menej 😭😭😭

jakubvojcik
20. jan 2022

@66simonka66 ešte máte krátky horizont :// dúfam, že toto riziko krátkodobého poklesu vám bolo aj dopredu vysvetlené a odkomunikované. Práve sú mierne poklesy na trhu, ale verím, že ak máte nastavené portfólio správne, v budúcnosti budete veľmi spokojná s výsledkom investovania.

98
24. jan 2022

@66simonka66 ono záleží ako máte nastavený vstupný poplatok, či prvý rok splácate alebo ste naraz platili... tiež dávame po 100€ a je to v pluse, nie sme v strate... ale poplatok máme už splatený

kvetinka1023
autor
24. jan 2022

@98 a aký poplatok ste platili? Len vstupný, či ešte nejaký?

jakubvojcik
24. jan 2022

Vždy sa platí ešte nejaký, minimálne na strane fondu a EIC. Ostatné záleží aj od typu účtu. Čo sa týka vstupného, ten sa dá rozložiť aj na dlhšie obdobie ako 1 rok, záleží to od poradcu a firmy, v ktorej pracuje.

98
24. jan 2022

@kvetinka1023 vstupny bol citelny, teraz uprimne neviem volkost poplatku, muz s tym robi... ono aj vela fondov maju, ale isto by som sa pytala co sa deje a preco je minus...

vikushka
27. dec 2022

Ahojte. Investujem uz druhy rok. Treba dat pozor na poradcov, ktory si beru velky vstupny poplatok z takzvanej "cielovej sumy" vopred. Vtedy zaplatíte na zaciatku stovky eur a este ste ani nezacali investovat. Najdite si poradcu, kde je poplatok rozdeleny na male platby na celu dobu sporenia. Mna to stoji kazdy mesiac pri 100€ investícii 0,50€ vstupny poplatok, teda 0,5%. Chcem sporit 30 rokov na dochodok a vybrala som si tuto strategiu: https://www.pepp.sk/portfolio-zivotneho-cyklu-a... Su tam aj iné drobne poplatky. Inak je v EIC velky vyber moznosti.

pp07
9. jan 2024

mňa by zaujímalo, či sú tieto fondy bezpečné aj v dnešnej dobe, keď Amerike hrozí bankrot a takisto zánik dolára.. mam tento fond už cca 5r a neviem ci ho radšej nezrusit

pasivninvestovanie
Odpoveď bola odstránená
Zobraz