Dve nehody v priebehu troch mesiacov a poistenie

radkanika
23. apr 2015

Ahoj, prosim poradte kto vie...Zaciatkom roka som mala vaznejsiu nehodu,skoda bola vyse 8 tis.€, kedze si platim havarijnu aj PZP (havarijna je komunalna, PZP Uniqa), mala som opravu preplatenu v plnej vyske. Bola som vinnikom nehody. Presli dva mesiace a znovu dnes, moja vina :( a neviem, ci skoda nebude este vyssia...bojim sa, ako to je s havarijnou poistovnou, moze odmietnut plnu nahradu skody, ked je uz druha za sebou a dost vazna, co sa financii tyka? ci ako to je? :( trpnem, co mi povedia...

gora8
23. apr 2015

@radkanika ahoj, mas narok na poistne plnenie aj po dalsej nehode. Predpokladam, ze auto si mala po prvej nehode riadne opravene, takze poistovna by mala pri vypocte plnenia postupovat standardne. Pri parcialnej skode by mala preplatit celu opravu minus spoluucast.

radkanika
autor
23. apr 2015

@gora8 dakujem...ano, po prvej nehode bolo riadne opravene, resp.vymienali sa komplet nove nahradne diely. Len som mala obavy, mama ma strasi, ze platim 600€ rocne havarijnu a ze prva skoda cez 8 tic., teraz tato tiez bude minimalne aj viac ako prva, ze si to zrataju a ze co ak...bola som zneistena.

vroni
23. apr 2015

@radkanika, pokial viem, mozu ti poistku vypovedat alebo podstatne zvysit poistne (tuto opravu este musia zaplatit). Ale ak uz si sposobila druhu dopravnu nehodu od zaciatku roka, tak by som velmi vazne uvazovala o kondicnych jazdach, polovodic na ceste je nebezpecny sebe aj okoliu.

radkanika
autor
23. apr 2015

@vroni poistne mi bolo zvysene, kedze je novy rok...a dakujem za radu, polovodic asi nie som, vodicak mam uz viac ako 11 rokov, v zivote som nemala ani len pokutu, a tento rok su to moje prve nehody...a moja vina tiez ze "moja" vina...z ciste hladiska, kto je vinnik ano, som...ale z bezneho ludskeho hladiska prva nehoda, ja som mala dat prednost a v poslednej chvili na prazdnej ceste sa vyrutil z dalsej vedlajsej cesty rychlostou neviem akou magor, ktory sa ponahlal. Cize ktokolvek na mojom mieste by to napalil do auta,ktore sa z nicoho nic objavilo predo mnou bez sance ubrzdit to. Dnes? radim sa do vedlajsieho pruhu, auto este daleko, dam smerovku, uz som polkou auta v druhom pruhu a zrazu rana...tesne pred semaforom, kde naskakovala cervena. Jasne, ze som mu vykricala,ci ma nevidel, no nie nevidel, lebo on isiel 60.tkou! pred cervenou podotykam, lebo chcel stihnut este prejst miesto brzdenia, cize aj ta 60.tka urcite bola viac...policajti, ked im to hovorim? ciste z teoretickeho hladiska mozem mat pravdu a pre neho by to bol max.len priestupok, ale tak ci tak ja som prechadzala do ineho pruhu,cize moja vina...

vroni
23. apr 2015

@radkanika, moze byt, zato som napisala, ze by som o kondicnych jazdach uvazovala a nie, ze to je nutne.Ja som (nastastie len sebe) sposobila jedinu "nehodu" po takmer 15 rokoch jazdenia a vyklepana som bola z nej este dalsie dva roky (vyletela som z dialnice na neoznacenej zakrute), nic v zlom tym nebolo myslene. Spat k poisteniu: novy rok so zvysenym poistenim nema nic spolocne, platim uz roky rovnaku sumu -havarijnu aj pzp - ale po viac nez jednej nehode v priebehu par mesiacov ti mozu zvysit platby na niekolkonasobok, tj. nie zvysit o par euro (mozu, nemusia)

zeriempizzu
23. apr 2015

@radkanika no stava sa, nehoda je nehoda. Poistovna nemoze odmietnut plnenie, jedine zeby vedeli dokazat ze si to urobila narocky. Ale to nedokazu. Platis si poistne aby si v pripade potreby - ako teraz - mala plnenie. Takze ziaden strach.
Poistne ti ale pojde o rok hore urcite. A mozu ti vypovedat zmulvu, ale iba havarijnu - zakonnu nemozu - ale i to az potom ako vyplatia tuto udalost.

vroni
23. apr 2015

@zeriempizzu, podla slovenskeho genialneho zakona mozu vypovedat aj zakonnu (spravili nam to vo firme a stacila im jedna nehoda vo vyske necelych 2000€)

zeriempizzu
23. apr 2015

@vroni teda, to jje urcite nespravne. Ako to mozu ked to poistenie je zakonom povinne? Urcite by to vyriesil Brusel keby ste skusili. A 2000 eur skoda je nic.

vroni
23. apr 2015

@zeriempizzu, poistili sme auto zakonne inde. Aspon viem, do ktorej poistovne uz v zivote nepachnem. Ale aj pravnik nam potvrdil, ze tak urobit smu...

lubicaregecova
24. apr 2015

sa v prvom rade ukľudni, ak je to možné, daj si chvíľku s jazdením pokoj, pozri si nanovo všetky predpisy, otestuj sa... ono aj ten vodič mal sledovať situáciu a včas zareagovať... poistku ti môžu dvihnúť... nestresuj, ale rieš to... ešte že sa nikomu nič vážne nestalo. Držím palce 🙂

kaktusik007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz